LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 1 Ekim 2017

Ciddiyet

HAKEM Alper Ulusoy'un uydurma penaltısıyla skor 2-2'ye geldiğinde dakika 84'tü. Önce Galatasaraylı oyuncular kendilerine "Biz Karabük önünde nasıl bir haldeydik?" diye sormalılar...
Hiçbir maç kağıt üzerinde kazanılmıyor.
Taraftarlar "4 atarız, 5 atarız" zihniyetindeydi. Galatasaraylı futbolcular da gala gecesine çıkmış rahatlıktaydı. Bu sezon Türk Telekom'da G.Saray'ın hem fizik olarak hem mücadele olarak zorlayan ilk ekip Karabük oldu. Başta Belhanda olmak üzere bir çok oyuncu pas verme konusunda çok laubali idi. Özellikle G.Saraylı oyuncuların kaptırdığı topları, aç kurt gibi bekleyen Karabüklü oyuncular hemen hızlı hücuma taşıdı.

​MAICON TESLİM OLMADI
Hücumu forse eden ise hep Galatasaray'dı.
Ancak final paslarında başta Rodrigues olmak üzere Karabük kalesi önünde yaşanan pozisyonlarda özellikle Gomis'e gol attırmaya çalışmaları çok büyük hataydı. Yedi gole imza koyan Gomis'in Bursa maçı dahil iki haftadır ayakta duracak gücü yoktu. Ama Fransız yıldız Maicon'un attığı galibiyet golüne katkı sağladı.
Karabük'ün üzerine yüklenirken, teslimiyetçi bir ruh sergilemeyen Maicon ileri çıkıp golü atarak Galatasaray'ın kazanmasını sağladı. Galatasaraylı oyuncular galibiyete rağmen dünkü maçtan ders çıkarmalı ve kafalarında "küçük takım, büyük takım ayrımı" yapmamalıdır. Futbolda başarının anahtarı ciddiyettir.

MAÇIN EN İYİSİ MAICON
Sambacı, takımına hayat verdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ RODRIGUES
Final paslarında büyük hatalar yaptı.