TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 19 Eylül 2017

Birinci vitesle!

Konyaspor sert, dirençli bir takım. Hoca değişikliğiyle futbol oynamaya da başladı ne var ki takım zayıfladı ve Ali Çamdalı'nın kadro dışı kalmasıyla bu özellikleri de bir seviye aşağı indi.
Beşiktaş'ın iki temel zaafından birisi olan ağır defans göbeğinin arkasına atılan top sorunu Medel'in çabukluğuyla bir maçta çözüldü. Ne var ki Medel adeta çift dalma hastası ve Tosiç'ten fazla kırmızı kart riski taşıyan oyuncu.
Bu yüzden alınmasını istememiştim.
Diğeri yani baskı yendiği zaman top çıkaramama eksikliği Atiba'nın zayıf top tekniğinden doğan durumuna eklenen kötü oyunuyla devam ediyor.

​QUARESMA SAHNEDE
Atiba 10 metre bile dikine top atmadan sağa sola 3-5 metrelik paslarla yüksek pas yüzdesi tutturuyor.
Tolgay'ın iyi oyunu ve Konya'nın baskı yapmaması nedeniyle bu zaaf sırıtmadı. Ne var ki sorunu gören Talisca dahi geriye kadar gelip top çıkarmaya başladı. Atiba nedeniyle Beşiktaş'ın en az bir orta saha oyuncusu hücumlarda ileriye çıkamadığı için takım ileride çoğalamıyor.
Babel iyi oyuncu ama sol açık değil diyoruz. Sol kanattaki Skubic- Caner düellosu iki takımın da en önemli hücum yönünün çarpışmasıydı. Quaresma ilk yarıda kötü olunca kanattan bindirme yapabilen tek oyuncu Caner oldu.
Beşiktaş çok iyi başladı ama devam ettiremedi, bunda Porto maçının fiziksel ve zihinsel etkisi vardı. Golden sonra maçı aldık düşüncesiyle vitesi 1'e aldı. 2. yarı- da Konya risk alıp ileri çıkınca Beşiktaş da boş saha buldu ve Q7 sahne almaya başladı. Konya ya beraberliği sağlayacak ya da gol yiyecekti.
Yedi ve maç da orada bitti.

MAÇIN EN İYİSİ TOLGAY&PEPE
Birisini seçsem diğerine haksızlık olurdu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ATİBA
Kaçak oynuyor. Pas arası da yapamıyor.