Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 5 Şubat 2018

Nafaka çocuğa mı, anneye mi?

Selda Hanım, sizinle ve okurlarınızla büyük bir haksızlığı paylaşmak istiyorum.
'Boşanmış kadınların kocayı lüks hayatın garantisi' gibi görmelerinden ve ömür boyu sömürmelerinden bahsediyorum. İlk eşimden ayrılalı 3 yıl oldu, hala nafaka ödüyorum.
Oğlumuz bütün yaz bende kalıyor ama nedense annesi nafakayı kesintisiz istiyor. İşin acısı çocuğu isteme nedeni 'ona olan düşkünlüğünden değil benden para koparmak' için. Yoksa ben ve ikinci eşim çocuğa gül gibi bakıyoruz.
Bu böyle daha ne kadar devam edecek bilmiyorum. Size saygılar... Rumuz; E.K. (Açılımı 'Enayi Kocalar')

ALLAH YEMEĞİ NASİP ETSİN!
S.U. CEVAP; Hemcinslerim olmalarına rağmen kabul etmemek elde değil. Hatta bazı arkadaşların bunu taa başından planlayıp müthiş bir hinlikle hayata geçirdiklerinin de yakın şahidiyim. Eski bir tanıdık vardı örneğin, hepimiz 'Sürünürüm ama aşk evliliği yaparım' hayalleri kurarken o derdi ki, "Yaşça büyük ve çok zengin bir adama varıp, çocuk doğuracağım ve sonra kendimi boşatacağım.
Aldığım nafaka ile de hayatımın kalan kısmını refah içinde geçireceğim." Nitekim dediğini harfiyen uyguladı. Çirkin ve yaşlı kocanın parasını, dalyan gibi yakışıklı oğlanlarla yedi. Şu anda 58 yaşında ve maalesef kanser. Allah yardımcısı olsun tabii.