Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 16 Aralık 2017

Sosyal medya görgüsüzlüğü

Selda abla merhaba...
Öncelikle belirteyim ben içine kapanık, özgüveni pek olmayan bir tipim. Sosyal medyada kendime çevre edinmek istedim başaramadım. Ama kız arkadaşım tam tersi, son derece dışa dönük, çevresi geniş. Face'te popüler. Her şeyini görüntüleyip paylaşıyor ve beğeni alıyor. Bana biraz görgüsüzlük gibi geliyor ve bu yüzden ayrılmanın eşiğindeyiz.
Ricam, biraz nasihat eder misiniz? Köşenizi severek okuyoruz. Cevabınızı da birlikte okuyacağız. Doludizgin yaşayan insanların tecrübelerine çok inanır ve güvenirim. Belki kendim asla yapamadığım ve yapamayacağım için. Bu yüzden sizin söyleyecekleriniz çok önemli. Saygılar.
Rumuz; Vefalı

VAKİT VARKEN ...
S.U. CEVAP; Sevgiline ve onun gibi vaktini sosyal medyada geçiren tüm gençlere gelsin sıradaki şarkım... dermişim. Şarkım değil ama nasihatim olabilir.
Öncelikle lütfen bu mecrayı 'kendinizi teşhir etmek için değil, insanlığa faydası olacak deneyimlerinizi paylaşmak için kullanın!' Kuru kalabalık takipçi sayısını önemsemeyin... Yani kriter aramaksızın, birbirinizi sadece arkadaş sayısının çokluğuna göre takip ediyorsunuz ya... Sonuç; kıymetli vaktinizi kıymetli şeylere harcayın.
Şimdi çoğunuzun bir kulağından girip diğerinden çıkacak.
O zaman da geriye temenniler kalacak. Benim yaşıma geldiğinizde, "Şu kitabı da okuyayım, aman şu eseri de izleyeyim..." diyerek kendinizi oradan oraya atmazsınız inşallah.