Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 3 Kasım 2017

Masada unutuldum

Selda hanım sizden ve okurlarınızdan ne yapmam gerektiği hakkında fikir almak istiyorum. Korkunç bir çıkmazdayım. Nedeni kocam! Son zamanlarda gözü beni görmez oldu. Örnek vereyim; Oğlumuz özel okulda okuyor. Müdüre hanım dul bir kadın. Birkaç veliyi yemeğe davet etti. Canlı müzik vardı ve eşim bütün gece müdire hanımla dansetti. Mesela kadınla ikimiz aynı anda sigara çıkarıyoruz, eşim sadece onun sigarasını yakıyor. Eve geldiğimizde kavga çıkardım tabi. Ama umursamadı bile, "Saçmalıyorsun, kendine güvenini kaybetmişsin, git tedavi ol" dedi, gitti yattı. Sinirden kendimi ıssız sokaklara attım. Döndüğümde kocam horul horul uyuyordu. Sabahı zor ettim. Eşim kalktı yüzü bir karış. Birden "Senden boşanıyorum" demişim, çocukla nereye gideceksem... Bunu söylerken "Saçmalama otur oturduğun yerde, ben seni seviyorum, gece yaptığım şey sadece kibarlıktı" filan desin ama oralı bile olmadı! Şimdi tükürdüğümü yalamak istemiyorum ama boşanmayı da göze alamıyorum. Ne yapmalıyım Selda hanım? Rumuz: Çaresiz

SELDA USKAN CEVAP
Önce sigarayı bırakacaksın canımın içi. Hem sağlığına zararlı hem de bundan böyle 'kocam neden benim sigaramı da yakmıyor' derdi bitecek. Dans etmelerine gelince, malum çocuğunuz o müdire hanımın okulunda okuyor ve eşiniz içgüdüsel olarak hanımefendiyi hoş tutmak istemiş olabilir.
Kaldı ki müessif olay bir kereliğine cereyan etmiş, beyefendi masadan masaya koşup tüm kadınların sigaralarını yakmamış. Yapılacak şey, akşam için güzel bir masa hazırla ve 'bundan böyle daha dikkatli davranırsa çok mutlu olacağınızı' tatlılıkla anlat.