Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 9 Ekim 2017

Çocuğum için endişeliyim

Selda hanım oğlum 17 yaşında ve okula gitmek istemiyor. Ders çalışmak ağır geliyormuş. Serserilik deyince en önde gideni. Kendisi gibi bir iki zirzop bulmuş, gece yarılarına kadar bakkal köşelerinde takılıyor. Aslında altın gibi kalbi var ve bir kıza sevdalı ama adam olmasına yetmiyor. Annesi ile ne yapacağımızı şaşırmış vaziyetteyiz. Okurlarınızın arasında kesin böyle çocukları olan vardır. Bu hayattan nasıl kurtarmışlar acaba? Rumuz; Tarık Ç.

S.U. CEVAP; Aynı yaştayken dayım demişti ki, "Ben de istiyorum tahsil yapmayı ama ah şu ders çalışmak olmasa!" Hatta çözümü de kendi üretmişti; "Keşke bir huniyle tüm bilgileri kafama doldurabilsem!" Şayet babadan oğula geçecek bir ticarethaneniz yoksa, evladınızın geleceği için mutlaka uzman bir eğitimciden yardım almalısnız. Aksi taktirde korktuğunuz başınıza gelir ve delikanlı sefil bir hayata mahkum kalabilir. Yani iş biz ana -babalarda bitiyor.

YAŞLILIĞI SEVMEDİM
58 yaşında dul bir bayanım. Yüzüm çöktü, kırış kırış oldu. Kilom deseniz aldı başını gidiyor. Gençlik resimlerime bakıyorum, kahroluyorum. Gözlerim küçülmüş, dudaklarım incelmiş, burnum olmuş patlıcan. İnsan bu hale nasıl gelir bir türlü kabullenemiyorum. Anlayacağınız yaşlılığı sevmedim.
Rumuz: Gamze G.

S.U. CEVAP; Zaman zaman bende de aynı isyan var ama çözümü şöyle buldum; Eski Hollywood aktrislerin gençlik fotolarına bakıyorum ve kendime diyorum ki, "Bu güzellik abideleri bu hale gelmişse sana n'oluyo kızım?" Bütün yaşıtlarıma tavsiye ederim.