Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 8 Ekim 2017

Boşayıp yenisini alayım!

Selda abla eşime evlenirken dedim ki, "Bak gideceğimiz yerde lafı sözü dinlenen ve sevilen bir adamım. Sakın ola ki adını dedikodulara karıştırma, mahallenin huzurunu kaçırma, bana da laf getirme. Çünkü bu her şeyden önce beni bağlar!" Ama ben ona öyle dememişim abla, 'Havalara gir, herkesin ağzına düş' demişim sanki. Şimdi boşayıp yenisini alayım diyorum, annem gönül koyuyor. "5 dönemdir pardon 20 yıldır bu evde onca emeği var, üstelik sana hala bağlı" diyor. Babam da tam tersi, "Boşa gitsin oğlum ilişkinizde metal yorgunluğu oluştu iflah olmaz artık, hem biliyorsun bu sülalenin sana daha çok ihtiyacı olacak!" diyor. Sizler ne dersiniz abla? Rumuz; Rumuzsuz

S.U. CEVAP; Radikal karar olmakla birlikte, ailenizin geleceği adına en doğrusunu yine siz bilirsiniz.
Tavsiyem sürüncemede bırakmayın. Diğer yanda eşiniz sokakta kalmayacak nasıl olsa, hayatını gül gibi devam ettirecek. Ne diyelim hayırlısı olsun.

HAYATIMIZ KAYDI
Selda hanım kime 'Dostum' dediysem ne yazık ki arkamdan hançerledi. Ama biri var ki ailemi yıktı. Çocuklarım "İkinci annemiz" derdi kendisine. Ama o utanmadan kocamı baştan çıkarttı.
Şimdi evliler ve kocam çocuklarını arayıp sormuyor bile... Bu bir isyan mektubu değil Selda hanım... Yoksa ben de biliyorum, vereceğiniz hiçbir öğüt eşimi geri getirmeyecek... Rumuz; Beyhan

S.U. CEVAP; Ama bu bir isyan cevabı... Yahu hanımlar dünyada erkek mi kalmadı da sağın solun kocalarına göz dikiyorsunuz? O tip erkeklere ise söylenecek tek söz var; boyunuz posunuz devrilsin arkadaşlar.