Tarihi 5 Mart 2018

Hasta adam isteyenler hasta olacak

Afrin Zeytin Dalı Harekatı'nda bir buçuk ay geçti ve Mehmetçik destan yazmaya devam ediyor.
Kamuoyu desteği, yapılan araştırmalara göre yüzde 90'ların üzerinde. Terörist örgüt PKK'nın uzantıları ile girişilen mücadelede tek amacımız bir başka ülkenin iç işlerine karışmak değil, kendi sınır güvenliğimizi sağlamak.
Sınırımızda oluşturulmak istenilen terör koridorunun sadece sınır illerimizde değil, doğrudan iç güvenliğimize tehdit olduğu aşikar. Ve bu tehdide karşı elimiz kolumuz bağlı oturmamızı bekleyenler de hiç kusura bakmasınlar.
Cuma gününden itibaren harekatın en kritik sürecinde sona gelindi sayılır. Raco dahil civar yerleşim birimleri kontrol altına alındı ve Cinderes ile birlikte Afrin merkeze iyice yaklaşıldı.
Harekatın başından bu yana kurulmaya çalışılan hilal iyice daraldı. Afrin'e girilmesiyle birlikte sivillerin tahliyesi ve ardından nihai hedef olan bölgenin teröristlerden tamamen temizlenmesi süreci de tamamlanacak inşallah.
Tabii Afrin şehir merkezine girilmesiyle iş bitiyor anlamına gelmiyor, belki de harekatın en zor bölümü başlıyor. Dar sokaklar, birbirine bitişik evler, yüksek duvarlar, birliklerimizi kırsala nazaran çok daha riskli bir sürecin beklediğine işaret. Nereden ne çıkacağı bilinmezken, en başından bu yana askerimizin en hassas olduğu sivillere karşı dikkat, daha da artacak doğal olarak.
Keza; tüneller, hendekler, evlerin arasında ne tür irtibatın olduğunun pek bilinmemesi de zorluğun bir başka sebebi.
Ama; bildiğimiz ve emin olduğumuz tek bir şey var ki; 80 milyonun duaları Mehmetçiğimizle. Ve biliyoruz ki; 100 yıl sonra Türkiye'yi tekrar hasta adam haline getirmek isteyen ve bunun için türlü oyunlarla çabalayan içeriden ve dışarıdan tüm düşmanlarımız yine büyük bir hayal kırıklığına uğrayacak. Bu böyle biline...

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Zeytin Dalı'nın kadın subayları vatan için savunmada...

TRANSİT DEĞİL HEDEF ÜLKE
Hem bir vatandaş olarak hem de sorumlu bir gazeteci olarak bağımlılıkla mücadele konusuna özel bir önem veriyorum. Başkanı olduğum Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) 40. yılını da Madde ve Madde Bağımlılığıyla Mücadeleye ayırdığımızı da daha önce sizlerle paylaşmıştım. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı ile Ankara ve İstanbul'da 2 önemli toplantı gerçekleştirdik, bunu şimdi tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracağız. Bu konuda en büyük desteklerden birisini de Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'dan alıyoruz. 2008 yılında madde bağımlılığıyla ilgili kurulan komisyonun da başkanlığını yapan Ünüvar'ın komisyon sonrasında önerdiği 107 projenin 92'si hayata geçirilmiş. Geçen akşam Takvim Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ile birlikte TRT Radyo Haber'de Panorama Programı'nda Necdet Ünüvar ile bu konuyu konuştuk. Türkiye'nin eskiden transit ülke iken artık hedef ülke haline gelmesi ürkütücü.
Nüfusunun yarısından fazlası 30 yaş ve altı olan Türkiye'nin uyuşturucu konusunda hedef ülke konumunda olması anlaşılabilir. Ve bu konuda başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, hükümet ve devletin tüm birimleri tavizsiz biçimde mücadele ediyor.
Terör kadar tehlikeli olduğu konusunda hiç kimsenin farklı düşünmediğinden emin olduğum bu konuda toplumun her kesimi üzerine düşeni yapmak zorunda.

ŞEHİR BULUŞMALARI
Anadolu buluşmalarını çok önemsiyorum. İster öğrenci arkadaşlarımızla, ister şehir halkı veya kanaat önderleriyle hangi popülasyon olursa olsun, gittiğim şehirlerde istişarelerimiz ve halkın gündemini yerinde tespit etmek, fikir ve yorumlarımızda bize de ışık tutuyor. Cuma günü de A Haber-atv Haber Koordinatörü arkadaşım Fatih Atik ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun davetiyle Balıkesirli hemşehrilerimle birlikte olduk.
Göreve geldiği günden bu yana her sabah namazını bir başka mahallede kılıp, namaz sonrasında halkla istişareye başlayan ve gün boyu yerinde durmayan Başkan Kafaoğlu düzenlediği "Şehir Buluşmaları" projesi ile bir anlamda doğrudan halkın gündemini ve fikrini alıyor. Kendisi Genel Merkez'deki sunumu sebebiyle Ankara'ya gitmek zorunda kaldı ve bizler Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu ve Meclis üyesi Cemal Kocataş ile birlikte Balıkesirli dostlarımızla harika birkaç saat geçirdik. Demokrasi ve darbeler konulu konuşmamda, gelen soruların önemli bir kısmı da Afrin ve Ortadoğu'daki son gelişmeler ve Türkiye üzerine oynanmak istenilen oyunlara karşı bizim durduğumuz noktaya dairdi. Hem sorulardan hem de yorumlardan anladığım, Balıkesirlinin kafasında Afrin harekatıyla ilgili tek bir soru işareti yok. Bir günlük Balıkesir buluşmamızda liderine, hükümetine ve devletine sonuna kadar güvenen Balıkesirlileri görünce, içeride biz bu denli birlik ve beraberlik içinde oldukça biz bizim üzerimizde oynanmak istenilen bütün oyunları Allah'ın da izniyle tümüyle bozarız.

GÜNÜN SÖZÜ
Dünyayı değiştiremiyorsan, dünyanı değiştirirsin. Hepsi bu... STEFAN ZWEİG