Tarihi 2 Şubat 2018

Afrin’de 100 yıl kazandık

Zeytin Dalı Harekatı ile yazılan kahramanlık destanı; Türkiye Cumhuriyeti Devletine de milletine de 100 yıl kazandırdı.
Emekli Hava Tümgeneral Beyazit Karataş ile sohbetimizde Afrin'de Mehmetçiğin yazdığı destan ile ABD'nin Akdeniz'e açılan terör koridoru hayalinin sona ermesini şu tarihi sözlerle anlattı: "Türkiye önce Cerablus ve El Bab'a sonra da Afrin'e müdahale ederek terör koridorunu kesti. ABD ve işbirlikçilerine 'madem sen 100 yıl sonra yeniden sahaya çıktın, ben de seni 100 yıllığına daha toprağa gömüyorum' mesajı verdi." Ne kadar askeri eğitim alırlarsa alsın, ABD'nin eline silah tutuşturup, 150 dolar maaş verdiği teröristlerin Mehmetçik karşısında hiçbir şansı olamayacağını söyleyen Beyazit, sonlarının ya teslim ya ölüm olduğunu da belirtti.
Afrin'den sonrasına yönelik şu sözler de ders niteliğinde: "Karşımızda uluslararası bir çetenin desteğini arkasına almış, ağır silahla donatılmış bir terör örgütü var.
Onları Münbiç'ten Fırat'ın doğusuna, oradan da Irak sınırına kadar ya atacağız ya atacağız.
Başka yol yok!"


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan dün sabah atv'deki Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konutlarından canlı yayınla bağlanarak okuma-yazma seferberliğini başlattılar.

KHK İLE ATILANLAR KILIÇDAROĞLU LİSTESİNDE
Yarın ve öbür gün yapılacak CHP 36. Olağan Kurultayında Kılıçdaroğlu'nun karşısında Genel Başkan adaylarından Muharrem İnce'nin alması olası oy için "sürpriz" yorumları yapılıyor. Kurultayın en çekişmeli yarışı da 60 kişilik Parti Meclisi (PM) seçiminde yaşanacak..
Kılıçdaroğlu, kendi anahtar listesinin fire vermeden seçilmesi, muhalifler de anahtar listeyi delip PM'ye girmenin kulisini yapıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde MYK'nın tek bir fire ile yeralması bekleniyor. TBMM'deki makam odasında Atatürk'ün resmini indiren vekil olduğu iddia edilen Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı'nın liste dışı kalabileceği belirtiliyor.
Kılıçdaroğlu'nun bu kararında, 2019'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak yapmayı düşündüğü SP Lideri Temel Karamollaoğlu ile yakınlaşmasının etkili olduğu konuşuluyor.
Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde KHK ile memuriyetten atılan Cihangir İslam ile 2 akademisyenin daha olacağı konuşuluyor.
İstanbul il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu'na tepki gösteren delegenin, özellikle bazı isimlerin üzerini çızeceği ve geçen kurultayda olduğu gibi Kılıçdaroğlu'nun listesinden pek çok ismin seçilemeyeceği CHP kulislerinde en çok konuşulan konuların başında geliyor.


KADINA ŞİDDET ÇALIŞTAYI
Çarşamba günü Kuşadası'nda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele çalıştayında bu konuda "Medyanın rolü" konusunu konuştuk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aydın İl Müdürü Seyfi Bozçelik ve ekibinin şiddetle mücadelenin paydaşları olan yargı, akademisyenler, STK'lar, işinsanları ve medya temsilcileriyle düzenledikleri çalıştay, alanında uzman meslek temsilcileriyle hem zenginleştirilmiş hem tüm tarafların bir araya gelmesiyle çok yönlü bir çalışma ortaya çıkmış. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve emeği geçenleri kutluyor, Türkiye genelinde 81 ilde yapılan bu çalıştayların sonucunu ve yeni eylem planını merakla bekliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ
Tek iyilik bilgi, tek kötülük cehalettir. SOKRATES