Tarihi 29 Ocak 2018

HDP iftirasına Kılıç gibi cevap

TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda da gündemde idi. AK Parti ve MHP'li vekiller, Türkiye'nin teröre karşı meşru müdafaa hakkını kullandığını savunurken, HDP'li üye İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü ne yaptı sizce? Tabii ki, "Türkiye'nin BM kurallarına aykırı hareket ettiğini ve çok sayıda sivilin öldüğünü!" iddia etti! AKPM Türk Heyeti Başkanı Samsun milletvekili Akif Çağatay Kılıç'ın sözleri ise hainlere tokat gibiydi: "Türkiye'nin Kürt kardeşleriyle hiçbir sorunu yoktur. Bizim sorunumuz terör örgütleri PKK, YPG ve PYD iledir. Zeytin Dalı Operasyonu uluslararası hukuka uygundur. Suriye'deki savaş sınırları dışına taşmıştır ve bu terör örgütleri aracılığıyla Türkiye'nin ulusal güvenliğini doğrudan tehdit eder hale gelmiştir. Biz de bu örgütleri nötralize etmek için uluslararası hukuktan aldığımız yetki ile operasyonu başlattık."

AMERİCA ALONE
Uzun zamandır en beğendiğim dergi kapağı TIME dergisinin son sayısının kapağı.
"America Alone" (Yalnız Amerika) başlığı atılan kapak, ABD'yi yalnızlaşan ülke ilan etti.
Trump'ın Başkan olmasıyla birlikte ABD'nin prestij kaybına uğradığını, yalnızlaşmaya başladığını ve en önemli müttefiklerinden bile uzaklaştığını işledi.
Dergi ayrıca yıllardır Ortadoğu'nun şekillenmesine yön veren ülkeler arasında bulunan ABD'nin Astana gibi Suriye'deki iç savaşın bitmesine yönelik en önemli adımların atıldığı toplantılarda bile bulunmamasını bu yalnızlığa örnek gösterdi.


Siyasetinden çok çoraplarıyla konuşulan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, DA VOS'ta da en çok mor renk ve sarı ördekli çoraplarıyla dikkat çekti.



İŞTE BU YÜZDEN YERLİ BU YÜZDEN MİLLİ!
Afrin Operasyonu'nda kullanılan Leopard tankları, Almanya'yı kızdırdı!
"Biz bu tankları NATO çerçevesinde verdik, Suriye Operasyonu için değil!" diye buyurup, Türkiye'ye tank modernizasyonunu durdurma kararı aldılar!
Aynı Almanya DEAŞ bahanesiyle Afrin'deki hainlere her tür silahı göndermeye de devam ediyor.
İşte şimdi anladınız mı yerli ve milli tank yapmamızın, savunma sanayimizin dışa bağımlı olmamasının neden önemli ve zorunlu olduğunu?

DERİN SÖZ
"Mutlu insanlar her şeyin en iyisine sahip olanlar değil, sahip olduklarını kaybetmeyecek kadar çok sevenlerdir." BUKOWSKİ