Tarihi 22 Ocak 2018

Mesele Afrin’den ibaret değil, anlamadınız mı?

Siz okyanus ötesinden binlerce kilometre gelip Türkiye'nin güneyinde 30 bin kişilik bir terör ordusu kurmaya kalkacaksınız, Türkiye'nin milli güvenlik sınırlarını zorlayacak ve üstüne üstlük "Bir yaptım bir yapmadım" diyerek devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan bir tutuma gireceksiniz, ondan sonra da "Türkiye Afrin'e niye giriyor?" diye bize hesap soracaksınız? Yok öyle yağma.
Tam tersine bütün bunlar olurken Türk hükümeti, Türk devleti, Türk ordusu kılını kıpırdatmazsa eğer 80 milyon Türk insanı bu hükümetten hesap sorar.
ABD baştan beri bu bölgede olan biten her şeye niye burnunu soktu? Sözde DEAŞ ile mücadele etmek için. DEAŞ darmaduman oldu ama ABD, PKK türevi terör örgütleriyle işbirliğine devam etti.
Bir maşa gibi kullandı, kullanmaya devam ediyor.
Onlar bunu yaparken Türkiye, kendi sınırlarını korumaya yönelik hamle yapınca da; Türkiye'yi neredeyse terörist ilan etmeye kalkıyorlar.
BM'de Kudüs kararıyla ilgili Türkiye'nin usta diplomatik manevralarıyla yedikleri golün acısı hala çok taze, onun acısını çıkarmaya çalışıyorlar.
Ama; biz her seferinde "zeytin dalı" uzatmayı ihmal etmediğimiz ama bir türlü aynı karşılığı göremediğimiz herkese ZEYTİN DALI yedirmeyi de biliriz!


Kahraman Türk ordusu Afrin'de, 80 milyonun duaları onlarla...

KUZULARIN SESSİZLİĞİ Mİ İTTİFAKIN SESİ Mİ?
Bir şey dikkatinizi çekti mi? CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter mesajları ile ilgili her yerden ses geldi, bir tek İyi Parti'den ses yok!
Hem diyorlar ki; biz milliyetçiyiz ama bu hanımefendinin "Türkler Ermeni soykırımı yaptı" sözlerine tek bir cevap gelmedi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ölmüş annesine ağıza alınmayacak hakaretler eden bir tweet atıyor bu hanımefendi; tek kadın genel başkan olarak, her ağzını açtığında anaların kutsallığından söz eden İyi Parti'nin Genel Başkanı'ndan tek bir eleştiri gelmedi!
Ben çok merak ediyorum;
CHP'deyken pek bir Atatürkçü, pek bir ulusalcı takılan İyi Partili Aytun Çıray acaba "Mustafa Kemal'in askerleri" olmaya karşı çıkan CHP'nin il başkanı için ne düşünüyor?
Yine ben çok merak ediyorum ki; ülkücülerin, muhafazakarların oyuna talip İyi Parti'nin Genel Başkanı, bir domuzun dörtte birini afiyetle midesine indirip sonra bunun fotoğrafını Twitter'da paylaşan Kafkancıoğlu ailesi için ne düşünüyor?
Bunun adı kuzuların sessizliği mi yoksa İyi'lerin sessizliği mi? Ya da bu sessizliği, CHP ile adı henüz konulmamış ittifaka bir zarar vermeme gayretine mi yoracağız?

KADININ ADI VAR
Bazen tek bir kare fotoğraf pek çok şeyi hatta her şeyi değiştirebilir.
Bakın geçen hafta Bolu'da evi yandığı halde evinden çok yanan kedilerine üzülen ve geride kalan tek kedisine o soğukta sıcacık sarılan Ali dedenin bu fotoğrafı ve görüntüleri AA tarafından servis edilince hem Türkiye'de bütün yetkililer seferber oldu, Ali dede, ailesi ve kedisinin artık devlet tarafından karşılanan sıcacık bir yuvası olacak.
Yine geçen hafta Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Ankara'daki toplantı sonrasında çekilen fotoğrafta onlarca erkek arasında tek kadın olması ve Ebru Şapoğlu'nun da arka sıralarda kalması, iş dünyasındaki kadın yönetici eksikliğini en vurucu şekilde gündeme taşıdı.
TİM Yönetim Kurulu bu tartışma sonrasında İhracatçı Birleri Yönetimleri'nde artık en az 2 kadın üye zorunluluğunu getirme kararı aldı.
Toplumsal cinsiyet eşitliği açısından bu örnek kararı alan ve uygulayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve tüm yönetimi kutlarız. Darısı diğer STK'ların başına.

DERİN SÖZ
Zirvelerde kartal da bulunur yılan da. Ama birisi oraya süzülerek diğeriyse sürünerek gelmiştir. CENAP ŞEHABETTİN