Tarihi 8 Ocak 2018

Mesele tam bağımsız Türkiye. Hala anlamadınız mı?

Zarraf davası olarak bilinen ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili verilen insafsız mahkeme kararının hedefinin aslında Halkbank ve Türkiye olduğunu defalarca yazdık. Bu davanın temellendirildiği sözde delillerin, 17-27 Aralık darbe girişiminde FETÖ'cü polis ve savcılar tarafından kurgulanan sahte bilgi ve sözde belgelerin İngilizce'ye çevrilmesinden ibaret olduğu ortaya çıkmıştı.
İran ambargosunun delindiği tezinden hareketle Türkiye'yi esir almaya çalışan ABD'ye birkaç soru sormak lazım:
Son 15 yıldan bu yana İran ekonomisini ayakta tutan en önemli para girdisinin Çin ve Japonya'dan olduğunu bilmezler mi? İran'ın petrokimya üretim kapasitesi itibarıyla dünyanın 5. büyük gücü olmuş ve Çin'in ihtiyacı olan hammadde kaynağını (petrol ve kimyasal hammaddeler) İran'dan aldığını bilmez mi? Yani, ambargonun ihlalinin Çin ve Japonya'dan geldiğini bilmezler mi? Peki, İran'ın otomotiv sektörünü Fransa'nın kontrol ettiğini bilmezler mi? İran'ın para trafiğinin önemli bölümünün Dubai üzerinden işlem gördüğünü de mi bilmez ABD? Bütün bunları bilmemesi mümkün müdür sizce? Biliyor ise neden işlem yapmaz acaba? Çünkü;
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye de fazla oluyor artık tabii... Tam bağımsız ve bölgesinde lider Türkiye fazla geliyor tabii..

KILIÇDAROĞLU BU DOSYAYI DA MI SÜMENALTI EDECEK?
Önce Ataşehir ardından Beşiktaş Belediye Başkanları, çok ciddi yolsuzluk iddiaları sebebiyle geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.
Mülkiye Müfettişleri'nce hazırlanan raporlardaki iddiaların ayrıntıları basında yer aldığı için tekrara girmeye gerek yok. Ama benim dikkat çekmek istediğim 2 nokta var.
İlki; Beşiktaş ile ilgili. 2015 yılında basına da yansıyan yolsuzluk ve FETÖ ilişkisi iddiaları üzerine PM üyeleri İlhan Cihaner, Kamil Okyay Sındır ve Bülent Kuşoğlu'ndan oluşan bir komisyona; bu iddiaların araştırılması ve sonucun kendisine sunulması talimatını bizzat Kılıçdaroğlu verdi. Bu 3'lü komisyon gerekli çalışmayı yaptıktan sonra hazırladıkları raporu Kılıçdaroğlu'na sundu. Ama CHP Liderinin garip bir talimatı daha oldu:
Bu rapor, tek nüsha halinde olacaktı ve sadece kendisine verilecekti!
Hesap uzmanlığından ve bürokrasiden gelen Kılıçdaroğlu'nun, bu tür rapor ve belgelerin birden fazla nüshasının olmasının önemini bilmemesine imkan yok.
Öyleyse sormak lazım, neden TEK NÜSHA!
Ve ikinci soru daha güncel; Kulis bilgisi gibi vereceğim ama kesin bilgi olduğunu da baştan söyleyeyim, kimse yalanlamaya kalkmasın!
Geçen hafta Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'den bir eski partilisi; CHP'li 3 belediye ile ilgili bir dosya sundu mu? Kılıçdaroğlu, "Bu dosyayı ilgiyle inceleyip, tekrar görüşelim" dedi mi?
Bu dosyadaki söz konusu belediyeler ile ilgili özellikle imar konularında çok ciddi usulsüzlük yapıldığına dair belgeler var mıydı?
Ve son soru; Bu dosya da, tıpkı Beşiktaş raporu gibi sümenaltı edilecek mi?


GÜNÜN FOTOĞRAFI
93 yaşında vefat eden Münir Özkul'u rahmetle anıyoruz. Adile Naşit ile Türk sinemasının çok özel filmlerine imza atmışlardı...

BEYAZ İHTİLALDEN SESSİZ DEVRİME
Adnan Menderes Demokrasi Platformu dün çok özel bir panel düzenledi.
"Kadim Demokrat Parti'nin 72. Kuruluş Yıldönümünde Beyaz İhtilalden Sessiz Devrime" isimli bu panelde ben de bir konuşma yaptım. "Yeter Söz Milletin" diyerek gerçek bir halk devrimi yapan DP'nin kuruluş yıldönümünde Demokrasi Şehidimiz merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketindeki bu anlamlı buluşma için Demokrasi Platformu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır'ı tebrik ederiz. 1950-1960 arasında çiftçiyi-köylüyü zenginleştiren, onurlu bir dış politika ile Türkiye'yi hem Avrupa'ya hem dünyaya açan ve Karlofça'dan beri ilk kez Türkiye'nin sınırlarına toprak kazandıran DP ve onun 3 yiğit evladı; vesayet odakları tarafından 27 Mayıs ihtilali ile idam edilerek cezalandırıldı. O günden bu yana vesayetle gerçek anlamda mücadele eden ve bugün aynı onurlu dış politikayı yürüttüğü için türlü oyunlarla tuzak kurulmaya çalışılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti ile birlikte Türkiye cezalandırılmaya çalışılıyor.
Ama artık nafile. Çünkü söz artık gerçek anlamda millette...

GÜNÜN SÖZÜ
Ulusun bağımsızlığını, yine ulusun kesin kararı ve direnişi kurtaracaktır...
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK