Tarihi 29 Kasım 2017

Kılıçdaroğlu’na akraba şikayeti

Yaklaşan CHP kurultayı, CHP kulislerini de epey hareketlendirdi.
80 kişilik listeye girmek için kıran kırana yarışan partililer, birbirleriyle ilgili açıkları da ifşa etmekten çekinmiyorlar.
Son günlerde CHP Genel Merkezi'nde elden ele dolaşan bir belge de bunlardan biri.
Halen Parti Meclisi (PM) üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız ile ilgili bu belge. Aynı zamanda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da akrabası olan Prof. Yıldız, 2013'teki Gezi olayları sonrasında aralarında AK Parti'nin de olduğu siyasi partilerin siyasi araştırmalarına yazdığı raporlar ve bu partilerin Genel Merkezleri'nde çekilen fotoğrafları dolaşıyor. Dolaşan sadece fotoğraflar değil elbette; Sosyoloji Profesörü olan Yıldız'ın PM üyesi ve Kılıçdaroğlu'nun akrabası sıfatıyla CHP'li belediyelerden anket işleri aldığı, hatta bazı belediyelere de bu ilişkilerinden dolayı baskı yaptığı konuşuluyor. Anket işlerini aldığı İzmir'in Gaziemir Belediyesi'nden kendisine makam aracı tahsis edildiği ve tüm bu bilgilerin Kemal Kılıçdaroğlu'na da aktarıldığı belirtiliyor. Bakalım bu bilgi ve belgelerin kurultaydaki yansıması nasıl olacak?

KADIKÖY'DE TEKİN SAVAŞ
Söze CHP'den başladık CHP kulisleri ile devam edelim. Ana muhalefet partili milletvekillerinin kurultay dışında şu sıralar en çok yoğunlaştığı bir diğer konu; 2019 Mart'ında yapılacak yerel seçimler.
İktidar olmaktan umudu kesen partililer, seçilebilmesi yüksek yerlerden kendisini aday göstertmek için yoğun çaba harcıyor. CHP'li vekiller bırakın Büyükşehir veya il Belediye Başkanlığı'nı, ilçe belediyeleri için adaylığa bile razı. Bunlardan biri de eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin. Kadıköy Belediye Başkanlığı için var gücüyle çalışan Tekin'in, belediyede istisnai kadrodan Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanan oradan da Belediye Başkan Yardımcısı yapılan Onur Temurlenk (Meclis üyesi Ahmet Temurlenk'in oğlu) ve bir diğer Başkan Yardımcısı Uygur Çakmak aracılığıyla fiilen belediyeyi yönettiği söyleniyor. Gürsel Tekin'in ekibinden olduğu bilinen CHP milletvekili Onursal Adıgüzel'in eşi Duygu Adıgüzel de yine istisnai kadrodan memur yapılarak Kadıköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'ne getirildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ekibinin bu durumdan hayli rahatsız olduğu ve Gürsel Tekin'in Kadıköy'deki bu hakimiyetinin akıbetiyle ilgili ciddi kulisler yaptıklarını da söyleyelim..




NETFLIX İnternet uygulamasında yayınlanan DESIGNATED SURVIVOR dizisinde ABD Başkanı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in adı Nuri Şahin olarak adlandırılıyor ve Georgetown Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğu ve ABD kanunlarına uyduğu sürece de hoş karşılanacağı işleniyor.. ABD'nin kendi halkı üzerinde nasıl bir algı yönetimi uyguladığına en güzel örnek olarak gösterilen bu dizi ve bunu yayınlayan internet uygulaması ile ilgili sosyal medyada protesto edilmesi ve bu uygulamanın kullanılmaması kampanyası hızla yayılıyor.

DİSNEYLAND DEĞİL URFALAND
Ülkemin her yöresi, her şehri ayrı bir güzellik.
İnsan gezdikçe daha iyi anlıyor, yaşayarak görüyor.
Geçen hafta 24 saatliğine gittiğimiz Şanlıurfa'da tanıştığımız her yeni kişiden yeni bir bilgi, bambaşka bir vizyon edindik desek yeridir.
Bunlardan birisi de, oyuncak sektörüyle uğraşan Kanal Urfa'nın da sahibi işadamı İbrahim Toru, Urfa'nın hem yerelde çok renkli bir kişiliği hem de Türkiye genelinde binden fazla insana istihdam sağlayan bir girişimci. Kendine has üslubu ile girdiği her ortamda dikkat çeken Toru, aynı zamanda ilginç projeleriyle de biliniyor.
Son olarak Disneyland benzeri bir proje ile gündeme geldi. 29.6 yaş ortalaması ile Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip Türkiye'de 19.1 yaş ortalaması ile Şanlıurfa, en genç nüfusa sahip ilimiz.
Hal böyle olunca, gençlere yönelik proje yapmak da önem kazanıyor. İşte İbrahim Toru'nun "Urfaland" adını verdiği projesinin odağında da gençler var. Atatürk Barajı'nı yapay bir göletle birleştirip üzerinde oyun merkezlerinden kütüphaneye kadar çok geniş bir konsept bu. 9 bin yıllık geçmişiyle tarihsel zenginliğinin yanında Peygamberler şehri Urfa'da hem gençler için cazibe merkezleri oluşturmak hem de istihdam yaratıp göçü önlemek adına şahane bir proje değil mi sizce de?

GÜNÜN SÖZÜ
Gören bir gözü, tutan bir eli, yürüyen bir ayağı satın alamayacak ve kaybettiğimizde tekrar sahip olamayacak kadar fakiriz aslında hepimiz..
TOLSTOY