Tarihi 3 Kasım 2017

Parti sözcüsü değil parti sövücüsü

En güzel tanımı Başbakan Binali Yıldırım yaptı aslında. CHP'nin Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yakışıksız ve aslında hadsiz sözlerine karşılık Yıldırım; "Adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü anlayamadık" diyerek noktayı koydu. Tezcan'ın eleştiri sınırlarını çoktan aşan sözlerini yorumlarken, çok değil 6 ay önceki açıklamaları geldi aklımıza. Hatırlayın; siyasette yumuşama istediğini söyleyen CHP Sözcüsü Tezcan, bundan böyle AKP değil AK Parti ifadesini kullanacaklarını ve herkesin de bunu kullanmasını istemişti.
Aradan geçen 6 ayda ne oldu ki; Tezcan'ın söylemi bırakın yumuşak iklimi, faşist diktatör gibi neresinden bakarsanız kaba ve bir o kadar da provakatif bir söyleme dönüştü acaba? Yine bir başka hatırlatma yapalım Bülent Tezcan ile ilgili ve bu sefer 20 ay önceye gidelim. Ocak 2016'da HDP'nin 2. Olağan Kongresi'ne CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak katılan Tezcan, bir skandala imza atmıştı. Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olarak sözde siyaset yapan HDP'nin kongresinde İstiklal Marşımız çalınmamış, bunun yerine PKK'nın sözde marşı çalınmış ve Tezcan da bu marş çalınırken ayağa kalkmış, saygı duruşunda bulunmuştu.



Terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın posterlerinin asıldığı, PKK marşının çalındığı ve bu salonda bunlar olurken CHP adına bırakın tepki göstermeyi veya salonu terk etmeyi, esas duruşta selam duran Tezcan, her şeyden önce bu yaptığının hesabını vermeli... Ve; bu siyaset söylemi ve icrasıyla kime, kimlere mesaj verdiğini ve neye hizmet ettiğini açıklamalı...

ANKARA'DA PAZARTESİ KULİSİ
Melih Gökçek'in istifasının ardından yeni seçilecek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olacağı pazartesi günü belli oluyor. Ankara kulislerinde Altındağ, Keçiören ve Sincan Belediye Başkanları arasında ipi kimin göğüsleyeceği veya son dakika sürprizinin olup olmayacağı bu hafta sonu kesinleşecek ve pazartesi günü bu kişi de Ankara'nın 2019'a kadar ve belki de 2019'dan sonra da yeni başkanı olacak.


Bugün şehidimiz var. Kahramanlarımızın ruhları şad olsun...

​FETÖ DAVALARINDA SUÇÜSTÜ
Ankara Sincan'da hain FETÖ'cülerin yargılanması süreci devam ediyor. Hafta içi duruşmaları şehit ve gazi yakınları düzenli olarak izlerken, AK Parti yöneticileri ve milletvekilleri de boş bırakmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarıların da etkili olmuş ki; müşteki avukatların sayısı hem çoğalmış hem de işi daha sıkı tutuyorlar.
Bu davaları düzenli takip edenlerden birisi de AK Parti İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık. Savcıların iddialarına ve sorularına ya benzer cevaplar veren ya da saçmasapan ifadeler kullanan hain sanıklarla ilgili ilginç tespitleri var Kocabıyık'ın.
Diyor ki; "Kendilerini çok zeki zannediyorlar ama aslında verdikleri cevaplarla örgüt olduklarını itiraf eder gibiler." Bu sonuca nasıl vardığını da şöyle izah ediyor;
"Düşünsenize bir uçağı kullanma kabiliyetine sahipsiniz ama 15 Temmuz gecesi Akıncılar'da size emir veren subayın ismini ve yüzünü hatırlamıyorsunuz!
Kim inanır buna?
Kaldı ki; hepsi tıpkı basım ifadeler kullanıyorlar. Bırakın kelimeleri, cümleleri bile aynı." Asker üniforması giymiş hain teröristler ne yaparlarsa yapsınlar adaletten kaçamayacaklar. Hem ilahi adalet hem de yargısal adalet buna izin vermeyecek.

KAZAN 1 MİLYONU, AL YEŞİL PASAPORTU
Bakanlar Kurulu bir karar aldı ve son 3 yılda yıllık ortalama ihracatı 1 milyon dolar ve üstü olan işadamlarına yeşil pasaport verilecek. Bugüne kadar 6 bine yakın ihracatçının yararlandığı bu uygulamanın yarısı İstanbullu ihracatçılar için kullanıldı.

BİR SORU
Siyasette hangi partide olursanız olun milletvekili transferleri hiçbir zaman hoş karşılanmaz ve ağır eleştirilir. Ama gelin görün ki; 2 dönemdir Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontenjanından milletvekili olan Aytun Çıray, CHP'den istifa edip Meral Akşener'in partisine geçtiğinde pek de eleştiren olmadı. Tam tersine CHP'liler neredeyse alkışladı. Kulislerde bu tepkisizliğin çok yadırgandığını söylemeliyim. Çıray'ın, yeni partisine "görevli" gönderildiğini söyleyenler bile var. Bizden aktarması...