Tarihi 23 Ocak 2018

Artık devir değişti

Geçen gün Mehmet Ali Erbil, bir kanala bağlandı. Mali, çok sevdiğim bir adamdır. Türkiye'ye ondan daha büyük bir şovmen gelmedi. O, hem şovmenliğin hem de magazinin şifresini çözen bir adam.
Mehmet Ali Erbil'e neden sinemada olmadığını sordular. O da "Beni heyecanlandıran bir senaryo gelse tabii ki sinema filminde oynamak isterim; ancak gelmiyor. O eski senaristler kalmadı" diye yanıt verdi.
Erbil, Gupse Özay'ın Deliha filminin ilkini izlediğini söyledi. Mali ardından "Kendisi oyunculuğunu sevdiğim, enerjisini beğendiğim bir kızdı. Vakit ayırıp gittim ama kötü bir film izledim; müsamere gibiydi. Yazık oldu" dedi. Şovmen, ikinci filmde Gupse'nin yönetmen koltuğuna oturduğunun hatırlatılması üzerine de "Benim ailem sinemacı, babam bu işin içindeydi. Ama ben böyle bir şeye cesaret etmedim. Çağan Irmak'lar, Ertem Eğilmez'ler gibi yönetmenler varken neyin cesaretidir, neyin özgüvenidir anlamak mümkün değil doğrusu…" şeklinde konuştu. Mali, Cem Yılmaz'ın son filmini beğenip beğenmediği sorulduğunda ise "Cem, G.O.R.A filmini çıkardığında sinemada izlemiş ve Arif'i sevmiştim. Ancak sonraki filmlerinde aynı ışığı alamayacağımı, eğlenemeyeceğimi düşündüğümden gitmedim. Zaten bu kadar tutmasının sebebi basın kanalıyla pohpohlanması… Bu durum Şahan için de geçerli… Medya, Şahan'ı desteklediğinin onda biri kadar beni desteklemedi" dedi.
Kendisinden böyle bir söylem duymak istemezdim. Evet, saydığı o yönetmenler çok başarılı. Ama genç kuşaktaki bu isimler de gişe yapan işlere imza atıyorlar.
Mali, "Beni medya desteklemedi" derken bence geçmişi unutmuş. Nasıl desteklemez? Kendisi dönemin en büyük gücüydü.
Sadece şunu atlıyor; yeni nesil medya var. Erbil, sadece yazılı ve görsel bir mecranın olduğu dönemde iş yaptığını unutuyor. Şimdi artık sosyal medya ve dijital platformlar var. Pazarlama teknikleri ve stratejileri yeni nesile göre yapılıyor. Yeni nesil pazarlama tekniklerini uygulayan herkes kendinden söz ettiriyor. Başrollerinde Türkiye'nin en çok takip edilen YouTube fenomeni Enes Batur ile Bekir Aksoy, Ceyda Düvenci, Ceyhun Yılmaz, Kerem Fırtına gibi güçlü oyuncuların yer aldığı 'Enes Batur Hayal Mi Gerçek mi?' filminin galası bence her şeyin özeti… Devir değişti, Çelik bile değişti…
***
ESKİNİN HATIRINA
Bir süredir aşk yaşadıkları konuşulan Murat Dalkılıç ile Hande Erçel'i ilk defa yan yana gördük. Çift, bugüne kadar da hiçbir açıklamada bulunmamıştı. Aşıklar, ilk kez Hande Erçel'in kardeşi Gamze Erçel'in doğum gününde görüntülendi.
Fotoğrafı görünce ikisini yakıştırdım. Yakın çevremdeki bu aşka şahit olanlar da ikiliyi birbirine çok yakıştırıyor. Hatta bu aşkın Murat Dalkılıç'a çok iyi geldiği, enerjisinin değiştiği duyumlarını da alıyorum.
Umarım güzel ve uzun bir birliktelik olur.
Murat Dalkılıç'tan bahsetmişken bir konuya da değinmek istiyorum. Biliyorsunuz Murat Dalkılıç, Merve Boluğur ile 2015 senesinde görkemli bir törenle dünyaevine girmiş; 11 Eylül 2017'de ise ayrılmıştı.
Ayrılık sonrasında Murat'ın adı birçok isimle yazılıp çizildi. Ancak Merve'nin adını kimse ile duymadık.
Eski eşler birbirlerini halen sosyal medyada takip ediyor. Bu, hiç alışık olmadığımız bir durum. Ufak bir ayrılık ya da tartışmada çiftlerin birbirini takipten çıkarmaya alışık olduğumuz bir dönemde bu, bana çok medeni geldi.Takipleşmeyi bırakın eskiye ait hiçbir fotoğraf karesini bile silmediler.
Her zaman geçmişe, yaşanılana saygı duymak gerektiğini savunuyorum. Sosyal medyadan silsen ne olur, arama motorlarından gazete ve televizyon arşivlerinden silebilecek misin? Fotoğrafların yaşanan iyi ya da kötü günlerin hatırına kalabileceğini düşünüyorum. O yüzden böyle alışılmışın dışında bir şey görünce de mutlu oldum.
Her ikisi için de mutlu bir hayat diliyorum…