Tarihi 12 Kasım 2017

Oscar’lık heyecan

Türkiye'nin Oscar aday adayı olan ve Kore Savaşı'nda yer alan Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin başından geçen gerçek hikayeden esinlenilerek beyazperdeye aktarılan "Ayla" filmini daha izleyemedim. Ama izleyenlerden film hakkında çok güzel yorumlar duyuyorum.
Senaryosunu Yiğit Güral'ın yazdığı, yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği, başrollerinde Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu ve Kim Seol'ün oynadığı "Ayla" filmini izlemek bu haftaki yapılacaklar listemin ilk sırasında yer alıyor.
Bu kadar başarılı ismin bir araya geldiği filmi izlemek için öylesine heyecanlıyım ki… Siz de kendinize vakit ayırın ve kesinlikle 'Ayla'yı sinemada izleyin.
***
ALKIŞLAR EMİR ERSOY'A
Efsane müzisyen kalipso kralı Metin Ersoy'un oğlu Emir Ersoy'un yaptığı albümleri çok dinledim.
Ersoy, piyano ile iç içe bir çocukluk geçirmiş. İlerleyen yıllarda piyanist, aranjör ve prodüktör kimliği ile de pek çok güzel işe imza atmış.
Sanatçının çok sayıda konser verdiğini biliyorum; ama onu geçen haftaya kadar sahnede hiç izlemedim. Emir Ersoy'u Deniz Seki'nin erkek kardeşi Serkan Seki ile Mehtap Etyemez'in düğününde izledim. Ersoy, müthiş bir orkestra kurmuş. Repertuvarı, sahnedeki enerjisi herkesi dans ettirdi, "Adama bak! Helal olsun" dedirtti.
Buradan kendisine sesleniyorum; ilk konserini sabırsızlıkla bekliyorum.
***
ESER BİTMEMİŞ
Geçenlerde şöyle bir haber okudum:
"Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak ile 3 Adam'ı sunan Eser Yenenler, programı kaldırılınca tek başına kaldı.
Eser Yenerler, çareyi tek kişilik gösteri yapmakta buldu. Instagram'ın hikaye bölümünden fotoğraf paylaşan Eser Yenenler, tek kişilik gösterisini takipçileriyle paylaştı. Arkadaşları Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak'ın filminde de yer almayan Eser, kelimenin tam anlamıyla dibi gördü." Sonra internet medyasında da gezindim biraz. Eser Yenerler ile ilgili haberlerin çoğunun başlığı "Bitti", "Kovuldu", "Mutsuz" ve türevleriydi.
Bunları okuyunca gerçekten "Eser Yenerler bitmiş ve dibi görmüş mü?" diye merak ettim.
Yenenler, tek kişilik gösterisini BKM Mutfak Uniq'te oynuyor. Bir taşla iki kuş vurmuş olacaktım. Çünkü BKM Mutfak Uniq adını da sık sık duyuyorum ama gidememiştim.
BKM Mutfak, Maslak Uniq'in üst katında açıldı. Ferah bir yer… Kapıdan girer girmez sol kolda kocaman açık bir mutfak, içinde gencecik aşçılar nefis yemekler yapıyor. Stand-up gösterileri, genç yetenekler, en sevilen sanatçılar, komedyenler, müzisyenler için sahne, sahnenin önünde masalar, bar ve dışarıdaki teras...
Mönüsü öyle kalabalık da değil.
Bu açıdan seçim yapmak çok kolay.
Lezzetleri de çok güzel. Hemen hemen mönünün hepsinin tadına baktım.
BKM Mutfak Uniq sabah 10.00'dan gece yarısına kadar açık. Haftanın altı akşamı da sahnede bir şov olacakmış.
Sahne saati gelip de perde açıldığında Eser Yenerler canlı orkestra eşliğinde sahneye çıktı. Eser'in tek kişilik oyununun adı "#TBT".
Uzun zaman sonra ilk defa bu kadar güldüm, eğlendim ve kendimi mutlu hissettim. Hiç sıkılmadım. Salonu dolduran herkes gibi ben de gözümü sahneden ayırmadım. Kahkahalar havada uçuştu. Adam sahnede tek kişilik oyun oynuyor. Dünden bugüne ufak anekdotlarla Eser Yenerler olma hikayesini anlatıyor. Şarkılar söylüyor.
Dikkatin dağılır, sıkılabilirsin; ama salonda hiç öyle bir şey olmadı.
Yirmi beş yıllık meslek hayatımda şunu gördüm. Eğer üretim varsa, bir şey üretiyorsan o kişiye hiç bir şey olmaz.
Bir sanatçı için "Bitti", "Kovuldu", "Mutsuz" ve türevleri de yazılsa üretim oldukça o kişi kendinden söz ettirir, kitleler onu takip eder.
Eğer yetenek ve yaratıcılık kullanılmazsa otomatik olarak yok olur.
Ben canlı canlı şahit oldum… Eser Yenerler bitmemiş. Çok güzel bir iş çıkarmış. Eminim ki daha da güzel işler yapacak.