DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 12 Mart 2018

Erken boşalıyorum

37 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. 1 yıldır ilişki sırasında erkenden oluyorum. Duruyorum. Neticede erkek adamım ama son 1 yıldır olmuyor. İlaç kullan dediler alerji yaptı. Doğal yollardan düzelebilir miyim ve ne yemeliyim?
Kaygılısın. Bunu aşamazsan dert büyür.
Kendine güven. Kafanı düne takma. Yarın için istediklerine odaklan. Vitesi geri takan arabanın benzini olsada geri gider. Sen de vitesi ileri tak yani önüne bak. Geleceğe odaklan. Eşinle de sohbet et. Ondan da destek al.
Yemek işine gelecek olursak; sarımsak, yeşil soğan, bamya, bakla, zencefil, karanfil, çörek otu, karanfil, havuç, badem, fındık, ceviz, melisa sofrandan eksik olmasın.

Eşim öğretmen yeni doğum yaptı. Bebeğimiz 2.5 haftalık. Eşimin sütü az geliyor. Yani bebeğimiz içiyor ama galiba erken bitiyor. Bir şey soramıyorum malumunuz. Ne yedirsem ne içirsem. Sütü arttırmak için ne yapsak işe yarar?
Öncelikle anne ve bebeğe huzurlu ortamlar sağlamalıyız.
Yemesi, içmesi kadar ruhunun beslenmesi de önemlidir.
Hem bebeğin nineleri, büyükanneleri ve etrafındaki herkes bunu unutmadan yardım etmeli.
Bebek büyüdükçe süt ihtiyacı artabilir. Annenin memesi boşalsa da bebeğin emme isteğinin sürdüğünü, bebeğin sık sık emerek sütü arttırmaya çalıştığını fark edebilirsiniz.
Anne memesinin sık aralıklarla boşaltılması, su içilmesi, yeterli uyuma sütü arttırır. Anne her 2 memesini her emzirmede 10-20 dakika emzirsin. Günde 9-12 kez, 2-3 saat arayla emzirmeye çalışsın, 3 gün içinde süt artmadıysa anne her bir memesini her emzirme sonrası 5-10 dakika boyunca sağsın. Hurma da yesin

ADET DÖNEMİNDE BAŞ AĞRISI OLUYOR
Merhaba. Ben kızım için bir soru sormak istiyorum. Annesiyim. 16 yaşında yeni adet görmeye başladı. Ancak adet dönemlerinde baş ağrısı oluyor. Benim adetlerimde öyle bişey yoktu. Özellikle dersleri de etkileniyor. Bu adetle mi ilgili?
Öncelikle dikkatli ailelere teşekkür ediyoruz. Kız çocuklarında adet kanamaları demir eksikliğine neden olabilir. Ayrıca B12, Folik Asit gibi kan yapımına faydalı vitamin eksikliklerinde Anemi yani kansızlık olabilir. Bu da öğrenmeyi ve dikkati azaltır. Halsizlik, bitkinlik, yorgunluk, baş ağrıları yapabilir. Uzun sürerse veSa ileri seviyede kansızlığa neden olursa öğrenme ve okul başarısı bozulur.
Demir veya eksikliği olan vitaminlerle başarılı tedaviler yapılır. Aksi takdirde dersine çalışmıyor, aklı bir karış havada gibi gerçek olmayan yakıştırmalarla ömürler törpülenir.

SERTLİK SIKINTIM VAR!
Santral memuruyum. 38 yaşındayım. 3 ay önce yeni evlendim. Eşimde 37 yaşında. Beraber birlikte olmaya çalışırken sertlik sıkıntım söz konusu oluyor. yani erkeklikten yana sıkıntılıyım. Neden oluyor? Nasıl tedavi olabilirim?
Erken boşalmanın birçok tanımı var. Neye göre erken boşaldığını düşünüyorsun?
Eşin tatmin oluyor mu? Bu çok önemlidir. Ancak önemli olan eşlerin cinsel ilişki sırasında hazza, tatmine ulaşmasıdır. Bu oluyorsa strese girme. Ayrıca erken boşalma şikayeti günümüz erkeğinin ortak sorunu.
Yaklaşık olarak her 3-4 erkekten birinde olur. Ara ara tekrarlayabilir. Cinselliğin eş ile yaşanmasında, cinsel ilişki uygulamasının başlangıçlarında, cinsel aktivite güçsüzlüğü korkusunda, hassas-duygusalayrıntıcı kişilik yapısında, son zamanlardaki cinsel etkinliğin sıklığın artışında ve buna benzer sayısız durumda uyarılma evresinin süresi kısalır ve erken boşalmaya neden olabilir. Yaşla artmaz.
Psikiyatrist ve psikolog desteği gerekir. Ayrıca genel bedensel özellikler açısından iç hastalıkları da tedaviye katkıda bulunur. Merak etme. Gurur meselesi yapma

KUM DÖKMEK PROSTAT I BÜYÜTÜR MÜ?
61 yaşında bakkalım. 2 ay önce idrar tahlilimde kan çıktı. Film çektirdim. Prostat büyümüş dediler. 2 yıl önce de kum dökmüştüm. Kum dökmek prostatı büyütür mü?
Hayır büyütmez. Prostat bezi hastalıklarında, idrar kese hastalıklarında, böbrek taşlarında ve kum dökme diye özetlenen kristal birikimlerinde idrar yolunda kanama olabilir. Prostat bezi ile ilgili tanı koyabilmek için idrar tahlili, kan tahlili, ultrason filmi, üroloji uzmanı muayenesi gerekir. Genelde hastalar uzman muayenesi dışındakileri yaptırır. Uzman muayenesinde tereddütte kalırlar. Birçok hasta bu nedenle tanı konmadığından hastalığı ilerler. Doğru üroloji uzman muayenesine.

Ben 26 yaşındayım ve şeker hastalığından çok korkuyorum. Ailesel olabilir diyorlar ya babamda, şeker yok. Teyzelerimde şeker var. Ama hepside baya şişman. Ben de 81 kiloyum. Unutmadan annemde de şeker yok. Peki ben risk altında mıyım?
Kilonuzu yazmışsınız ama boyunuzu yazmamışsınız. Ailede diyabet öyküsü olanlar, sigara kullananlar, kalp ve tansiyon hastaları, bel çevresinin geniş olanlar, kilolu olanlar, gebeliğinde dört kilonun üzerinde çocuk doğurmuş olanlar, hareketsiz yaşam sürenler, stres altındakiler, şehirlerde yaşayanlar şeker hastalığı riski altındadır. Kafayı her şeye takma. Düzenli beslen, düzenli hareket et. Bol su iç mümkünse iç hastalıkları uzmmanına muayene ol. Gerekirse 75 gram glikoz ile 2 saatlik şeker yükleme testi yapılabilir.