DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 7 Mart 2018

Ne yaptıysam sertleşemiyorum

63 yaşında avukatım. Ne yaptıysam sertleşemiyorum. Eşim benden 14 yaş küçük. Cinsel ihtiyaçlarına cevap veremiyorum. Bunalmaya başladım.
Arkadaşlar çubuk taktırmış. Ben taktırabilir miyim?
Anladığım kadarı ile kendin için bir şey istemiyorsun. Sen de önemlisin. İsteğin varsa ve yerine getiremiyorsan sıkılman doğal. Mutluluk çubuğu diye de bilinen penis protezi takılması kararını üroloji uzmanları verir. Bilinen tüm uygulamalara rağmen sertleşme yani ereksiyon sağlanamıyorsa, beden ve psikolojik şartların uygunsa olumlu yanıt verebilirler. İşte mutluluğa giden yol, üroloji uzmanına muayene ol.

Fırıncıyım. 6 gün önce idrar yaparken ağrım oldu. Cinsel organımdan akıntı geldi.
Doktora gittim. Muayene etti. Yabancı kadınla ilişki yaptın mı dedi. Hayır dedim. Spor yapıyor musun dedi.
Bisiklete bindiğimi söyledim. Ondandır dedi.
İlaç verdi. Bisiklete binmek neden akıntı yapsın ki?
Tarifine göre Üretrit olabilirsin. Yani idrar yollarının dışarı açılan kısmı üretra dediğimiz kanalın iltihabı. Üretrit de ağrılı idrar, akıntı, kaşıntı olabilir.
Akıntıdan örnek alınıp incelenebilir. Akıntı açık renkli, sümüksü olabilir.
Enfeksiyöz ve enfeksiyon dışı nedenlere (travma, sistemik hastalıklar-Stevens-Johnson sendromu veya Wegener granülomatözü, Reiter sendromu, spermisidler) bağlı olarak oluşabilir.
Bisiklete binmek cinsel organın darbe almasına neden olabilir. Bir süre bisiklete binme. Sonrasında koruyucu aparatlar kullanmanı önerebilirim.

​DOMUZ GRİBİ TESTİ VAR MI?
2 gün çok şiddetli öksürük ve ateşim oldu. Acile gittim.
Domuz gribi olmasın dediler. Domuz gribinin testi var mı?
Öksürük ve ateş sık rastladığımız şikayetlerdir.
Genellikle üst ve alt solunum yolu hastalıklarında karşılaşırız. Kış mevsiminde bu hastalıklar artar. Her öksürük ve ateş grip değildir.
Hatta her grip de domuz gribi değildir. Ünlü olduğundan, korkulduğundan tedbir almak için bazen test olmaksızın bu ihtimalden bahsedilir. Grip hastalığını yapan mikrop influenza virüsüdür. Belirtilerin başlamasından itibaren 48 saat içerisinde bu virüsü gösteren testi istenebilir. Test yöntemine bağlı olarak boğaz sürüntüsü, burun sıvısı veya burun yıkama sıvısından örnek alınabilir. Boyama yapılır.
Örnek toplandıktan sonra birkaç saat içinde influenza A, influenza B'den ayırt edilebilir ve uygun antiviral tedavi başlatılabilir.

CİNSEL ORGANIMDA BALONCUKLU YARALAR ÇIKTI
23 yıllık kuyumcuyum. 5 gün önce hamama gittim. Orada bir şey fark ettim. Cinsel organımda sanki uçuğa benzer, küçük baloncuklu, ağrılı yaralar çıktı.
Kaşıntı yapıyor. Hangi doktora gitmeliyim?
Yaptığın tarife göre Genital Herpes diye bilinen bir hastalık aklıma geliyor.
Muayene ve gerekirse tahlillerle netleşmesi gerekir.
Öncelikle enfeksiyon hastalıkları uzmanına eğer ulaşamazsan cildiye uzmanına muayene olman gerekir. Aynı ağız-dudak uçuğu gibi virüs hastalığıdır.
Enfeksiyon bölgesinde ağrılı veziküller (büller) yani küçük baloncuklar olabilir. Genellikle virüs bulaşmasından sonraki 2 hafta içinde görülebilir.
İyileşme genellikle 2 ila 4 hafta sürer. Baloncuklar yani veziküller vajinal alanda, penis üzerinde, anüs etrafında, kalça veya uyluklarda görülebilir.
Doktorunuz, genital bölgedeki bir bül veya yaradan kazıma yapar veya sürüntü alır.

Oğlumuz 3 yaşında. Şikayetleri olunca acilen doktora götürdük. İdrar yolu mikrop kapmış dediler. İlaç verildi. Tekrarladı. Sünnet olması gerekiyor dediler. Şaşırdık kaldık. Başka doktora götürelim mi?
Doktorunuz tedavi önerisi olarak sünnet önermiş.
Daha doğrusu var olan hastalığın kaynağı sünnet derisi diye ifade edilen bölgenin çıkarılmasıyla hastalığın tedavi edileceğini ifade etmiş. Sizin için hazırlık gerektiren bir durumu tedavi olarak duymanız paniklemenize neden olmuş. Başka doktora başvurmanız sizin paniğinizi azaltmanızı sağlaması açısından faydalı olabilir. O da sünnet uygulamasını önerirse beklemeden harekete geçin.
Ayrıca Tedaviye yanıt vermeyen sünnet derisi yapışıklığı (fimozis), idrarın mesaneden böbreğe geri kaçışı (vezikoüreteral reflü), işeme bozukluğu ve penis başı enfeksiyonu (balanit) varlığında planlanarak, sünnet derisinin geri çekilmesi ve yerine getirilememesi durumunda kanlanmanın bozulması (parafimozis) varlığında ise acilen SÜNNET yapılması gereklidir.

​AMELİYAT SONRASI İLİŞKİDE BULUNMAYIN
64 yaşında memurum. Yani emeklisiyim.
Prostatım büyüktü. 2 hafta önce prostat ameliyatı oldum. Ne zamandır eşime yaklaşamadım.
Ne zaman cinsel ilişkiye girebilirim?
Sabreden derviş muradına ermiş. Anlaşılan dikişlerin alındı. Ameliyat sonrası ilk 3 ñ üç ay cinsel ilişkide bulunmayın. Yoksa ağrı ve kanlı meni gelmesi söz konusu olabilir. Ayrıca ilk 1.5 ay dik oturma, ilk 2 ay ağır egzersiz ve yük taşımaktan da kaçın. Bisiklet, motosiklet ve binek hayvanlarına (at, eşek vs) binme.