DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 13 Kasım 2017

Jel işe yaramadı Ne yapmalıyım?

4 yıldır evliyim. Erken boşalma sorunum var. Geciktirici jel varmış, ama doktorlar önermedi. Onlar ie yaramaz dedi. Acaba sizin önereceğiniz bir şey var mı?
Cinsel ilişki öncesi halin, erken boşalmanın en sık rastlanan sebebidir. İş ile ilgili olumsuzluklar, huzursuzluklar, yorgunluklar öncelikle cinsel ilişki isteğini azaltır. Stres, depresyon ve bunun için kullandığın ilaçlar varsa bunlarda olumsuz katkıda bulunur. Eşinin olumsuz tavrı, kibri, kaprisi, zor beğenir olması, ona karşı hassasiyetinşefkat hissin ilişki sırasındaki aşırı kontrolcü halin ise başarısızlığı kaçınılmaz kılar. Sen bunları halletmeye başla. Ayrıca testosteron, prolaktin, TSH gibi hormonların ölçülmesi gerekebilir. Bazen cinsel organının kan dolaşımı ve diğer özelliklerini öğrenmek için Ultrason gibi görüntülemeler gerekebilir. Seni muayene etmeden önerebileceklerim bunlar.

SÜREKLİ TUVALETTEYİM PROSTAT SANIYORLAR
Tansiyon için idrar söktürücü verdiler. Sürekli tuvaletteyim. 62 yaşındayım. Herkes prostat sanıyor. Başka bir ilaç istesem doktor üzülür mü?
Bu kadar iyi niyetli ve kibar olduğun için teşekkürler. İlacı yutmadan etkisinin ve yan etkisinin nasıl olacağını bilemeyiz. Bence bunları söylemezseniz doktorunuz üzülür. Çünkü size faydalı olmak isterken, istenmeyen etkilerden haberi olmazsa yardımcı olamaz. Bazı tansiyon ilaçları prostat büyümesi olanlarda ilk tercihimiz olur. Prostat ile ilgili hastalığını ona anlat. Alfa Bloker denilen ilaç grubu şayet senin için kullanılmasına engel bir durum yoksa hem hipertansiyon hem de Prostat bezi hastalığını tedavi edici olacaktır.

71 yaşındayım. 19 senedir böbrek hastalığım var. 3 ay önce kalp krizi geçirdim. 3 aydan beri, haftada 3 gün diyalize giriyorum.
Her iki böbreğimde de kist var. Siyah turpun böbrek kistine iyi geldiği söyleniyor. Acaba kullansam bir zararı olur mu? Bilgi verirseniz sevinirim.
Sakın yoğun miktarda turp tüketme.Turpun içinde yoğun miktarda potasyum vardır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda potasyum artışı olur. Böbrek potasyumu atmadığından fazla potasyumun zararları söz konusu olabilir. Diyaliz sonrası potasyum değerlerini sorun. Ayrıca size özel yemek listesi hazırlanması gerekir.Yediklerin hastalığını etkiler. Etrafın sözüyle hareket etme.

Hocam 42 yaşındayım. Bütün eklemlerim ağrıyor. 3 aydır tetkikler yapıldı. Romatizmalı eklem iltihabı olmuşum. İnternete baktım. Kafam biraz karıştı. Ne yapmalıyım?
Sakin ve sabırlı olmalısın. İnternetle kafanı karıştırırsan düzelme olmaz. Bağışıklık sistem hastalıkları stres, sıkıntı, kaygı, evham ve huzursuzlukla sürekli azar. Artritin kelime anlamı, eklem iltihabı demektir. Romatoid artrit, küçük eklemlerin (el eklemleri, el bileği ve ayak eklemleri) öncelikle tutulduğu, kronik (6 haftadan uzun süreli) seyir gösteren ve tuttuğu eklemde hasara neden olan; bir çok organ ve sistemi de tutabilen otoimmün bir iltihabi eklem hastalığıdır. Romatoid artrit, yaygın bir hastalık olup, her yüz kişiden birinde, hayatının bir döneminde görülür. Her yaşta gelişebilir, fakat çoğunlukla 40-60 yaşlarında başlar. Kadınlarda erkeklerden 3 kat daha fazladır. En önemli tedavi takiptir. Doktorunu seç. Takibine geç.

38 yaşında bir kadınım. 3-4 yıldır çarpıntım var. Doktora gittim. Muayene etti. EKO çektirdin mi dedi. Şimdi şikayetim yok. EKO testi canımı yakar mı? Niye istedi ben kalp hastası mıyım?
3-4 yıldır devam eden şikayet birden bire ortadan kalkmaz. Şu ara olmaması hastalık varsa geçtiğini düşündürtmez. Bazı test sonuçları hastalığı, bazıları da hastalığa benzeyen ama hastalık olmayan sonuçları gösterir. EKO dediğin kalbin ultrasonudur. Yani canını yakmaz. Kapak esneklikleri, doğumsal küçük farklılıklarda çarpıntı yapabilir. Kalbin kaslarını, kapaklarını, çalışmasını, kalp zarını, kalbe bağlı büyük damarları, kalp ultrasonu olan TT EKOKARDİYOGRAFİ tetkiki ile değerlendiririz. Çok faydalı, zararsız çok önemli bir tetkiktir. Mutlaka yaptır.