DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 8 Ekim 2017

Ağız kokusuna gargara tarifi

Nafiz hocam, 6 aydır ağız kokusu çekiyorum. Nişanlıma da rezil oluyorum. 'Nişanı atar' diye korktuğumdan yanına fazla yaklaşamıyorum. Zaten kafam dolu bir de bu durum ortaya çıktı. Lütfen bana yardım edin.
Öncelikle kafanın içini temizle. Panik, korku, huzursuzluk ruhunu kokutur. Bu daha kötü. Ağız içi temizliğini yap.
Reflü, burun, boğaz hastalıkları, şeker hastalığı, yemek borusu hastalıkları ağız kokusu yapar. Alkol, soğan, sarımsak alımı sonrası da ağız kokuları oluşur. Sigara ve açlık halinde de ağız kokusu görülür. İç hastalıkları uzmanına muayene ol. Sonra gerekirse kulak burun boğaz veya diş hastalıkları uzman muayenesi gerekebilir. Yemeklerden sonra dişlerini ve dilini fırçala. Diş ipi kullan. Diş ve diş eti hastalıklarını tedavi etmezsen koku tekrarlar. Sık sık 3 yemek kaşığı limon, yarım çay kaşığı tuz, bir bardak suyla tamamlayıp günde 2 kere gargara yap. 'Çok uğraştırıyor' dersen 1 su bardağı su içine 1 çay kaşığı karbonat koy. Sabah ve akşam birer kere gargara yap.

10 yıldır şekerim var. 2 aydır yokuş çıkarken ayaklarım ağrıyor. 10 dakika bile dinlensem geçiyor. Bir de yaz kış ayaklarım soğuk. 'Kireçlenme' diyorlar. 55 yaşında kireçlenme başlar mı?
Anlattıklarına bakılırsa damar tıkanıklığı hastalığı olabilir. Kireçlenme kalıcı ve sürekli şikayetler yapar. Dinlenince kireçlenme geçmez. Şeker hastalığında damar tıkanıklığı erken yaşta başlayabilir.
Tıkayıcı damar hastalığında ayaklar soğuktur ve ayak nabızları alınamaz. Belli bir mesafe yürümekle baldırda tutulma, bacakta ağrılar başlar. Durup dinlenmekle ağrı geçer. İlerleyen safhalarda kan akımı daha da azalırsa hasta istirahat anında da ağrı duyar. Hasta ayağını sarkıtmakla ağrının azaldığını bildirir.

1 aydır makatımdan kanamalı, sarı-beyaz renkli akıntı geliyor. Doktora gittim 'fistül' dedi. Ameliyat olabilirmişim. İlaç verdi. Fistülden ben bir şey anlamadım. Fistül ne ki?
İki organ veya iki doku yüzeyi arasında normalde var olmayan bir bağlantının (kanalın) oluşmasına 'fistül' denir. Senin hastalığın, yaranın yaptığı iltihaplı kanal da diyebiliriz. Kalın bağırsağın son kısmı ile makatın deri kısmı arasında iltihaplı kanaliltihaplı boru meydana gelmiş diyebiliriz.
Herhangi bir nedenden bağımsız olabileceği gibi, Crohn hastalığı gibi kronik bir iltihabın veya anüs çevresindeki apselerin habercisi olabilir. Sıcak su oturma banyoları, antibiyotikler fayda sağlamakla birlikte tedavisi genellikle cerrahidir. Mutlaka kontrolünü sürdür.
Gereğinde kolonoskopi yapılabilir.

Askerden yeni geldim. Ailem evlenmem için diretiyor. Söylemesi zor ama cinsel organım küçük. Sonra çocuğum olmazsa evleneceğim kişiye de sıkıntı veririm. Çok üzülüyorum. İşimi bile düşünemez oldum. Siz ne derseniz onu yapacağım.
Küçük demişsin, başka bir şey dememişsin. Cinsel işlev yetersizliği, çocuk sahibi olamama ihtimalleri cinsel organ boyutlarıyla ilgili değildir.
Ayrıca cinsel ilişki de tek kişilik değildir. Ayrıca cinsel ilişkiden keyif alıp almamak cinsel organ büyüklüğü ile ilgili değildir. Kadın cinsel organının derinliği 10 santimetre kadardır. Zaten ilişkiden haz aldığı bölgede yaklaşık ilk 3-4 santimetrelik bölgesidir. Uzunu kısası olmaz. Önce üroloji uzmanı seni görsün. Genel muayenen olsun. Arkadaş masallarına bakıp sıkıntıya girme.