Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 9 Ekim 2017

Farklı amaçlar için tasarlanmış gündelik şeyler ve gerçek kullanım alanları

Gündelik olarak kullandığımız şeylerin geçmişine doğru bir yolculuğa çıkalım ve gerçek kullanım amaçlarını öğrenelim.
Cola Amerikan iç savaşı gazisi olan eczacı John Pemberton, kola fıstığı ve koka yaprağı karışımı yaptı. Yaraları için sinir sistemini tedavi etmek amacıyla morfin alan askerlere önerdi. Daha sonra, alkolsüz içeceklerle uğraştığı bir işi oldu ancak daha sonra tüm paylarını sattı. Yeni sahipler, kokainden temizlenmiş koka yapraklarıyla birlikte Cola üretimine başladı.
Oyun Hamuru Bu madde, başlangıçta, kurumu kirleten şöminelerle donatılmış evlerde duvar kağıdını temizlemek için kullanılmıştır. Vinil duvar kağıtlarının ortaya çıkmasıyla, kolayca bir süngerle temizlendiğinde, temizleyici birincil amacını yitirdi. Ardından, mucidi olan bir kreş öğretmeni ve bir akrabası bu macun benzeri maddeyi çocuklara oynamak için verdi... Ve çok sevindiler! Daha sonra, deterjan maddeden çıkarıldı, bir renk verici ile değiştirildi ve modern adını aldı: Oyun hamuru.
Vazelin 19. yüzyılın ortalarında, petrol sopalı işçiler, petrol arıtma pompalarında biriken mumlu maddeye karşı sürekli mücadele ediyorlardı. Ancak İngiliz kimyager Robert Chesebrough bir fırsat gördü. Bu petrol jölesinden bir parça aldı. Biraz araştırma yaptı ve aslında bunun faydalı özelliklere sahip olduğunu keşfetti. Sonuç olarak, bunun ilk yıllarda kullanım alanı, yaraların iyileştirilmesinden temizleme halılarına kadar çok geniş bir alana yayıldı.
Mikrodalga Mikrodalga fırının bilerek icat edilmediğini çok az insan biliyordur. Bir Raytheon çalışanı olan mühendis Percy Spencer, radar ekipmanını test ediyor ve aktif bir radardan gelen mikrodalgaların cebinde bir çikolata barını erittiğini fark ediyordu. Percy bu konuda bir fırsat gördü ve manyetona biraz mısır koydu ve hemen patladı. Aslında yüzyılın keşfi buydu.
Yüksek Topuklu Eski Mısır'da yüksek topuklu ayakkabılar, dini ayinler için yüksek topuklu ayakkabılar giyen yüksek görevli statüsünün bir işaretiydi. Buna hem erkek hem de kadınlar dahildi. Bu ayakkabılar kan dolaşımını önlemek için kasaplar tarafından da tercih ediliyordu. Fars binicileri, yaylarını çekerken tutmak için yüksek topuklu ayakkabı kullanıyordu. Ortaçağ Avrupa'sında yüksek topuklu, aristokrasinin ayrıcalığıydı ve sonradan daha popüler hale geldi.
Cinsel Gücü Arttırıcı İlaç Bir ilaç firması kalp rahatsızlığı tedavisi için ilaç geliştiriyordu, ancak klinik araştırmalar yeni ilaçların bu konuda oldukça yararsız olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, alışılmadık bir yan etki kaydedildi; madde pelvik bölgedeki kan akışını şiddetle etkiledi.
Böylece ünlü afrodizyak doğdu.