İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 12 Şubat 2018

Kocaman zafer

Dün geceki Başakşehir galibiyetinin mimarı şüphesiz ki Aykut Kocaman'dır. En ağır eleştirildiği günlerde, kendi taraftarının çoğunluğunun takıma sırtını döndüğü günlerde dahi inandıklarından asla vazgeçmedi.
Doğru bildiği sistemi oynattı.
Oyuncu tercihlerini isimlere göre değil, takım oyununa katkı sağlayacaklardan seçti. Sonunda da dün akşam bunun meyvesini aldı.
"Fenerbahçe kazansın" diyen diğer takım taraftarları birkaç hafta sonra pişman olabilirler. Çünkü bu galibiyet Fenerbahçe'yi düzlüğe çıkarttı. Şampiyonluk şansını da bir hayli artırdı.

İLK DEVRE BİTEBİLİRDİ
Fenerbahçe'de Guiliano'nun takıma dönmesi takıma müthiş olumlu yansıdı. İki gol atan Fernandao'nun belki de geldiği günden beri oynadığı en iyi futbol Fenerbahçe'nin galibiyetinde önemli rol oynadı.
Ama herşeyden önemlisi Aykut hocanın top daha Başakşehir savunmasındayken ön alanda yaptırdığı baskıydı. Bu baskı Başakşehir'in oyun kurmasını engelledi.
Fenerbahçe kazandığı toplarla da birçok pozisyona girdi. Daha ilk devrede skor 3-0 olabilirdi. Sonuçta bireysel hata olmadığı zaman, hakemler hata yapmadığı zaman Fenerbahçe'nin sahada her maçı kazanabilecek güçte olduğunu gördük.
Şimdi önlerinde 2 hafta sonra çok zorlu bir Beşiktaş deplasmanı var. Oradan alınacak bir beraberlik dahi Fenerbahçe'yi şampiyonluğa yaklaştırabilir.

MAÇIN EN İYİSİ FERNANDAO: Çok formda. İki golle yıldızlaştı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ARDA TURAN: Başakşehir'in bütün düzenini bozmuş.