İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 1 Şubat 2018

Yarı finale çok yakın

DÜN akşam ilk 45 dakikadaki Fenerbahçe bu sezon izlediğimiz klasik görüntüsündeydi. Fenrbahçeli oyuncular maç ve rakip ayrıt etmeden Aykut hocanın istediği sistemi sahada uygulamaya devam ediyorlardı.
Top rakibe geçtiği anda takım halinde savunma yapan, topa sahip olduklarında ise sabırla pas yapıp rakip yarı alanda boşluk bulma çabaları aynen devam ediyordu. Beğenmeyenler, bu futbolu keyifsiz bulanlar olabilir.
Ama gerçek şu ki bu takım 29 Eylül'den bu yana yenilmiyor, Yaşanan sakatlıklar, cezalar ve bireysel hatalar olmasa bu takım şu ana kadar çok daha fazla puan toplayabilirdi.

SİSTEM OTURDU
Samed-Oğuz Kağan ve Eljif gibi üç tane gencecik oyuncularla sistem yürüyorsa, daha tecrübeli oyuncularla Aykut hocanın sisteminin çok daha iyi işleyeceğini söyleyebiliriz.
Maçın ikinci yarısıda Giresun mağlubiyetten kurtulmak için Fenerbahçe'yi çok zorladı. Süper Lig maçlarında dahi Fenerbahçe'nin vermeyeceği birkaç pozisyona girdiler. Özellikle Carioca Giresun'un en etkili ismiydi.
Fenerbahçe'de ise Mehmet Topal ile Aatif'ın son derece iyi mücadele ettiğini söyleyebilirim.
Deplasmanda alınan 2-1'lik sonuçluk kupa için büyük bir avantaj. Fenerbahçe gibi bir takımın buradan turu vermesi mucizele olur.

MAÇIN İYİSİ CARIOCA: Sahada basılmadık yer bırakmadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ISLA: Şili'li futbolcu çok basit hatalar yaptı.