İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 26 Ocak 2018

Fener 3 artısıyla 3 puanı alır

1 Fenerbahçe taktik ve psikolojik olarak derbileri çok doğru oynuyor...
2 Aykut hocanın, Burak'a boş alanları bırakmayacak oyun anlayışı var.

3 Trabzon savunmasında büyük sıkıntı yaşıyor. Fener hataları affetmez


Fenerbahçe derbilerde tüm rakiplerine büyük bir psikolojik üstünlük kurmuş durumda. Kadıköy'de zaten alınan skorlar ortada. Fakat Fener son yıllarda deplasman derbilerinde de çok iyi skorlar alıyor. Trabzon önünde 17 maçlık yenilmezlik serisi söz konusu. Maç öncesi iki takımı mercek altına aldığımızda, Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum. Bunun 3 nedeni var:

TRABZON DEFANSI SOS VERİYOR
1-Fener derbileri çok doğru oynuyor. Hem taktik hem de psikolojik olarak. 2-Aykut hocanın Burak Yılmaz'a istediği boş alanları bırakmayacak bir oyun anlayışı var. 3-Trabzonspor takım savunmasında büyük sıkıntı yaşıyor. Fener bu hataları affetmez.

JOSEF VE M.TOPAL ÇOK KRİTİK
Fenerbahçe adına maçın kilit isimleri; orta alanda Josef de Souza, Dirar, Mehmet Topal ve oynarsa Alper Potuk olur.
Trabzonspor cephesinde ise son haftalarda çok iyi form yakalayan Burak Yılmaz ile Abdulkadir ve Yusuf Yazıcı ön plana çıkabilir.

UMARIM HİÇBİR GERİLİM OLMAZ
Trabzonspor yeni stadında ilk Fenerbahçe derbisini oynayacak. Maç öncesinde doğal olarak çok motive ve kazanmak istiyorlar. Umarım sahada veya tribünde hiçbir gerilim yaşanmaz. Biz de 90 dakika bitiminde sadece futbolu konuşuruz.

​VALBUENA YEDEK KALIR 11'DE ALPER OLUR

Aykut hoca, maçta fizik gücün ön plana çıkacağını düşünüyor... Bu nedenle orta alanda Alper'i tercih edecektir
Maç öncesinde en çok merak edilen konulardan birisi de Fenerbahçe'nin nasıl bir 11'le sahaya çıkacağı. Ben, beklenilenin aksine Aykut Kocaman'ın Giuliano'nun yerine Alper Potuk'u oynatmasını bekliyorum. Çünkü Aykut hoca derbide fizik gücün ön plana çıkacağını düşünüyor. Bu nedenle Alper şu anda bir adım önde gözüküyor. Valbuena son haftalarda olduğu gibi yine ikinci yarıda Aykut hocanın hamle oyuncusu olacaktır. Ancak Valbuena da 11'de oynasa benim için büyük bir sürpriz olmaz. Bu da ihtimal dahilinde.

3 DEPLASMANDA HEDEF 5 PUAN
Fenerbahçe ligin ikinci yarısında Trabzonspor, Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanına çıkacak. Aykut hoca kağıt üzerinde bu 3 maçtan minimum 1 galibiyet ve 2 beraberlik çıkarmayı hedefliyor. Bence Aykut hocanın takımı, bu hedefe ulaşabilecek bir oyun oynuyor. Hatta fazlasını da yapabilir.