İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 9 Aralık 2017

Testi geçtiler

BURSA deplasmanları bizim futbolculuk dönemlerimizden beri daima ligin en zor maçlarına sahne olmuştur. Müthiş bir taraftar desteğini arkasına alan Bursaspor içeride her zaman büyük takımlara problem çıkarmıştır.
Şu andaki form durumlarını göz önüne aldığımızda maçın zorluk derecesinin bir kat daha arttığını söyleyebiliriz.
Kısaca Aykut hocanın tabiri ile "Tam anlamıyla bir test maçıydı." Fenerbahçeli oyuncular da bu testi başarıyla verdiler ve sınavı geçtiler. Le Guen belli ki Fenerbahçe'nin geçen haftaki oyunundan çok etkilenmiş. Bu yüzden de ilk amacı gol atmak değil gol yememek olmuş. Maç boyunca da 1-0 geriye düşmelerine rağmen Fenerbahçe kalesinde neredeyse hiç pozisyon üretemediler.
Tabi buna Aykut hocanın oyun anlayışının da önemli rolü vardı. Belki bir çok yorumcu karşı çıkıyor ama Valbuena'nın yerine Aatıf'ı oynatmasının sebebi de bu. Oyunu iki taraflı oynayan oyuncular istiyor. Ki o Aatıf da çıkana kadar sahada sonuna kadar başarılı bir performans ortaya koydu.
Maçın ilk yarısında Fenerbahçe'nin hücumda çok etkili olamadığını gördük.
Ama ikinci yarıda oyunu rakip yarı alana yığan Sarı-Lacivertliler Bursa'yı hata yapmaya zorladılar. Ve sonrasında da istedikleri golü bulup sahadan 3 puanla ayrılmayı başardılar. Fizik olarak da Fenerbahçe'nin çok iyi olduğunu ikinci yarıda gördük.
Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Fenerbahçe'de kötü günler artık sona erdi. Bu takım oyunu ile bu mücadele ile bundan sonraki her hafa Fenerbahçe'nin lehine işleyecektir.

Geriden gelen avantajlıdır
Şu anda Fenerbahçe maç fazlasıyla Galatasaray'ı yakaladı.
Beşiktaş'ın da 3 puan önüne geçti. Aykut Kocaman'ın haftalar önce söylediği suni puan farkı kapandı. Görünen o ki kıyasıya bir yarış bizi bekliyor. Ama şu da bir gerçek ki bu gibi durumlarda daima geriden gelen avantajlıdır.
Dolayısıyla da Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında şansının çok yükseldiğini söyleyebilirim.


MAÇIN EN İYİSİ: JOSEF
Orta sahada müthiş bir oyun sergiledi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ: BATALLA
​Bursalı oyuncu dün sahada yoktu.