İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 18 Eylül 2017

Fenerbahçe derbiye hazır

Önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş derbisinin anlam kazanabilmesi için Fenerbahçe'nin Alanya deplasmanından mutlaka 3 puanla ayrılması gerekiyordu. Maç başlar başlamaz görüldü ki oyuncular bu durumun bilincindelerdi ve maçı çok kazanmak istiyorlardı.
Bu iyi başlangıçta baş aktör Janssen'di.
Fenerbahçe'nin yeni santrforu taraftarların uzun zamandır özlemini duyduğu bir forvet görüntüsü çizdi. Son derece güçlü bir oyuncu olan Janssen çakılı oynamayıp stoperlerle orta saha oyuncularının arasına gelerek kendini boşa çıkardı. Fenerbahçe'nin rakip kaleye daha rahat gitmesini sağladı.

TAKIM İYİ YOLDA
İki kanatta oynayan Dirar ve Valbuena da top daha defanstayken sürekli içe kat ederek oynadılar. Ve onlar da rakibin dengesini bozdular.
Boşalttıkları alanlara da iki bekin destek vermesiyle iyi oynayan ama iyi oynamaktan da öte ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacak bir Fenerbahçe'nin sinyallerini verdiler. Maça iyi başlayan Dirar'ın sakatlanması talihsizlikti.
Yerine giren Mehmet Ekici daha ayağına topu alırken kalitesini belli eden bir oyuncu. Fizik olarak hazır bir Mehmet bu takıma büyük katkı sağlayacak. Gecenin negatif yönü ise ilk devrede 35'ten sonra Fenerbahçe'nin rakibe oynama şansı vermesi ve defansın göbeğinden yedikleri goldü. Aynı şekilde maçın 70. dakikasında da Alanyaspor yine Efecan'la benzer bi bölgeden çok net bir pozisyona girdi.Bu da Skrtel'in o bölgede mutlak ihtiyaç duyulan bir oyuncu olduğunu gösterdi.
Neto'nun topu oyuna sokması son derece iyi. Bu özelliği de Fenerbahçe'nin oyun kurmasına büyük katkı sağlıyor.

MAÇIN EN İYİSİ JANSSEN
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı çok iyiydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ MBILLA
Alanyasporlu oyuncu çok kötüydü.