Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 6 Kasım 2017

Kartal pençesi

Beşiktaş dün gece İzmir'de belki çok iyi bir futbol oynamadı ama kazanma azmi maçı koparmaya yetti.
Babel'e bayıldım. Oyunu o kadar iyi organize etti ki Beşiktaş'ın adeta orkestra şefi gibiydi. Birinci goldeki asisti Talisca'nın kafasına adrese teslim gibiydi. Attığı golde ise becerisini ve aklını kullandı.
Maçın ilk 3 dakikasına baktığımızda Fabri'nin inanılmaz kurtarışları, kalesinde devleşmesi takımını ateşledi. Cenk Tosun tam bir paşa… Belki koşmuyor ama yakaladığı pozisyonları değerlendiriyor. Attığı golde de biraz şans ve biraz da ustalık vardı.
Atiba bu takımın hamalı. Her maçta iki kişilik oynuyor. Sahayı enine boyuna ölçüyor, biçiyor, orta sahada takımını bir kişi fazla oynatıyor.
Talisca'nın kafa gollerine alıştık. Onu alkışlıyorum.
Ancaaaak… Bu sezon fizik ve kondisyon olarak hala hazır değil. 78 dakika içinde sadece golde ve bir iki pozisyonda gözüktü.
Sahada yoktu. Bir an önce güçlenmesi lazım.

BRAVO GÖKHAN
Aferin Gökhan Gönül'e… Sakatlıktan sonra bu kadar çabuk toparlanması iyi bir profesyonel olduğunu gösteriyor. Dün gece takımın en iyilerinden birisi oldu. Tosic ve Pepe her maçta olduğu gibi Göztepe'nin golünde de kademe ve adam paylaşımında hata yaptı. Bundan dolayı da kalesinde golü gördü. Umarım bu duruma çare bulunur.

USTA, ÇIRAĞI YENDİ!
Kim ne derse desin bu maç usta-çırak maçıydı.
Yani Şenol Güneş ve Tamer Tuna'nın maçıydı… Beşiktaş da Şenol Güneş de tecrübesini kullandı ve kazandı.
Tamer Tuna Göztepe'de çok iyi işler yaptı ama bu maçta tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Benim en çok sevindiğim şey Göztepe'nin yenilmesine rağmen taraftarların stadı doldurmasıydı.
Ve oyunan çıkan her oyuncuyu alkışlaması… Gerçeten bu taraftar çok özel… Bravo Göztepe taraftarına.

MAÇIN EN İYİSİ BABEL
İyi oyununu golle süsledi. Ektiliydi

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SCHWECHLEN
Kötü oynadı. Gerkesiz kırmızı gördü