Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 20 Ekim 2018

İki farklı tim

YAZDIĞIM gibi CEMAL KAŞIKÇI şu an dünyanın en pahalı ölüsü! Suudiler, dün gece cinayeti resmen itiraf etti.
Doların ve ARAMCO'nun geleceği KAŞIKÇI'nın bedeni üzerinden pazarlık konusu oldu. Muazzam bir operasyon. Veliaht Prens Selman köşeye sıkıştı, sıkıştırıldı. Olayın arkasında kimlerin olduğu ve ayrıntıları yakında ortaya çıkacaktır.
Ancak pazarlık bittikten sonra!
BEDELE göre ya gerçeği abartılı bir şekilde öğreneceğiz ya da küçük ayrıntılarla herkes uyutulacak.
Ortası yok!
Geçtiğimiz günlerde KAŞIKÇI'nın da yakın arkadaşı olan AMERİKALI DOSTUMUN söylediklerini aktardım... Ne demişti dostum hatırlayalım...
"Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçisi Prens Muhammed bin Nevaf bin Abdülaziz ile görüştükten sonra İSTANBUL'a geldi..." Bugün de daha önce yazdığım ama uzunca bir süredir buraya taşımadığım STEVE BANNON'a uğrayalım... Washington'da istediği zaman küçük konular için bile CANLI YAYINA çıkan Bannon günlerdir ortada yok! Kendisini tanıyanlar "NEDEN KAŞIKÇI KONUSUNA GİRMİYOR?" sorusunun cevabını merak ediyor...
NEDEN? Bilmiyoruz. Şimdilik!
Bannon PENTAGON'da güçlüdür, etkindir. Washington'ın gelecek 50 yılında onun planları yer alacak.
Tutarsa tabii. Peki o 50 yıllık plan içinde Cemal Kaşıkçı'nın ölümü var mıydı? Bunu öğrenmek kolay değil ama, Kaşıkçı'nın ölümünden sonra gelişecek olaylar Bannon'ın planında vardır.
Neden mi? Doğru soru bu... Cevabı belli ama... Cemal Kaşıkçı'yı ABD'ye getiren, Washington Post'ta yazar yapan kişi Bannon'dır. Bannon 10 Ekim'de Londra'da Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçisi Prens Muhammed bin Nevaf bin Abdülaziz'le görüştü. Arkadaşı KAŞIKÇI'yı sormuş olabilir mi?
Kesinlikle HAYIR. Çünkü Cemal Kaşıkçı'nın attığı, atacağı her adımı bilirdi! İSTANBUL'a geldiğini de çok iyi biliyordu. Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndaki olaydan sonra VELİAHT SELMAN PENTAGON'un kıskacına girdi.
Şimdilik ortadaki en net fotoğraf bu! Bundan kurtulma imkanı var mı? Var ama çok zor olduğu da bir gerçek... Pentagon gaza basarsa ya hapse girer ya da tasfiye edilir!
Genç olduğu için 30 yılı kurtarmak amacıyla PENTAGON vurucu gücüyle gelemiyor. Kontrol etmek istiyorlar. Korkutarak...
Daha önce de yazmıştım!
Steve Bannon günlerinin çoğunu artık Avrupa'da geçiriyor. Çünkü Washington'dan bakarak dünyayı şekillendirmek zor, o da son 3 ay içinde 20 Avrupa ülkesini ziyaret etti. İtalya'da hükümeti kuran, Matteo Salvini'yi Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı yapan Bannon gerilimi daha da artırmaya niyetli. Olanların hepsi büyük bir pazılın parçası gibi. Hedef ülkelerden biri de TÜRKİYE...
EGE'deki TACİZ bile bunun sonucu. Bannon'ın hedefinde 5 ülke var. Türkiye, Çin, Rusya, Katar ve İran... PENTAGON'un istediği dengeyi kurması için bu ülkeler önemli. Ve ABD'ye direnen ülkeler de bunlar. "OLMAZ" diyenler de...
Kaşıkçı'nın İstanbul'da kaybolması asla ve kat'a gelişigüzel bir operasyon değildi. Başka bir ekip olayı farklı bir boyutta bitirdi.
Başka bir yola sapıldı! Çünkü Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da infazı için Abu Dabi, Dubai, Füceyre, Acman yani Birleşik Arap Emirlikleri'nde görev yapan özel timler geldi. Çok iyi derecede Türkçe, Arapça ve İngilizce konuşan bu timler Kaşıkçı'yı kameraların olduğu bir bölgede kaçırıp, infaz edip cesedini de ortada bırakacaktı.
Hatta tahminlere göre bu operasyon 2 Ekim akşamı, Kaşıkçı'nın İstanbul'da bir görüşme için gideceği noktada gerçekleşecekti. Bu görüşmeden haberleri vardı... Bu ekiple Konsolosluk'ta görüntülenen ekip arasında bir bağlantı yok.
Bannon KONSOLOSLUK'TAKİ ekibi değil de dışarıdan gelenleri tanıyordu. Kaşıkçı İSTANBUL'un göbeğinde tasfiye edilse kalabalığın gözleri önünde olayların seyri başka olurdu. Ama bu olmadı. Olamadı...
Belki sokak ortasında olsa TÜRKİYE zor durumda kalacaktı, bilinmez...
Neticede bütün gözler KONSOLOSLUK binasında... İki farklı ekip, bilinmeyen bir SON var şimdilik...
Bannon'ın planı mı bozuldu yoksa BAE'den gelecek ekibin bile bilmediği üçüncü bir şahıs mı devreye sokuldu!
Bilemiyoruz.
Ama işlerin karışık olduğu ortada... DOLARARAMCO konusunda şu ana kadar atılan bir adım olmadı.
Türkiye'nin operasyonun içine çekilmesi anlamında da bir hamle yok... Hatta TÜRKİYE eli güçlü olan ülke konumunda... Ama HESAP O KADAR BÜYÜK Kİ YİNE DE DİKKATLİ OLMAKTA BÜYÜK FAYDA VAR!
Matteo Salvini'nin Türkiye hakkında yaptığı açıklamaları Bannon evinde hazırladı, ona yolladı, o da okudu! Salvini'nin, Türkiye'nin Kıbrıs'ta işgalci olduğunu söylemesi tesadüfle açıklanamaz.
Akıl dışı bu yaklaşımı ancak görevli biri söyler. Bannon'ın planında Akdeniz tamamen Pentagon'un...
Bunun için de Türkiye'nin Kıbrıs'tan çıkartılması öncelik. Salvini de bunun startını açık şekilde verdi.
Eğer Türkiye'nin Akdeniz'de sıradan olması sağlanırsa, Pentagon bölgedeki askeri faaliyetlerinde yüzde 100 başarıya ulaşır. Tabii bunlar konuşuyor diye TÜRKİYE buradan çekilecek değil. Hayal görüyorlar ama bilmiyorlar...
Ancak ARAMCO-DOLAR ve AKDENİZ planları iç içe! Türkiyesiz plan herkesin işine yarar. Bu da bir gerçek... Kaşıkçı da ARAMCO da AKDENİZ de hepsi yan yana, alt alta...
ABD'nin İran politikası da bu hesaplardan ayrı mı? Değil elbette... Gelişmeler şimdilik Bannon'ın istediği şekilde ilerliyor. İran'a askeri müdahale istemiyordu. Olmadı da... Geçen yıl Ortadoğu konusunda açıklama yapan Bannon, "Türkiye, İran'dan daha tehlikeli" dedi.
O nedenle İran'a operasyon düşünülürken, Türkiye'yi görmezden gelemeyeceklerini ilan etti. Türkiye'ye operasyon düşünen ve açıklayan Bannon, ekonomik yönden savaşı başlattı. Türkiye'den sonra Katar ve Rusya da Bannon'ın planında zarar görmesi gereken ülkelerden! Katar'ı büyük abluka ile köşeye sıkıştırdılar. Katar hâlâ nefes alırken endişeli.
Ancak Katar'ın daha da köşeye sıkıştırılması için Arabistan'ın Pentagon'un emrinde olması gerekiyor. O nedenle Kaşıkçı olayının sonunda Arabistan tamamen Washington'dan yönetilen bir ülke konumuna gelir.
AMAÇLARI BU! Kaşıkçı'nın KAYBOLMASI Arabistan'ın hedef olarak seçildiğinin kanıtı.
Sonrasında ÇİN petrole muhtaç olacak. Rusya fiyatları sorunsuz kabul edecek. Avrupa petrolle ABD istediği ölçüde buluşacak.
AKDENİZ'in altı PENTAGON'a verilecek. Adamların kafası bu.
Her şeyi istiyorlar. Kimseye söz hakkı yok! Bunun da eksiksiz olacağına inanmış durumdalar...
Pompeo'nun SUUDLAR'ı ziyaretinin ardından beklenen SON gelecektir. Her ne olursa olsun PENTAGON planlarını kimseyi yanına almadan yapmak niyetinde. Bunun olması neredeyse imkansız ama adamlar böyle... ORTADOĞU'yu dizayn edip KÜRESEL EGEMENLİKLERİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYORLAR... ARAP DÜNYASINDAN DA BUNU ANLAMAYAN ÇOK AKTÖR VAR... Tek TÜRKİYE gidişatın farkında! Bu bizi özel yaptığı gibi, sorunlarla yüz yüze de getiriyor...
Hangi yol izlenirse izlensin TÜRKİYE'nin tezleri kazanacaktır...
Bizsiz olmaz. Merak etmeyin en iyi bunu karşımızdakiler biliyor...
Rahat olun!