Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 16 Şubat 2018

Koparıyoruz

Türk Devleti ordusuyla SURİYE'de... AFRİN'i tutan güçlere ve bu güçlerin arkasında yer alanlara karşı yürüyüşte. Kimsenin de durdurabileceği bir adım değil bu!
GEREKLİ ve zorunlu çünkü. Her ne kadar sık sık yazılıp çizilse de önemini anlatmakta yine de yetersiz kalınıyor.
OYUN BÜYÜK, TÜRK HAMLESİ BUNDAN DA BÜYÜK!..
Suriye'yi anlamak YENİ DÜNYA DÜZENİNİ ÇÖZMEK için şart.
Türkiye'nin adımlarını da bu denklemde görmek gerekiyor. Sanki anlaşılmayan bu nokta! TERÖR var mı? VAR! Ama olay terörden çok daha büyük! Çünkü başımıza bela edilenler büyük oyunun piyonları. Türk Devleti hem piyonları hem kurgucuyu aynı sepete koyup duvara mıhlama niyetinde. Bunu da yapacak...
Açalım...
12 Eylül 2012'de Libya'da ABD Büyükelçisi Christopher Stevens saldırıda öldürüldü. Bu hamle ABD'nin Suriye politikasını köklü bir şekilde değiştirdi. Bu değişikliği biz ilk olarak ABD Başkanı Obama'nın danışmanı olan Philip Gordon'un hazırladığı planla gördük! "Çatışmayı bitirmek ve adem-i merkeziyetçiliği güçlendirmek" olarak özetlenen planda TÜRKİYE yoktu! Beyaz Saray bizi hesaba katmıyordu yani...
Şimdi burada parantez açıp ABD'de yazılanlara bakalım... Döneceğiz!
Washington Post, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önemli güçlerin derinliklerine kadar inen tek gazetedir.
DERİN GAZETE, "ABD süper güç olarak kaldığı sürece asla Suriye'den çıkmayacak. Bölgede var olacak" diye yazdı... Bu yapılan planların gölgesiydi. Planı yapanlar yazdırıyordu yani! DEAŞ, El Kaide, El Nusra, YPG veya başka bir terör örgütüyle ABD'nin bir sorununun olmadığını da gazetenin Pentagon'daki kaynakları doğruladı mı? ELBETTE DOĞRULADI... Yani adamların oynadığı bir tiyatro vardı.
Herkes bunu izliyordu. Oysa TEZ de ANTİ-TEZ de ABD'ye aitti!
Neyse...
Tarihler 2016'yı gösterdiğinde, Pentagon'un dışında bir Suriye anlaşması yapıldı.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Obama'nın baskısıyla bu anlaşmayı yapmak zorunda kaldı. Kerry, Pentagon'dur. Bu anlaşmayı yaptığını da her detayı ile Pentagon'a bildirdi.
Hatırlatmak isterim Robert Mueller de Kerry'nin kolejden sınıf arkadaşıdır!
RIZA SARAF DAVASI ve Mike Flynn dosyalarını da o tutmaktadır. Hepsi aynı merkezden yani!
Devam...
Philip Gordon'un "Çatışmayı bitirmek ve adem-i merkeziyetçiliği güçlendirmek" planı Suriye'yi 3 parçaya bölecekti. ABD, Rusya ve İran bu konuda anlaştı. Şimdi unuttuk ama anlaşmışlardı!
Bu plana göre, kuzeyde emirleri Washington'dan alan PYD -YPG devleti, Hama, Humus, Halep ve Şam'ı kapsayan ama Akdeniz'e de limanı olan bir Esad devleti, üçüncü parça olarak da ÇÖLE sahip olan herkesin olduğu ama Özgür Suriye Ordusu'nun dışarıda tutulduğu muhaliflerin devleti kurulacaktı...
PASTA BÖLÜŞÜLECEK AMA BİZ OLMAYACAKTIK...
ABD, Rusya ve İran, bölgede Türkiye'yi oyun dışına itecek bu anlaşmayı yaptı.
Bizden önce PENTAGON'dan itiraz geldi!
Washington RUSYA-İRAN ikilisinin kendisini İPEK YOLU'nda dışarı atacağını gördü. Masaya oturduğu oyuncular aslında ANLAŞARAK ABD'yi bitirecekti!
Pentagon da bu planı çöpe attı ve anlaşmadan birkaç ay sonra Trump'ı Beyaz Saray'a gönderdi.
KABACA OLAYLAR BÖYLE GELİŞTİ! Ardından ABD'nin yeni planı devreye girdi! Rusya ile anlaşmalara mesafe konuldu.
İran'la yapılan eski anlaşmaların tamamı çöpe atıldı. "Çatışmayı bitirmek ve adem-i merkeziyetçiliği güçlendirmek" planı rehabilite edildi... ANCAK BU PLANDA DA SURİYE 3'E BÖLÜNECEKTİ! YİNE BİZ YOKTUK. PENTAGON, Türkiye ile SURİYE'de bir araya gelemeyeceklerini biliyordu... Hatta Rusya ve İran'dan daha çok çatışma öngörülüyordu.
ÖYLE DE OLDU!
Türkler'i KÜRTLER'le karşı karşıya getirecek zemin kaşındı! Bütün detaylar kullanıldı. TÜRKİYE İÇİNDEKİ BARIŞI BİLE HEDEF ALDILAR!
Avrupa Birliği'ne NATO üzerinden baskı yapan Pentagon, Türkiye'yi Batı'ya karşı düşman haline getirdi. Pek çok ülke ile lider ile çatışır hale geldik. Hepsinin arkasında PENTAGON ve NATO vardı! Batı'da özellikle Avrupa Birliği'nde Türkler'le Kürtler'i karşı karşıya getiren bu adımlar, Suriye için önemliydi. NATO, destek verdiği YPG'yi Türkiye'nin karşısına çıkabilecek bir ordu olarak hazırlama kararı almıştı çünkü... Pentagon'daki askerler, NATO karargahlarında YPG planları hazırladı. Gece gündüz hem de!
Pentagon'un her Suriye toplantısında, ilk konu Türkiye'nin attığı ve atabileceği adımlardı... Bunlarla ilgili çok özel hazırlanmış ekiplerin, farklı ön görüleri defalarca Pentagon'da masaya geldi. Türkiye'de gerilimin üst seviyede kalması için YPG'nin daha da güçlendirilmesi, uluslararası sahnede "terör örgütü" olarak değil, özgürlük savaşçıları olarak görülmesi için çalışıldı. (Mattis "PKK'ya karşı YPG'yi kullanalım" diyerek yılın esprisini yapmadı mı?) Yani NATO, Türk Ordusu yerine kendi çıkarları için YPG ordusu kurmaya kalktı. Ve buna bel bağladı! NET!
ABD yani PENTAGON, Rusya ile İran'ı dışarıda tutarken bu iki ülkenin TÜRKİYE ile aynı çizgiye gelmemesi için de çalıştı. Kurgu üstüne kurgu yaptı...
Büyükelçi cinayeti de Rus uçağının düşürülmesi de Rıza Sarraf olayı da bu hesabın içindeydi! Yürürken RUSYA ve İRAN'ı da kenara itmek istiyordu! Son günlerdeki saldırılara bakarsak RUSYA ve İRAN'ın yara aldığını da görüyorduk! BU DA NET!
ŞİMDİ BU TABLODAN BİRAZ UZAKLAŞALIM...
Pentagon SURİYE'yi 3 parçaya ayırmayı istiyor. Kimlere ne vermek istediğini yazdık. Ancak bir sıkıntı vardı.
Hangi ABD'li ağzını açarsa açsın devamlı "DEAŞ ile mücadele elzemdir" diyordu!
Özellikle son günlerde bu tavan yaptı...
NEDEN ACABA?
DEAŞ bitme noktasına gelmemiş miydi?
Yani ABD "Görev bitti evinize dönün" dememiş miydi?
Demişti demesine ama ÜÇÜNCÜ PARÇA için onlara görev de vermişti!
ÜÇÜNCÜ parça KUZEYDEKİ birinci parça gibi ABD'den yönetilecekti. Ama bu parçanın da KUZEYDEKİ gibi görevi büyüktü.
Pentagon'a göre değerliydi... Biraz geriye gidin hatırlarsınız. DEAŞ hayata geçtiğinde ilk saldırıp aldığı yerlerin başında PALMİRA geliyordu. Bu tarihi kent, tarihi KERVAN ŞEHRİYDİ! İPEK YOLU için de çok önemli yer tutuyordu.
DEAŞ burasını ele geçirince ÇİN-RUSYA ittifakı rejimle birlikte burasını temizledi, geri aldı. Ardından Pekin yönetimi "150 Çinli işadamı PALMİRA'ya gelip yatırım yapacak" dedi... Bu kadar önemliydi yani! Ancak bir pürüz vardı! KOVULAN DEAŞ bugün PALMİRA'nın hemen yanı başında toplanmaktaydı. MUHTEMEL YENİ BİR SALDIRI İÇİN! PALMİRA' alamazlarsa İPEK YOLU'nda büyük gol yiyeceklerdi. Ama yine bir ihtimal vardı.
O DA YPG!
İŞTE TAM BURADA UYUYAN DEV SAHNEYE ÇIKTI VE ABD PLANLARINI ÇÖPE ATTI... RUSYA ve İRAN'ın yapamadığını yaptı.
Hatta kimsenin yapamadığını yaptı.
ASKERİYLE SURİYE'ye geçti. Milletini arkasına aldı. BİZ OLMADAN MASAKURAN VE PAYLAŞIM YAPMAYA KALKAN ABD'YE BÜYÜK DERS VERDİ...
Elbette YPG'yi tokatlıyorduk. Ama arkada ABD vardı, PENTAGON vardı... Dayak attığımız NATO'nun çok güvendiği YPG ORDUSU kaçacak yer arıyordu. Ki daha temkinli yürüyorduk!
YPG dayak yiyince ABD AKDENİZ'e, oradaki zenginliğe ulaşamıyor ve İPEK YOLU'nda da devre dışı kalıyordu... Bu nedenle masada bizi görmek istemeyenlere kendimizi SURİYE'de gösteriyorduk...
Birilerinin anlamadığı bu! Üzgünüz ama artık daha çok TÜRK ASKERİ görecekler. Daha çok MEHMETÇİK sesi duyacaklar...
BİZSİZ SINIR ÇİZMEYE KALKTILAR, SINIRI AŞTIRDILAR...
Şimdi onlar düşünsün! Düşünüyorlar da...
KARA KARA HEM DE! Türk askeri DİŞ MACUNU gibidir! Çıktı mı bir daha geri gelmez. Bunu en iyi ABD'liler bilir!
Bildikleri için de gelip duruyorlar! Bakalım ne verecekler! Görelim! Biz buradayız.
Onlar uzakta...
YPG DEVLETİ ve DEAŞ DEVLETİYLE bizi ORTADOĞU'dan koparacaklardı. YAPAMADILAR!
ŞİMDİ BİZ ONLARIN tutunduğu dalları koparıyoruz!