Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 10 Ocak 2018

Derin savaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris'e giderek MACRON ile bir araya geldi.
Orada neler yaşandığı, neler konuşulduğu medyada yer aldı.
Erdoğan Paris'ten döndükten sonra FRANSA DEVLET BAŞKANI Çin'e gitti. Takip etmedik tabii... Macron 3 gün sürecek ziyarete Xi'an şehrinden başladı.
Eski İpek Yolu'nun başlangıç noktasından yani!
Sizce MACRON ne demek istiyordu!
Devam...
Günlerdir yazıyorum...
ABD'de iki güç savaşıyor. Merkezinde doğal olarak BEYAZ SARAY var. Hillary Clinton ve arkasındaki güç varken Trump'ın gelmesi düşük ihtimaldi.
Ama geldi! Medyaya rağmen...
Beyaz Saray'a oturan TRUMP ilk günlerde Amerikan derin devleti ile yakın ilişkilerini sürdürdü. Daha sonra başta AIPAC olmak üzere bazı lobilerin baskısına boyun eğdi.
Gelen basınç da hiç az değildi.
Steve Bannon'u da görevden alan Beyaz Saray ya da Trump değildi.
AIPAC'ti... Çünkü Bannon, İsrail'in etkin olduğu Tel Aviv'in merkezinde yer aldığı bir politikaya karşıydı. Garip ama Trump da başlarda karşıydı.
Hatırlayın; OBAMA yönetimi 11 EYLÜL kaosunun arkasında SUUDİ ARABİSTAN 'ın olduğuna işaret etti. 750 milyar dolarına el koyacaklardı. Riyad'da panik başladı. Trump göreve gelir gelmez ilk seyahatini SUUDLAR 'a yaptı. Riyad'a gitti.
Diyaloğun çok önemli olduğunu söyledi. Trump da Suudi Arabistan da söyleneni yaptı. Diyalog yolunu açık tutmaya çalışan TRUMP AIPAC'in baskısıyla (Başka lobiler de var) bir şahine dönüştü.
5 Nisan tarihinde Bannon görevden alınınca, Trump'ın arkasındaki aklın da artık silah şirketleri olmadığı ortaya çıktı.
Akıl, AIPAC'ti. Amerikan derin devleti de AIPAC de, Trump'tan İpek Yolu'nu kendilerine bağlamasını istiyordu. Trump, elbette damadı Kushner'in de etkisiyle dümenini AIPAC'e kırmak zorunda kaldı. ABD'de en çok cevabı aranan "Trump'ın ABD derin devletini bitirme ihtimali var mı?" sorusu! Aklı başında çok kişi biliyor ki HİÇBİR BAŞKAN AB D DERİN DEVLETİNİ BİTİREMEZ...
MÜMKÜN DEĞİL BU !
Peki DERİN AB D'nin adamları yola nasıl çıktı?
Düşünelim... Olayları alt alta getirelim...
Öncelikli olarak Robert Mueller, derin Amerika'ya çalışır.
Bunu bilmekte büyük fayda var!
AIPAC düşmanıdır. Trump'a karşı operasyon üstüne operasyon yaptı. Ancak hala Mueller, Trump'ı bitirecek adımı atmadı. Bu güç Mueller'de var. Bunu Mueller de Beyaz Saray da bilmekte...
İkinci adım psikiyatristlerden geldi. Trump'ın akli dengesinin yerinde olmadığı Amerikan vatandaşlarının gündeminin hala ilk sırasında. Trump'ın akli dengesinin yerinde olmadığını kabul edenlerin oranı yüzde 55'i aştı. Şaka değil, YÜZDE 55 Trump'ın DELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNM EKTE. Şimdi de MİLLİ MARŞI okuyamadığı ileri sürüldü. Dahası da gelecektir...
Sonra bir adım da Michael Wolff'tan geldi. Biz bilmeyiz ama Michael Wolff Pentagon'un istediği kurumlarda yazarlık yapar. Murdoch'ın yanında özel bir görevle bulunurken de arkasında Pentagon vardı. "Ateş ve Öfke" adlı kitabın çıkartılması da operasyonun üçüncü adımıydı.
Kendiliğinden, tesadüfen gerçekleşen bir olay değildi yani!
Amerikan derin devleti Trump'ın etrafını, ailesini ve AIPAC'i kıskaca aldı. Eğer Trump, İpek Yolu konusunda AIPAC'in projesiyle yürümek isterse, ki bu çok zor, başkanlığı düşürülecek. Sadece başkanlığı düşürülmeyecek, ailesinin de geleceği karanlık olacak. Tabii bir de Trump'ın öngörülemez inadı var. Kaybedeceğini bildiği yola girmekte tereddüt etmeyen bir organizma Trump'ın kanlarında var. DERİN DEVLETİ en çok düşündüren de bu!
Tabii bu durum en istenmeyen sonu getirir. Amerika Birleşik Devletleri içinde çok büyük bir krize neden olur. Silahı elinde tutan güç Pentagon, Trump'ın Ortadoğu ve Afrika'daki savaş stratejisine karşı. Çünkü bu, intiharla sonuçlanacak bir güç gösterisi olur. Pentagon, YPG, DEAŞ gibi 10 terör örgütüne destek vererek, İpek Yolu'nu ABD'ye bağlayacak. Niyeti bu! Trump ve etrafındaki bir grup ise ABD ASKERİ İLE SONU CA GİTMEK İSTEMEKTE! Trump ısrarla Amerikan askerini bölgede savaşa iterek, AIPAC'in elini güçlendirmeye çalışmakta. Daha doğrusu yaptıkları PENTAGON tarafından böyle okunmakta...
Çünkü PENTAGON o bölgelerin hepsinde birden zafer kazanamayacağını biliyor! Hem de çok iyi! Bu nedenle Pentagon YPG, DEAŞ gibi 10 örgüte destek veriyor. Ancak rakipleri, Britanya ve Fransa da bu örgütlerin içinde güçlü organizasyonlara sahip.
Pentagon, terör örgütleriyle adım atmayı hesaplarken kendi kurduğu örgütlerle karşılaşmamak için de hesap üzerine hesap yapmakta.
Bu nedenle ABD ASKERİNİ HİÇ DÜŞÜNM EMEKTE...
Britanya ve Fransa, kuşkusuz bugün ABD'nin Ortadoğu ve Afrika'daki en güçlü karşıtı. Rakibi!
Bu iki güç ABD'nin kararlarına karşı çıkıyor. Onların yöntemlerine geçmişte destek verseler bile, bugün diyalogları kapatmış durumdalar. Fransa ve Britanya, ne Amerikan derin devleti ne de AIPAC'in yönettiği Trump'la görüşüyor. Britanya ve Fransa da biliyor ki, İpek Yolu'nun dışında kalan hiçbir ülke var olamayacak.
Var olma savaşını dahi yapamayacak. Amerika'nın çok önemli düşünce kuruluşları, "65 ülkenin var olduğu bir yeni dünya sürecini görüyoruz" derken İpek Yolu'nu kastediyor.
İpek Yolu'nun yeni bir para birimi olacak. 65 ülkenin Avrupa Birliği benzeri sınırsız dolaşımı hayata geçecek. Ortak pasaporttan, yeni bir dünya devletinden bile söz ediliyor. Ortak ordu... Ortak stratejik eğitim kurumları... Bütün bunların anlamı Amerika Birleşik Devletleri'nin dağılma süreci.
Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği'ni hep kontrol etti.
Özellikle Britanya'nın yanında olmasından dolayı hiç endişe duymuyordu. Şimdi ise 'tehlikeli oyun' sürecine girildi. AIPAC de Amerika'nın yönettiği bir İpek Yolu istiyor, DERİN AMERİKA da... Ancak ikisi de biliyor ki, İpek Yolu'nun dışında kalan bir daha hiç olmayacak! Amerika'daki kavganın asıl nedeni bu. Eğer AIPAC ve diğer LOBİLER, Pentagon'daki eski gücüne ulaşabileceğine inansaydı bugün ABD de hiçbir kavga yaşanmazdı.
Ancak bu olamıyor. LOBİLER ile DERİN DEVLET karşı karşıya... Sadece "AIPAC" diye yazmamın nedeni son günlerde öne çıkmasından... DERİN DEVLET, gücü PENTAGON'dan alıp LOBİLERİN yönettiği ODAK LARA vermek istemiyor.
Bu kavga yakında bitecek gibi...
Trump saldırı altında.
EN SON "DELİ" yaptılar...
Dün de söylediğim gibi bütün bu gelişmeler bu yıl olacak ve bitecek.
Hızla gelişecek çok şey...
Bakalım neler olacak...
NOT: TUNUS CUMHURBAŞKANI El-Baci Kaid es-Sibsi "ABD'ye AFRİKA kapısını açmayacağız. Tunus'u kullanarak AFRİKA 'ya geçemeyecek..." dedi.
Bunu da dün burada yazdım. Ne oldu peki? TUNUS bir defa daha karıştı. İKİNCİ ARAP BAHARI dün başladı! Tesadüf diyorsanız siz bilirsiniz!