Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 15 Ocak 2013

Paris'teki suikastın şifresi: 3

Birkaç gündür Paris'te gerçekleştirilen suikastlar üzerinde duruyorum. Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan başlarına sıkılan kurşunlarla hayatını kaybetti. Olay, Paris'in göbeğindeki Kürt Enformasyon Bürosu'nda meydana geldi.
Fransız istihbaratının 24 saat gözetim altında tuttuğu Lafayette 147 No'lu binaya hala kimin girip çıktığını öğrenmiş değiliz. Zaten Fransızlar'ın bunu açıklamaya da niyetleri yok.
Dün birkaç önemli dostumla uzun süre konuştuk. Neredeyse bütün günümü bu konuya ayırdım. Çünkü ne Fransız medyasında ne de Türk medyasında doyurucu bilgi ve yorum vardı. 3 PKK'lı kadına sıkılan kurşunlar TOTO'ya dönmüştü... Herkes birilerini hedef gösteriyordu. Anlayacağınız atış serbestti!
İşte bu atmosferde ulaştığım dostlarımdan çok ama çok önemli bilgiler aldım.
Hem de Fransız ve Türk medyasında yer almayan cinsten...
Önce Avrupa'da şehir şehir gezen önemli ve gizemli dostuma kulak verelim...
Ulaşılması çok kolay olmayan ve asla telefonla konuşmayan dostum, PKK'nın Avrupa'da attığı adımı bilir ve izlerdi. Gidemediği yerlerde görevi arkadaşları devralırdı.
Yıllardır oralardaydı...
Zamanının kısıtlı olduğunu bilirdim. Çok fazla soru sorma ve cevap alma şansım yoktu. Akıllıca davranıp bir soruda işi bitirmeliydim.
Dostumu karşımda görünce hazırlıksız olduğumu anladım. "Nereden başlamalıyım" diye düşünürken birden "Paris'te suikasta kurban giden 3 PKK'lı kadınla ilgili yazılmayan ne var?" diye soruverdim!
Soru hoşuma gitmişti...
Çerçevesi genişti...
Dostum doğrudan söze girdi...
"Her şeyi şu an söyleme şansım yok.
Birkaç gündür fazlasıyla yazıyorsun zaten.
Ama eksik bıraktığın kısımları tamamlamak istiyorum. Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Sakine Cansız'a göre daha genç insanlar. Doğan, Fransa doğumlu. DİPLOMAT kimliği ile bilinir. Kendal Nezan kadar olmasa da Fransız istihbaratının gözdesidir. O kadar ilgi görmüştür ki Fransa devleti kendisine KIRMIZI PASAPORT bile vermiştir.
Fransızlar'la ilişkisi olan sadece bunlar değildi. Ama bu iki ismin, yani Doğan ve Söylemez'in bilinmeyen başka özellikleri vardı. Bunlar da Sakine Cansız gibi Öcalan'a yakın olup BARIŞ istiyorlardı. Doğan, PKK üyesi olup MADRİD'e en fazla gidip gelen isimdi. İspanya'daki ayrılıkçı BASK örgütü ve ETA üyeleriyle sık sık bir araya gelirdi. Zamanında militan eğitimi almış da olsa BARIŞIN nasıl geleceğini araştırıyordu. Leyla Söylemez de Brüksel-
Paris-Madrid arasında çok gidip gelirdi. Bazen birlikte hareket ettikleri olurdu. Yani cinayet günü ikisi de tesadüfen orada bulunuyor değillerdi! Biri çağırmıştı! Söylemez, Fransız ve Belçika gizli servislerinin kuşatması altındaydı.
Zaten olay aydınlanırsa onun üzerinden aydınlanır...
Tabii Fransızlar isterse... Ama Devlet Başkanı Hollande'ın emriyle bütün bilgi akışı kapatılmış durumda..."
Bütün mercekler Sakine Cansız'ın üzerindeyken dostumun farklı bilgiler vererek konuyu açması son derece güzel...
Üç kadın, üç telefon, üç cinayet...
Şimdi gelin ikinci dostuma kulak verelim. Bu da öyle her yerde bulacağınız kalibrede biri değil...
Özel biridir yani...
Soruyu beğenmiş olacağım ki aynısını bu dostuma sordum... Cevabın ne olacağını bilmeden beklemeye başladım. Sanki bu soruyu bekliyormuş gibi konuşmaya başlayan dostum neler anlattı neler...
"Geçtiğimiz günlerde seni arayacaktım ama vaktim olmadı" diye söze girince hemen böldüm...

* Hayırdır?
Hayır, hayır... Çok önemli bir konuya değindin ama hayati önem taşıyan bir ayrıntıyı atladın...

* Meraktan çatlayacağım... Nedir o?
Erdoğan 2011'in Ağustos ayında Somali'ye giderek Afrika'nın doğu kapısını tuttu! O hamleden sonra doğudan gelen kimse içeri giremezdi... Sen bunu yazdın... Geçtiğimiz günlerde bu kez BATI kapısı olarak bilinen üç ülkeyi ziyaret etti. GABON, NİJER ve SENEGAL...

* Bunları da yazdım!
Evet, bunları yazdın... Ama önemli bir noktayı atladın...

* Neymiş?
Başbakan Erdoğan, Afrika'nın BATI kapısı olan 3 ülkeyi gezerken Paris'in göbeğinde 3 PKK'lı kadın ortadan kaldırıldı.

* Bunu biliyoruz!
Bilmediğin noktaya geleceğim. Konu kadınlarla ilgili...

* Çatladım inan!
Bu 3 kadının sırrını biliyor musun? Hiç kafa yordun mu?

* Bilsem yazardım. Tanırsın beni...
Bu kadınların tek sırrı "3"tü...

* ÜÇ mü?
Evet! Erdoğan, dolayısıyla Yeni Türkiye, sınırlarına sığmayacağını dünyaya ilan etti. Kürt meselesinin çözümü ve Öcalan'ın oynadığı rol bu nedenle çok önemli. Ankara Kürtler'i kucakladıktan sonra Ortadoğu'yu kendine çekecek.
İşte bu büyük rahatsızlık kaynağı... Sokaktaki insanın DOST ÜLKE olarak bildiği bütün devletler bu kucaklaşmanın önüne geçmek için çırpınıyor...

* Anladım, anladım ama "3"le ne ilgisi var?
Bu dost görünümlü ülkeler SOMALİ ziyaretinden sonra uykuya yattı. Daha doğrusu ikinci hamlenin gelmesi için beklemeye koyuldular. Merakla bekledikleri İKİNCİ hamle de gelince düğmeye bastılar...

* Nasıl yani?
Erdoğan, Türk devletinin ayak seslerini Gabon, Nijer ve Senegal'e götürünce bazı devletlerin ÖZEL OFİSLERİNDE sandalyeler havada uçuştu. Kırılmadık cam kalmadı. Öfkeden tabii... En fazla kendini kaybeden PARİS oldu... Ve bunu hemen göstermeye girişti!

* Neyle?
Erdoğan "Bundan böyle Afrika'da biz de varız" derken mesaj Paris'ten geldi... Fransız istihbaratı 3 PKK'lı kadını vurarak gözdağı verdi. Hem Ankara'ya, hem Öcalan'a...

* Kadınlar peki?
Kadınların sırrı "Üç"tü... Eğer Erdoğan son gezisinde ÜÇ ÜLKEYİ DEĞİLDE 5 ÜLKEYİ ZİYARET ETSEYDİ barış için çalışan 5 PKK'lı ÖLECEKTİ!

* Ne diyorsun!
Evet! Anlayacağın Avrupa-Türkiye savaşı başladı. Zaten vardı da şimdi su üstüne çıktı. Onlar hem Kürtler üzerinden hem Afrika'daki halklar üzerinden gelecekler. Zaten MALİ karıştı. MALİ'yi SOMALİ gibi yapmak için start verdiler bile... Afrika'nın kalbi olan ülkeyi Türkler'e, yani bize, bırakmak istemiyorlar... Dertleri DIŞ MÜDAHALE ile ülkenin bölünmesi. Eğer bu gerçekleşirse ALTIN, URANYUM , GAZ ve PETROL Fransızlar'a kalacak...
Bu nedenle bütün güçleriyle MALİ'yi karıştırmaya devam ediyorlar... Yıllarca unuttuğumuz bu Müslüman halkı hatırlamamız birilerini çok ürküttü...

* Ankara ne yapacak peki?
Mali'de de Paris'in göbeğinde de MÜSLÜMAN çok...
Fransızlar düşünsün... Korkuları büyük!

* Ne olacak peki?
Öcalan terörü bitirip bölünmeyi önleyecek. Bunu görmek lazım. Kürt kapısı onların elinden alındıktan sonra mücadele AFRİKA'da olacak. Bilek güreşinin sonucu Avrupa'da hissedilecek... Sancı çekmeden BÜYÜK DEVLET olunmaz... Biz 30 yıldır acı çekiyoruz ama onlar hazırlıksız... Küllerimizden doğuyoruz... Bunu biliyorlar.

* Peki şu PKK'ya hangi ülkeler destek veriyor?
Bir açıkla da insanlar öğrensin!
Google'a girip bakılsın... Avrupa'da hangi ülkede Kürt nüfusu varsa bilinsin ki hepsi PKK'nın arkasında...
Verilen desteği anlatmanın en kolay yolu bu!