BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 24 Ekim 2018

Kaşıkçı cinayeti: Büyük resim

CEMAL Kaşıkçı cinayetinin arka planı hemen hemen aydınlandı. Sırayla gidelim. Kaşıkçı üzerinden kurgulanan CIA-Mossad planı, Aramco'nun ele geçirilmesi, Arap NATO'su, Irak ve Suriye'nin bölünmesi, Prens Selman'ın terbiye edilmesi ve Akdeniz için planlandı.
Kaşıkçı üzerine kurgulanmış, Ortadoğu'da yeni konseptli CIAMossad planı akamete uğramıştır.
ABD'nin İsrail'i koruyan-kollayan tavrı, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki Yeni Türkiye, istihbarat-devlet aklı tarafından tokat yemiştir. İsrail'in çok beklediği, Türkiye ile Suudi Arabistan, Türkiye ile İran arasını bozamamışlardır. Kaşıkçı cinayetinin arka planını en iyi okuyan Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler'in yazdığı gibi ABD, filmin senaryosunu yazdı, oyuncuları belirledi, sahneyi de Akdeniz, Ortadoğu ve Kuzey Afrika olarak tercih etti. Prens SELMAN, ARAP NATO'SU ve ARAMCO olayında ABD'nin istediği gibi davranmadığı için terbiye edildi. boynuna yeni kementler atıldı. Fakat.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çok akıllı taktikleri karşısında, CIAMossad planı bir yönüyle çöktü.
Nitekim CIA Başkanı Haspel koşa koşa Ankara'ya gelmek zorunda kalmıştır. Kavga çok büyük ve çok derin... Saf değiştirenler ve saf dışı kalanların kabaran listesini görülecek.

Sincar ve Fırat'ın doğusuna geri sayım
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın davetiyle İstanbul'a gelecek Rusya Lideri Putin, Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa cumhurbaşkanı Macron (ilk kez) 27 Ekim'de Suriye'nin kaderini belirleyecek, tarihi bir toplantıyı gerçekleştirecek. İstanbul zirvesi Sincar ve Fırat'ın doğusuna harekât planlamasını tamamlayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın da, çok anlamlı ve derinlikli zemin yoklamasına sahne olacak.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'ndan sonra Fırat'ın Doğusu için de "Bir gece ansızın gelebiliriz" mesajı vermesiyle gerim sayım başladı. SİNCAR: Irak'ı Suriye'ye bağlayan bölgeyi kontrol eden stratejik bir konuma sahip. İran sınırından başlayıp Irak ve Suriye'nin kuzeyinden devam ederek oluşturulmaya çalışılan Derin ABD'nin kuklası PKK koridoru yok edilecek.
İkinci bir Kandil yapılmasına ne bugun ne de gelecekte izin verilecek. Yoğun bir Türkmen nüfusa sahip Telafer'e Türkiye'nin rahat ulaşması, Habur'a alternatif olarak açılması planlanan ikinci bir köprü olan OVAKÖY Sınır Kapısı'nın Musul bağlantısı güvenlik altına alınacak.
FIRAT'IN DOĞUSU: Fırat Kalkanı bölgesi, Tel Rıfat, Mümbiç, Sacu Çayı ve Suriye Eşmesi'nden, teröristlerin süpürülmesi, ardından Fırat'ın Doğusu ile ilgili strateji çizildi. Erdoğan stratejisi, çok akıllı hamlelerle sürdürülüyor.

CHP'de satılan belediye başkanlıkları iddiası
CHP'de bazı belediyeler gerçekten satılık mıdır? 4 gün önce, bu başlığın altında Hürriyet yazarı Yalçın Bayer (18 Ekim 2018) düşündürücü ve mide bulandırıcı bir habere imza attı. CHP'den tık yok. Herhalde okumadılar! Bayer diyor ki, "İlçeler için, kimi çıkar grupları amaçları doğrultusunda kendi ekiplerine katmak için genel merkez yöneticileri üzerinde çalışıyor. Çok büyük paraların konuşulduğu duyumlar arasında. Peki, bu paraların kaynağı ne? Kaz gelecek yerden tavuk esirgememek deniyor dilimizde buna. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu dedikodular karşısında sessiz kalıp bu durumu inkâr ettiği uzun zamandır görülüyor. Bu durumdan çok rahatsız olunduğu bilinmiyor mu?" İngiltere'den nutuk atmak yerine, Bir ses ver, Kemal Bey.