BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 8 Mart 2018

Aliya İzzetbegoviç’in vasiyeti

Geçen hafta, Bosna Hersek'in 25. kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen programda Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, 15 yıl önce hayatını kaybeden Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i ölümünden önce hastanede ziyaret ettiğini belirterek, "Dualarımız sizinle. Bosna'mı koru, Bosna'ma sahip çık. Buralar hep Evlad-ı Fatihan'dır, o size emanettir" dediğini açıkladı.
Merhum İzzetbegoviç'in vasiyetini yerine getiren Erdoğan, Balkanlar'la ve Bosna Hersek'le çok yakından ilgileniyor. İslam dünyası hep aklında. Afrika, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adeta ikinci kıtası oldu.
Yeni Türkiye'nin, 'İslam dünyasına ve yakın coğrafyasına yönelik kalp atışları'nı, 'uzanan kardeş elleri'ni net biçimde gösteriyor.
"Suriye'de, Somali'de, Sudan'da ne işimiz var" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bunları anlayamıyorsa da aziz Türk milleti, ülkesinden sürülen, kaçan insanların neden Türkiye'ye geldiğini, Erdoğan'ın, barış ve adalet mücadelesine liderlik yaptığını, yeni bir dünyanın inşacısı olma yolundaki mücadelesini çok iyi anlıyor. Onun için seviyor.

​SYKES PİCOT'UN YERİNE NE KONACAK?

Ortadoğu'yu cetvellerle çizen İngiliz-Fransız yapımı Sykes- Picot, paçavraya döndü.
Peki, yerine ne konulacak?
Emperyalist Batı 100 yıl önce bölgeye çökmüştü, bir yüzyıl daha İslam coğrafyasını lime lime etmek, Müslümanlar'ı birbirine kırdırmak, etnik ve mezhebi kavgalarla, devamlı gerilim uygulamak üzere yeni planlar üzerinde çalışıyor.
100 yıl önce, Ortadoğu'yu lime lime etmişlerdi ama bu sefer o kadar rahat olamayacaklar. Sıkıntılılar.
Rahatça yamyamlık yapamamanın ızdırabını yaşıyorlar. Yapılanlara bakınca, gerçekte Sykes- Picot ruhu bir asır içinde önemli değişikliklere uğradı ama temel yaklaşımında bir değişim olmadı. Sinsi emellerini yerine getirmek üzere kara orduları olarak kullandıkları PKK-PYD-SDGDEAŞ- BOKO HARAM-El Kaide militanlarını yeniden şekillendirme hazırlıkları var.
'BÜYÜK İSRAİL' PROJESİ: Dinler tarihini çok dikkatli okumadan ve 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra İngiltere-Amerika'nın kanatları altında İsrail'in İslam coğrafyasına bir HANÇER olarak neden sokulduğunu düşünmeden, Ortadoğu olaylarını, İslam dünyasının lime lime edilmesini asla anlayamayız.


Hatay'ın Hassa İlçesi Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Afrin'deki Mehmetçiklerimiz için tüm imkanlarını seferber ediyor.
Türkiye'nin her yerinden kahraman Mehmetçiğe gönderilen yemek-meyve ile anneler tarafından örülmüş eldivenleri alıyor, sınırımıza götürüyor.

KILIÇDAROĞLU FARKINDA MI!
16 Nisan millet kararı gerçeğini kabul etmekte zorlananlar, ortalıkta yine dolaşmaya başladı. Başta CHP, kankası HDP, CHP medyası, Batı'nın siyasal mühendisliğe soyunmuş yayın yönetmenleri, ne yaparlarsa yapsınlar hakikati değiştirmezler. Türk milletinin omurgası, (demokrat-- muhafazakâr-milliyetçireformcu), Batı sevicisi, HDP hayranı Kılıçdaroğlu'nun partisine iktidar yüzü göstermez.
Yeni sistemde, 1950'den beri iktidara gelemeyen, bundan sonra eskimiş CHP ile bir yere yürünmez. Yeni Türkiye gerçeğine göre, kadro-fikir değiştirilmezse, nal toplamaya devam edecek.
Bir yol daha var. Yeni parti kurmak. Bunu da, CHP'yi kapatmadan, müze yapmadan gerçekleştirmek zor.

YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI BÜYÜK BİR LİMANIN YAKININDA
Babayiğit Tuncay Özilhan, yerli otomobil fabrikası için, "Limana yakın bir yer olmasını önemsiyoruz" dedi. Konuyu, AK Partisi Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Sakarya Milletvekili Prof.
Dr. Mustafa İsen'e hatırlattım. Her iki milletvekili de yerli otomobil fabrikaları için en uygun yerin kendi illeri olacağını söylediler. Ancak diğer denize yakın illerin AK Partili milletvekilleri de müthiş çalışmalar içindeler, duyururum...

DERİN SÖZ
'Ne zaman savaşılacağını, ne zaman savaşılmayacağını kim biliyorsa zafer onundur. Kendisi savaşa hazır olup da düşmanı hazırlıksız yakalayan Başkomutanlar zafere ulaşır.' (Sun Tzu. Çinli Mareşal-Bilge adam)