BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 4 Mart 2018

Hatay Hassa-Raco’da dalgalanan Türk bayrağı

Kahraman Mehmetçikler'in "Biz rahat uyuyalım. Huzur içinde yaşayalım. Milletimize dönmüş namluları parçalayalım" diye, dudaklarında dualarla sürdürdükleri harekatı daha yakından izlemek için 2'nci defa Hatay Hassa'dayım. Raco'ya bakıyorum. Dalgalanıyor üzerinde Ay-Yıldızlı bayrağımız.
Oradan, emperyalistlere Türk milletinin mesajını veriyor.
"Türkiye'ye göz diken gözlerinizi oyarız, bize uzanan elleri kırarız" diyor.
Afrin'de gerçekleşen Zeytin Dalı Operasyonu başladığı günden beri, bölgeden yayın yapan Ahaber'in gece gündüz demeden, olayları anı anına anlatan çalışkan ekibiyle beraber, dalgalanan Türk bayrağına bakıyorum.
Albayrak, inşallah 15 gün sonra Afrin'de de dalgalanacak.
Afrin'i işgalden kurtaracağız.
Orada bizi bekleyen kardeşlerimiz var. Merak etmeyin geliyoruz.
Tarifi mümkünsüz.
Etrafımızda çocuklarımız oynuyor. Vatandaşlarımız, askerlerimize getirdikleri yemekleri ve meyveleri vermek için bizden yardım istiyorlar. Korku yok. Biliyorlar ki arkalarında 80 milyon insanımızın desteği var.
İnsanların yüzündeki mutluluk ve huzur çok etkileyici... Bu huzuru, Kuzey Suriye'yi işgalden kurtarılacak topraklardaki insanlara da göndermek istiyorlar. İlk günden beri artan şekilde Hassa'dalar.
Rajo'da, Cinderes'te terör unsurları temizlendikçe mutluyuz. Afrin'de, Münbiç'te, Kobani'de, Haseke'de dalgalanacak Türk bayrağını hayal ediyoruz. Çünkü biz oraya huzuru, barışı götüreceğiz.
Dualar askerlerimizle olsun.
Türk milleti birlikte olduğumuz sürece kimse bizi yıkamaz.
Kimse bize kem gözle bakamaz.
15 Temmuz darbesinden sonra Türk ordusunun kolu bacağı kesildi diye terbiyesizlik yapanlar, cevaplarını en ağır şekilde almaktalar.


Marksist geçinip, işine gelince emperyalist ABD'nin kuklası olan YPG'li teröristlerin susturduğu ezanlar Mehmetçik ile Afrin semalarında tekrar yankılandı.

EMPERYALİSTLERDE OYUN BİTMEZ
Hatay Hassa'ya gelmeden önce, Manisa'daydım. Celal Bayar Üniversitesi'ndeki panelde 'Derin ABD'yi ve iki yüzlü Avrupa'yı masaya yatırdık.
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, derinlikli bir konuşma yaptı. Özdağ'ın sözleri Manisalılar'ı ayağa kaldırdı:
"Karşımızda emperyalistlerin taşeronları, kuklaları var. Dün stratejik ortak olan ABD, ne yazık ki bugün terör örgütleri ile beraber. Çeşitli yerlere -terör ve şiddete yataklık ettiklerigerekçesiyle giren ABD, bu defa kendisi PKK terörüne yataklık ediyor. Bu millete karşı olan, bu kutsal vatanı bize çok gören kim varsa PKK'nın eline silah vererek amacına ulaşmaya çalışıyor.
PKK'nın kanton yapılanmaları, HDP ve uzantılarının Türkiye'de yaptıkları barış, kardeşlik, bir arada yaşama gibi söylemlerinin ne kadar riyakârca olduğunu gösterdi.
Taşeron PKK, Kuzey Suriye'de önce etnik, sonra ideolojik temizlik yaptı.
Afrin, insansızlaştırılarak kukla PKK kantonlarının alt yapısı hazırlanmıştı.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Türk ordusu-Türk milleti sadece Afrin'i değil, Fırat'ın doğusuna da uzanacak.
Taşeronların -kuklaların gelecek on yıllarda Türk milletine uzanacak elleri bugünden kırılacak. Vatana vücudunu siper eden askerimizi bağrımıza bastık, basıyoruz.
Onlar sayesinde huzur içinde yaşayacağız."

YENİ DÜNYA KURULUYOR
ABD, Ortadoğu'da Türkiye'siz yapamaz.
Ama Türkiye, ABD'siz yapar. İşte son örneği, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali'de binlerce insan tarafından karşılanması...
Daha önce Somali'ye, Katar'a gitti. Aynı sevgi haleleriyle karşılaştı. ERDOĞAN'IN AFRİKA JEOPOLİTİK HAMLELERİNİN çok önemli sonuçları olacak. Yeni bir dünya kuruluyor. Türkiye o dünyanın lider ülke olma özelliğine tekabül ediyor.
Türkiye büyüdükçe Afrika'ya, İslam dünyasına hem insani sermaye hem de parasal sermaye ile yeni dünyanın lokomotifi olma şansına sahiptir. Yeni bir Afrika doğarken, Türkiye tam zamanında Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın geleceği okuyan hamleleriyle, burada gönülleri fethetmektedir.

DERİN SÖZ
"AK Parti, kaderi milletimizin kaderiyle bütünleşmiş, iç-içe geçmiş bir partidir, farkımız buradan geliyor. Bizim her başarımız ülkemizin başarısıdır, milletimizin başarısıdır. Bizim her başarısızlığımızın da ülkemize ve milletimize bir bedeli vardır. İşte bu anlayışla sorumluluğumuz, ülkemizin ve milletimizin tamamına olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Yaşadığımız her hadise bize sorumluluğumuzun büyüklüğünü bir kez daha hatırlatıyor..." (Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan)