BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 3 Mart 2018

2’nci Sykes Picot’ları, Sevr’leri parçalıyoruz

100 YIL ÖNCE BOYNU BÜKÜKTÜK. 100 YIL SONRA Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan-Yeni Türkiye, 2'nci Sykes-Picot'u, 2'nci Sevr'i parçalıyor. ABD kuklası FETÖ darbe girişiminden hemen sonra, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın başlattığı jeopolitik hamlelerle, Fırat Kalkanı, El Bab, Kudüs kararı sonrasında ABD'ye verdiği küresel dersinin bir benzerini bu kez Afrin'de veriyoruz. Askeri ve diplomatik çerçevesiyle çok iyi planlanmış Afrin hamlemiz, bu anlamda hem bölgemizde hem küresel alanda Türkiye'nin caydırıcılık gücünü, imaj ve prestijini artırmaktadır. Bunu, Cumhurbaşkanımız'ın, son, Cezayir-Morıtanya-Senegal- Mali ziyaretlerinde de açıkça görmekteyiz. Aslında, Amerika, Rusya'nın Afrin'e yönelik askeri harekâta karşı çıkacağını umuyordu. Bu nedenle operasyon öncesi Pentagon, üst perdeden uyaran açıklamalarda bulunmuştu.
Ancak Erdoğan'ın-Türkiye'nin kararlılığının anlaşılmasından sonra ABD ağız değiştirdi.
"Afrin operasyon alanımız değil" diyerek tükürdüklerini yalamak zorunda kaldılar.
Ardından, ABD'nin Beyin Kadrosu; McMaster, Mattis, Tillerson durumu kurtarmaya çalışıyorlar. ABD-İsrail- Petrol-PKK uydu kanton koridorunu paçavraya çevirdik. Türkiye'yi, taşeronları PKK-PYD terör örgütü ile durduramayacaklarını görüyorlar. Bugün, Suriye'nin geleceğinde en etkili aktörlerden birisi Türkiye'dir.
Küresel güçler artık Türkiye'yi 'by-pass' ederek yakın coğrafyamızda DERİN PROJELERİ uygulama şansı bulamayacaklar.


Mehmetçik, kar çamur demeden Afrin'e adım adım yaklaşıyor.
Askerlerimizin postallarının fotoğrafı işte bu mücadeleyi tüm açıklığıyla anlatıyor.

SADİ GÜVEN'DEN KILIÇDAROĞLU'NA TOKAT
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, tam bir tokat niteliğinde bir açıklama yaptı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl cevap vereceğini merak ediyoruz. Sadi Güven diyor ki:
"16 Nisan referandumunda, kesin sonuç yüzde 51.41 EVET, yüzde 48.59 HAYIR'dır.
Siyasi partilerin temsilcileri tarafından sandık başında tutulan ve internet ortamında 80 milyon vatandaşın erişimine tutanaklar açıktır. 16 Nisan referandumunda tüm sandık sonuçları kesinleşmiş ve kamuoyunun denetimine açık bir şekilde paylaşılmış olup, bazı siyasilerin (Kemal Kılıçdaroğlu.
B.E.) 'Yüzde 51.2 HAYIR çıktı' şeklindeki ifadeleri dayanaktan yoksundur. İddia sahiplerinin anılan oranı yansıtan sandık bazlı belgeleri kamuoyuna ve kurulumuza açıklanması gerekir. Hiçbir kayıt ve belge verilmeksizin böyle bir oran açıklaması da sorumlu bir davranış değildir. Bugüne kadar sandık sonuçlarının değiştirildiği yolunda somut bir şikâyet gelmediği gibi sonuçların değiştirilmesi de mümkün değildir. Sayım döküm işlerine yönelik olarak 167.072 sandıktan Yüksek Seçim Kurulu'na SADECE 63 İTİRAZDA bulunulmuştur.
Yüksek Seçim Kurulu'nun, dayanaksız ifadelerle, belgeli olmayan bu tür iddialarla yıpratılmaması gerekir."
167 bin 072 sandıktan sadece 63'ünde itiraz gelmiş.
Mangalda kül bırakmayan Kılıçdaroğlu, belge göstermeksizin neden konuşuyor?

CHP/HDP'NİN TEKNİK DİREKTÖRÜ
Cumhuriyet yazarı Aslı Hanım, CHP/HDP'ye diyor ki:
"Yüzde 49 ne yapabilir? Akıllı bir siyasetle yüzde 51'lik bir Türkiye kucaklaşması yaratabilir. Sandık güvenliği için şimdiden kolları sıvayabilir. Zamanın ruhunu yakalamakla , 'Demokrasi' diyerek karşı mahalleye duygudaşlık yapmakla, 'Kürt' sözünü ağzına almakla, yüzde 51'e ulaşmak mümkündür."

ABD'Yİ, MANİSA'DA MASAYA YATIRACAĞIZ
Bu akşam Manisa Demokrat Gazeteciler Derneği Başkanı Hakan Özen'in, "Terörle Mücadelede Basının Önemi" panelinde, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Milliyet Yazarı Hakkı Öcal ve ben konuşacağız. ABD ve Avrupa'nın kuklası PKK-PYD, DEAŞ'ı masaya yatıracağız.
Afrin Harekâtımız'ın büyük resimde ne manaya geldiğini anlatacağız. Hemşehrilerimi bekliyorum...

DERİN SÖZ
"Türkiye,
Hocalı'daki insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz.
Hocalı katliamı tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Ermenistan'ın çeyrek asra yakın bir süredir işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmelidir..." (Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan)