BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Şubat 2018

Yörük-Türkmen çadırında milli şahlanış

Antalya Yörük- Türkmenler Başkanı Abdullah Duman'ı tebrik ediyorum. 2'nci Kurtuluş Savaşı verdiğimiz, Haçlı Kuşatmaları'nı parçalamak için birleştiğimiz hassas bir süreçte Yörük- Türkmen beylerinitanınmış tarih hocalarını çalıştayda buluşturdu. Gözler pırıl pırıldı. Kalpler kıpır kıpırdı. Milli ruh-milli birlik ve heyecan vardı Yörük- Türkmenler'de. Onların heyecanı Çanakkale'de, Kocatepe'de, 5 Temmuz'da, El Bab'da, Afrin'de büyük Türkiye uğruna canını veren kardeşlerimizin aziz ruhunu muazzez ediyordu.
Yörük-Türkmen beylerinin heyecanı; Antalya'ya, Anadolu'ya, 'milli ruh'un yaşadığı açıkça gösteriyordu.
YÖRÜKTÜRKMEN BEYİ HÜSEYİN KOCABIYIK...
Ne kadar güzel konuştular. Ne kadar içten konuştular, Yörük-Türkmen çalıştayında Başkan Menderes Türel ve AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık.
Duygusaldılar. İnançlıydılar.
"Yörüklük milliliktir. Yörükler, milli meselelere adeta bir Kurtuluş Savaşı düşüncesiyle yaklaşırlar. Kuşatıldığımız bu dönemde öylesine ihtiyacımız olan milli şuurumuza katkı koyuş ve şehitlerimiz öncümüzdür" sözleri ayakta alkışlandı.


Antalya'daki çalıştayın açılış töreninde, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, "Eğer konar-göçer kültürümüz, yörüklük kaybolursa serhat bölgelerinde kestiği kurbanın kanını Mehmetçiğimizin alnına sürecek Yörük anaları bulamayız. Bu nedenle Döndü Deveci'yi yılın 'Yörük Anası' ilan ediyorum" dedi.

ABD'Lİ FOX'UN REZİL AFRİN YAYINI
ABD merkezli FOX kanalları (kurucusu Murdochyeni sahibi Disney) Türk ordusunun paçavraya çevirdiği Pentagon taşeronu PKK'yı desteklemekten utanmıyor.
Son programların birinde, moderatör ve emekli Pentagon albayı Ralph Peters, "Türkiye'yi NATO'dan neden tekme atmıyoruz" demiş.
Küstah bunlar.
ABD FOX, Türkiye'yi "NATO'dan tekmeleme" hayali kurarken, Türkiye FOX'a da, başta CHP polit-bürosu, HDPPKK ve Batı sevicisi mahfillerin gösterdiği ilgi dikkatlerinizden kaçmıyordur. Neden acaba?
Amerika hayranlığının ardında ne var? Müzmin muhalifler geçidiyle neyi hedefliyorlar

SOYAĞACIMIZI ÖĞRENECEĞİZ
Tarih hocalarımızla konuştum. Türkiye'de ilk nüfus sayımı II.
Mahmud dönemine ait... 1834'de yapılan sayım askeri maksatlar taşıdığından yalnız erkekler sayılmış. 1887 tarihli II.
Abdülhamit döneminde yapılan sayımlar en esaslı ve düzenli olan.
Burada her hane kadınlarla beraber yazılmış ayrıca hane reisinin lakabı, ancak bu kayıtlar araştırmacılara açılmıyor. II.
Abdülhamit döneminde 1905 tarihli sayım, bugünkü sicillerin ve kimlik numarası sistemi MERMİS projesinin de temelini teşkil etmektedir. Buradan 1905 de yaşayan dedelerin babalarını öğrenmek mümkün. Tapu Tahrir Defterleri, Vakıf Arşivleri, Tereke Defterleri, ATASE (Genelkurmay Arşivleri) gibi kaynaklardan soy ağacını öğrenme şansı var.

ANTALYA ŞAHLANIYOR
Antalya'nın tarihi Kaleiçi ve Menderes bulvarında vatandaşlarımızla sohbet ediyorum. Güzel sözler duyuyorum. Yeni bir Antalya doğuyor. Deniz, güneş, kum, tarih.. 2 bin yıllık tiyatrolar.. Antik kentler..
Trekking yolları, rafting ırmakları. Dünyanın en güzel tatil köyleri. Müzik, opera, bale, film festivalleri ile kültür kenti. Antalya coşuyor. Çılgın projeler. Dev projeler birbiri ardına geliyor. Lara'ya deniz içine kruvaziyer (gezi gemisi) limanı. Deniz Boğaçayı'dan Antalya içine giriyor. Adım adım 40 kilometre dağlara kadar kanalın içinde yat limanları, kültür havzaları ve Avrupa'nın Hollywood'u olacak. İçinde her türlü filmin çekileceği film platoları olan bir devasa stüdyo. 5 bin dönüm.

DERİN SÖZ
Ne zaman savaşılacağını, ne zaman savaşılmayacağını başkomutan biliyorsa, zafer onundur. Kendisinden üstün kuvvetlere sahip düşmana nasıl taarruz edileceğini bilen başkomutan, zaferi kazanır. Kendisi savaşa hazır olup da düşmanı hazırlıksız yakalayan başkomutanlar, zafere ulaşır.
(Sun Tzu. Çinli mareşal. Bilge adam)