BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 23 Ocak 2018

Afrin’in stratejik okuması

Küresel liderimiz Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, stratejik Afrin Harekâtı'nı başlatarak Büyük Türkiye'nin Suriye'de kendi milli güvenliği için müstakil adım atmaktan geri durmayacağını dünyaya ilan etmiştir.
PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirdikçe dost ve kardeş bölge halkını da baskı ve zulmünden kurtarmaktayız.
Afrin zaferimiz Ortadoğu satrancında, Derin Amerika planlarını paçavraya çevirmiştir.
Aslında Cumhurbaşkanımız Erdoğan-Türk Devlet Aklı, bir süredir Afrin operasyonunu yürütüyor.
Operasyonun ilk aşamasında Türk askeri İdlib'e girip Afrin'in güney kısmında gözlem noktaları oluşturdu.
Bu hem İdlib hem de Afrin operasyonlarının kesişme noktasıydı. Bir taraftan İdlib'deki çatışmasızlığın gözetlenmesi sağlanırken, diğer taraftan ise stratejik noktalarda konuşlanma suretiyle Afrin'in güneyi mühürlendi.
Eğer Afrin'e Türk damgası vurmasaydık, diplomatik masalarda ABD ve kuklası PKK kantonlar üzerinden Suriye'yi parçalamaya oynayacaklardı.
Fırat Nehri'nin batısında PKK varlığını ve kapasitesi minimize edilerek, mezarları kazılıyor...
Zafer, Türkiye'ye yönelik saldırılar da Afrin'in bir üs olmasını tarihe gömmüştür. Afrin-Amanos bağlantısı, PKK'nın Akdeniz bölgesine yönelik yaptığı saldırıları sonlandırmıştır.
Ayrıca, Afrin bugüne kadar, PKK'nın hem ideolojik hem de silahlı eğitimi için hayati merkezlerden bir tanesiydi. PKK ile birlikte hareket eden kukla komünist -sol örgütler için de Afrin liman konumu dağıtılmıştır.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, orta vadede PKK'yı bütün Suriye'de "topraksızlaştırmak" için yeni bir boyuta hazırlanıyor.
Şimdi, Türk ordusunun büyük hedefi, Mümbiç üzerinden Fırat'ın doğusuna giriştir. Çünkü Fırat'ın doğusu kantonlar, PKK-ABD-İsrail'in, Türkiye'ye baskı oluşturmak için hem askeri hem de politik düzeyde gelecek 10 yıllarda bir sıçrama tahtası olacaktı.
Yüzyıl önce de Sykes- Picot'la aynısını, İngiltere- Fransa yapmıştı.


AFRİN'E giden Mehmetçik'e Hassalı vatandaşlar künefe yedirdi. Kırıkhan'da bir çoban ise askerleri sofrasında ağırladı.

ZAFERİN SEMBOLLERİ
KÜTAHYAUŞAK'TAN MESAJ: Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Afrin Harekâtı'nı Kütahya-Uşak'ta iken başlattı. Milli Kurtuluş savaşında İngiliz kuklası emperyalist askerler bu topraklarda esir alınmıştı.
GÜLBABA: Türk ordusu Kilis Gülbaba mevkiinden harekâta başladı. "Gül ve Baba' tasavvufta Allah'ın birliğini ifade eder. Osmanlı'nın Avrupa'da genişlemesinde, Balkanlar'da, Macaristan'da, Trakya'da ve Anadolu'da da büyük saygı gören Bektaşi büyüğüdür.
ZEYTİN DALI: Zeytin yüzyıllardır barışın simgesi kabul ediliyor. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgede barış ve istikrarın sağlanması amaçlanıyor.
72 UÇAK-72 ŞEHİDİMİZİ TEMSİL EDİYOR: 24 Ağustos 2016'da başlayan ve 7 ay 5 gün sonra yani 29 Mart 2017'de tamamlanan Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 72 şehit vermiştik. Zeytin Dalı Harekâtı'nın ilk gününde havalanan 72 uçak, Fırat Kalkanı'nda şehit olan 72 Mehmetçik'e SEMALARDA SAYGI DURUŞUDUR.
FETİH DUALARI: Ümmet Afrin zaferi için Fetih Sureleri okuyor, dua ediyor. Ordumuzun galip gelmesi için dua ediyor. BAYRAKLAR İNMİYOR.. SELALAR DURMUYOR. BATIYA HAVA HAREKATI DERSİ VERDİK. Aynı anda 72 uçak semalarda TÜRK YILDIZLARIYDI.

DERİN SÖZ
"Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz." Mehmet Akif ERSOY