BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 13 Ocak 2018

“Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim de adayımız”

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan- MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, Milli Mutabakat Kervanı genişliyor. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de "Tayyip Erdoğan bizim de adayımız" açıklamasını yapacak. Milli Mutabakat kervanının gönüllüsü- Alperenler'in lideri Mustafa Destici'den tam destek: "Türk milliyetçilerinin, muhafazakârlar ile maneviyatçıların birlikteliğini candan destekliyoruz. 15 Temmuz'u aziz milletimiz püskürttü. 16 Nisan'da 'EVET' dedik. Hiçbir şey 16 Nisan öncesi gibi olmayacak. Sistemi geriye çevirmeyi kimse başaramayacak."

DİYARBAKIR'DAN İTTİFAKA TAM DESTEK
İki gün boyunca tarihi şehrimiz Diyarbakır'da değerli büyüklerimin ve kardeşlerimin samimi düşüncelerini öğrenme şansı buldum. Son durum şöyle: "Medeniyetler beşiği şehrimizde huzur ve güven tam. PKK-HDP çukurda boğuluyor. Diyarbakır, yeni Türkiye'nin bağrında birlik ve beraberliğe candan inanıyor..." Doğu/Güneydoğu illerinde Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne olacak? 16 Nisan'da "EVET" diyen Kürt kardeşlerimiz de yeni Türkiye'nin önünü açmıştı.
PKK-HDP'nin çukurda boğulması, huzur ve güvenin tam sağlanması sonrasında da aynı duygularla hareket edeceklerini hissettirdiler. Sur, Bağlar ve Kayapınar'daki hissiyatlara ve huzur iklimine bakınca Kürtler'in makul çoğunluğu, AK Parti-MHP işbirliği ile Cumhurbaşkanlığı seçimine gidilmesine bir rezerv koymuyor. "Huzur ve güven içinde olmamız, gençlerimize yatırım gelmesi, siyasi haklarımızı kullanmamız daha önemli. Türkiye için beraberiz" deniyor. Bir kahvede Diyarbakırlı değerli kardeşim Galip Yılmaz'ın etrafımızdaki herkesin desteklediği sözleri, durumu çok güzel ve net açıklıyor:
"16 Nisan referandumunda Erdoğan ve Bahçeli beraberdi.
Doğu ve Güneydoğu'da 'Evet' oyu kullananların oranı 1 Kasım'da AK Parti'ye verilen oyların bir hayli üzerinde oldu.
Bu sefer de aynı şey olacak.
Biz, Türkiye'nin büyümesini, Güneydoğu'nun kalkınmasını istiyoruz..."

KERKÜK GECESİ
TAKVİM halkla beraber, halkın içinde. Dün Diyarbakır'daydım. Bugün Manisa'da. Bu gece AK PARTİ Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın öncülük ettiği KERKÜK GECESİNE katılıyorum. Kerkük'e Manisa'nın selamını yollayacağız. Şehzadeler şehri Manisa'nın kültür ve sanat hayatının çalışkan ismi Selçuk Özdağ, "Kerkük üzerinde birtakım oyunlar oynanıyor.
Kerkük üzerinde oynanan oyunlara bir kez daha dikkat çekmek adına Manisa öncülük yapıyor.
Kerkük'lü kardeşlerimizle, Kerkük şiirleri hoyratları ve türküleri, Manisalılar ile buluşturacağız. Ünlü sanatçımız El Aziz'li Esat Kabaklı ile Devlet Türk Halk Müziği Korosu'yla beraber Kerkük'ü bağrımıza basacağız" diyor.

FOTOĞRAF ALTI

SUR'UN Asuman ablası, gündüz-gece hem güvenliği sağlıyor hem de vatandaşların dertlerini dinliyor.

SUR'UN ASUMAN ABLASI
Geçen yıl PKK'lı teröristlerin çukur kazıp, barikat kurup kanlı saldırılar gerçekleştirdiği ve bu nedenle vatandaşlarımızın büyük mağduriyet yaşadığı Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde emniyet müdürlüğü görevine atanan Asuman Karacık, gönüllerde taht kurmuş.
Kadınların, çocukların ve Sur'un ablası Asuman Karacık'ın gündüz gece, tarihi sokaklarda ekiplerle yaptığı uygulamalar, halkımızla kurduğu sıcak ilişkiler gönülleri fethetmiş.
Sur'un ablası Emniyet Müdürü Asuman ablayı ziyaret ettim. Kapısı açık, vatandaşlarımız geliyor, dertlerini ablalarına anlatıyor. Sur emniyet Müdürlüğü, bir aile. Devletmillet beraberliğini yakından görmelisiniz.

DERİN SÖZ
"Açık konuşuyorum, karşınızda ne Osmanlı'nın hasta adamı, ne Cumhuriyet'in çömez devleti, ne de 1970'lerin, 1990'ların güçsüz ülkesi var. Artık karşınızda cumhurbaşkanından muhtarına kadar 2023 hedeflerine kilitlenmiş, 2053 ve 2071 vizyonuna inanmış bir millet var." Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan....