BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 11 Ocak 2018

Diyarbakır bir başka güzel


Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Diyarbakır'ı konuştuk.

Diyarbakır bir başka güzel... Huzur ve barış içinde, kararlı şekilde yürüyüşe sahne oluyor. Göze batan gelişmeler, çok sayıda medeniyete, kültüre, inanca ve etnik yapıya ev sahipliği yapan Diyarbakır'a çok yakışıyor. Medeniyetler inşa etmekle tanınan Diyarbakır bu sefer çok etkiledi beni.
Bir konferansa katılmak için bulunduğum tarihi şehrimizde çıplak gözlemler yaptım. Değerli büyüklerimin ve kardeşlerimin samimi düşüncelerini öğrenme şansı buldum. Bu sefer gelişimde, caddeler, bulvarlar, yeni yollar, hasta yakınları misafirhanesi, çorba çeşmesi, yaşlılara evde bakım ve ev temizliği...
Meslek kursları, doğum yapan annelere "Hoş geldin bebek" yardımları, klimalı duraklar, ücretsiz tiyatro ve sinema günleri, huzur sokağı, çocuk oyun alanları, ücretsiz ulaşım gibi halkımıza uzanan devlet elini görme şansım oldu. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'a gösterdiği özel ilgi sonucu, devlet, millet, sivil toplum kuruluşları, yardım kuruluşları ve hayırseverler, halka sahip çıkıyor. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu çözüm üreten yönetici, kaymakamkayyumlar koordine içinde...
Cumali Atillla, Bilal Özkan, Dr. Ozan Balcı, Serdar Kartal arı gibi çalışıyor. Diyarbakır "Huzurun, güvenliğin, barışın, kardeşliğin" dolu dolu yaşandığı bir kent konumuna girmiş.
Olağanüstü Hal sürecinde çok büyük göç almasına rağmen Diyarbakır'da gecekondulaşma olmamış ve müthiş bir kentsel dönüşüm organizasyonu gerçekleştirilmiş. Adeta modern ve yeni bir Diyarbakır inşa edilmiş. Diyarbakır, tarihi zenginliği ile bir "açık hava müzesi..." Camiler... Kiliseler...
Yüzyıllara meydan okuyan eserler. İçinde barındırdığı tarihi eserleriyle kültürel mirasımızın çok önemli bir parçası olan şehrin sembolü surlar. Gazi Caddesi... Melik Ahmet Caddesi... "Prestij caddeleri" oluyor. Kentsel dönüşüm, düzgün çevre...
Yeşil alan... Okullaşma süper. Güvenlik açısından Diyarbakır'ın batı illerinden hiçbir farkı yok. Sabaha kadar süren yaşantı, sistematik güven göze batıyor. Zihinlerdeki PKK'nın terörü kökünden kazınırken, "Diyarbakır'a gelmeye çekinme" olgusu kırılıyor. "Korkacak, çekinecek" bir şey yok.
Huzur ve barış muhakkak sürdürülecek, bu da terör algısını kıracak, inşallah.

FOTOĞRAF ALTI




Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'li belediye başkanları görevlerinden alındı. Yerlerine kayyumlar atandı. Bu sayede bölge halkı hizmetle tanıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de vatandaşlar ve öğrencileri olumsuz hava koşullarından korumak için otobüs duraklarına klima taktı.

2019'UN PAROLASI
MHP lideri Devlet Bahçeli, siyasi hayatımıza anlamlı bir söz kazandırdı: "Muhalif Partiler Konfederasyonu..." Evet.
Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken saflar netleşti. Muhalif partiler konfederasyonuna dönen CHP, yanına aldığı HDP, İP, TKP, EMEP, FETÖ, PKK ve diğer yedekleri eski Marksistler, komünistler, eski tüfek solcular, AMERİKANCILAR, Cumhuriyet Sözcü'ler' ittifakta.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SEMBOLLERİ
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın sembollerine dikkat ediniz.
Türk milletine TEK DEVLET. TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN sembolüyle birlik-beraberlik mesajı veriyor. Dünya toplumlarına DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR sözleriyle sesleniyor. 2023-2053- 2071 ufuk çizgisiyle, Türkiyemiz'in 100 yıllık geleceğini sembolize ediyor.

DERİN SÖZ
"Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir. Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir.
İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek lazımdır." Fatih Sultan Mehmet