BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 4 Ocak 2018

Yeniden okumak



Ö
nceki gün misyonu, insanın fizik ötesi duyarlılığını yok sayan dayatmalara karşı kendiliğinden sivil inisiyatif kullanabilecek, dayatmalara karşı en mukavemetli "direnç hattı"nı oluşturanları barındıran SERVER VAKFI'nda, Kültür eski Bakanı Atilla Koç, muhteşem bir kalabalığa "Kuran-ı Kerim'i yeniden okumak" konulu konferans verdi. Kültür adamı Atilla Koç'un bazı sorulara verdiği cevaplar, büyük ilgi ve alkışlarla karşılandı. İşte o sorular ve cevapları:
Kur'an-ı Kerim'in meali, tefsiri yapılamaz mı?
Kur'an-ı Kerim'in tefsiri veya mealini İslam âlimleri yasak etmemişlerdir. Fakat bunlar, Kur'an-ı Kerim'in belagatini taşıyamazlar. Murad-ı ilahiyi bildiremezler. Kur'an-ı Kerim'in manasını ve manalarındaki incelikleri anlamak isteyen ve belagatinin zevkini tatmayı dileyen Müslümanlar, bu Kitab-ı Mübin'i kendi lisanı ile okumalı ve manasını ve zevkini bundan almak için gereken bilgileri öğrenmekten üşenmemelidirler!
Tefsir nedir?
Resulullah'ın bildirdiği manalara tefsir denir. Kur'an-ı Kerim'in manasını yalnız Muhammed Aleyhisselam anlamış ve hadis-i şerifleri ile bildirmiştir. Doğru tefsir kitabı da, O'nun hadis-i şerifleridir.
Mealen ne demektir?
(Bu âyet-i kerimenin mânâsı, tefsir âlimlerinin bildirdiklerine göre şöyledir) demektir. Bunun için Kur'an tercümesi denilen kitaplardan, Kur'an-ı Kerim'in mânâsı anlaşılmaz. Kur'an-ı Kerim'in hakiki mânâsını anlamak, öğrenmek isteyen, İslam âlimlerinin kelam, fıkıh ve ahlak kitaplarını, yani bunlardan hazırlanmış, nakli esas alan bir ilmihal kitabını okumalıdır

İRAN'DA, MUHALEFETİ FORMATLAMA PROJESİ
İran'da ne oluyor? ABD Neo-Con-Siyonist İsrail'in İran'ı karıştırma planı yeniden uygulamada. Bir haftada her şey ortaya çıktı. Derin Amerika (CIA-Pentagon) 2010 yılında Türkiye'de ve sonra Mısır'da uyguladığı projeyi yani MUHALEFETİ FORMATLAMA projesini şimdi İran'da uyguluyor. Türkiye'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına Selahattin Demirtaş'ı HDP'nin başına getirmiş, MHP'yi dizayn etme çabalarını Devlet Adamı Devlet Bahçeli paçavraya çevirmişti.
MHP'yi ele geçiremeyince Meral Akşener'le MHP'yi zayıflatmayı, muhalefet cephesini tahkim ettiler.
İran'da Ruhani'yi devirmek için uğraşıyorlar. Ruhani'yi yıkarak, Türkiye-Rusya-İran blokunu çökertmeyi,Irak, Suriye, Yemen, Ürdün'ü butik devletlere ayırma hevesindeler.


BAYRAK SEVGİSİ
Türkiye'nin Irak sınırındaki Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ayvalık Köyü'nde yaşayan 8-13 yaşları arasındaki bir grup çocuk, yerde bayrak buldu. Bayrağımızın yerde olmasına içlenen çocuklar, köy meydanındaki mezarlığın yanına kendi imkanlarıyla direk dikti. Bayrağı direğe asan çocukların mutlulukları gözlerine yansıdı.
Çocuklar, direği yeniden ayağa kaldırdı.

CUMHURİYET'İN DEMİRTAŞ HAYRANLIĞI
"Selahatt in Demirtaş, zindana atılmış Monte Kristo kontu gibi yapayalnız ama dimdik duruyor Edirne'de. Sesi kesildi ama karizmasından bir tık bile azalmadı" diye yazan Cumhuriyet Yazarı Aslı Aydıntaşbaş. ERTUĞRUL ÖZKÖK hakkında bir başka Hürriyet yazarı diyor ki; "2017'de de 'Dikkat çekmezsem öleceğim' şeklinde bir hastalığın pençesinde kıvrandı..." Çok doğru, bir tespit. Adamları tek tek gidiyor, ancak medyanın eski amiral gemisi kaptanı, sadece perde gerisini yönetmekte değil, CNN gülü olarak da mahir...

DERİN SÖZ:
Hz. Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Irkçılık davasına kalkışan bizden değildir, ırkçılık üzerine savaşa girişen de bizden değildir."