BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 25 Kasım 2017

Ortadoğu’da büyük satranç masası

Mevzubahis olan Türkiye'dir...
Bölünmez vatandır.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın stratejik hamlelerine, olumlu diplomatik adımlarına dikkatle bakınız. Son Astana ile başlayıp Soçi ile devam eden Suriye müzakereleri hamleleri Satranç Ustası olduğuna işaret etmektedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece Türkiye'nin değil yakın komşularımızın, nihayetinde İslam dünyasının birliğini, bütünlüğünü savunan her somut diplomatik girişimi çok dikkate değerdir. Erdoğan'ın satranç tahtasındaki oyunculuğuna bakınca, 2.
Dünya Savaşı'nı çok titizlikle incelediğini anlıyoruz.
1939'da başlayıp 1945'e kadar süren 2. Dünya Savaşı, 20'nci Yüzyıl'ın ve insanlık tarihinin en çetin kapışmasıydı.
Savaşa, dönemin tüm büyük güçleri olan ABD, İngiltere, Sovyetler Birliği ve Fransa;
"Müttefik Devletler" adı altında birleşerek katılmışlardı.
Almanya, İtalya ve Japonya ise "Mihver Devletler" bloku olarak yer almışlardı. Savaş, Müttefik Devletleri'nin Almanya ve Japonya'yı mağlup etmeleriyle sonuçlandı.
Bugün, yeni dünya düzeni (21'inci Yüzyıl düzeni) kuruluyor.
Oyun kurucu liderler kim? En tecrübeli liderler Türkiye-Tayyip Erdoğan, Rusya-Putin ve ABD küresel güç olduğundan yeni Başkanları Trump ve Çin-Şi Cinping'dir.
İngiltere Başbakanı May, Fransa Cumhurbaşkanı Macron yenidir, tecrübeli değillerdir.
Almanya'da Merkel de hükümet kurmakla uğraşmaktadır.
Suriye'yi ve bölgeyi kaostan çıkarmak için Erdoğan/Putin/ Ruhani'nin Soçi'de birliktelikleri sadece Suriye'de çözümü tesis etmekten daha büyük bir anlamı var. Dünlere kadar, tarih kitaplarında, Londra, Paris, Zürih, Lozan, Roma küresel anlaşmaların imza atıldığı yerlerdi. Bugün, Astana, Soçi, Ankara, Bakü yeni dönemin hassas temasgörüşme- anlaşmaların merkezi olma yolundadır. MARİFET İLTİFATA TABİDİR. Astana- Soçi müzakeresinde büyük satranç masasına oturan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, alkışlanmayı hak etmektedir.

ALLAH'IMIZA HAMDOLSUN
Yıllarca askerimiz yemek duasına "Tanrımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" şeklinde başlıyordu. Artık Mehmetçik "Allah'ımıza hamdolsun, milletimiz sağolsun" diye dua edecek. Daha önce de şehit cenazelerinde kadim ruhumuzun temsilcisi Itri'nin, "Segah Tekbir"i çalınmaya başlanmıştı. Milli ve yerli ruh canlanıyor, aziz milletimiz yeniden köklerinde hayat buluyor. Ne güzel bir milletimiz, ne güzel bir ordumuz var.
Büyük zaferleri bizlere miras bırakan ecdadımızın şanına yakışır yapısal reformlara imza atan MİLLİ KOMUTAN TAYYİP ERDOĞAN'la beraber hayaller gerçek oluyor.

RTÜK YERLİ-KAYA ELLERDE
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı'na Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, 7 oy alarak (kurul 9 kişi) yeniden seçildi.
Bir TECRÜBE ADAMI'nın bu göreve seçilmesi yayıncılık hayatımızın bir şansıdır.
Nitekim Prof. Yerlikaya, halkımızı rahatsız eden konulara anında müdahale etmektedir. İlhan Yerlikaya, 19.
Yüzyıl Osmanlı Siyasi Tarihi, Pancermenizm-Panislamizm- Panslavizm-Osmanlıcılık ve II. Abdülhamit Dönemi'nde Basın Eserleri ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça biliyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih, Kırıkkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde profesör olarak görev yaptı.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Kurucu Dekanlığı ve üniversite televizyonunun kuruculuğunu yaptı. Siyasi deneyimli Yerlikaya, AK Parti Konya Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento, Bilişim ve İnternet Komisyonu ve Türkiye-Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.


PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li belediye başkanları görevden alındı.
Yerlerine kayyumlar atandı. Böylece halk hizmetle tanıştı. Mardin'de de vatandaşlar için klimalı duraklar yapıldı. Durağa giren vatandaş yazın serinleyip kışın ısındı...

DERİN SÖZ
Kemal Derviş'i arayanlara ithaf olunur: "Kemal Bey, Kemal bey. Siz Ecevit koalisyonunun ömrünü uzatmak için gönderilmiş bir pilsiniz. Çekin milletin cebinden elinizi..." Tansu Çiller (Eski Başbakan)