BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 21 Kasım 2017

Yeni siyasetin şifresi

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin üzerinde titizlikle durduğu, değişim ve gençleştirmeye büyük önem verişi neden? 16 Nisan'da aziz milletimizin kararı ile artık yeni siyasette 2 şifre var. Birincisi Cumhurbaşkanı yüzde 50 artı 1 ile seçilecek.
Bizzat halktan güvenoyu alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni yürütecek. İkincisi, TBMM'nin yeni dönem şifresi 301 olacak. Milletvekili sayısı 600 olduğu için yeni siyasette Cumhurbaşkanı'nın sadece yüzde 50 artı 1 ile seçilmesi yetmez. Arkasındaki partinin de en az 301 milletvekili çıkarması, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarı için Cumhurbaşkanı'nın rahat, etkili olması için hayati çıtalardan birisidir. Bu bakımdan AK Parti Genel Seçimler'de en az 301 MİLLETVEKİLİ çıkarmak zorundadır. 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine büyük önem veren ve "Yeni bir dönem başlayacak ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyen Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, halkımızın nabzını çok iyi tutuyor. Türkiye'yi adım adım geziyor, sık sık yaptırdığı anketlerle halkımızın dertlerine anında müdahale ediyor, hislerine tercüman olmayı başarıyor.

​HAÇLI ZİHNİYETİNİN SİYASET VE MEDYA MAHFİLLERİ
Ülkemize yönelik yoğun operasyonların Türkiye ayağında, maalesef ana muhalefet partisi ve medyadaki mahfiller göze batıyor. Aylarca DEAŞ'ı destekleyen Türkiye rezaletine imza atan mahfillerin son Rakka'da DEAŞ-PKK kirli ittifakı karşısında sus pus olmaları ibret verici. Rakka resimlerini görmemek için nasıl çırpındıklarına tanık oluyoruz. Utanmadılar.
DEAŞ ile en etkili mücadeleyi yapan Türkiye'yi, "DEAŞ'a yardım eden ülke" ilan eden operasyonlara lojistik sağlamakta, maalesef bir kısım medya köküne kadar destek verdi. Medya silahını, kendi milletine çevirenleri, ihaneti yönetip sonra gerçekler ortaya çıkınca sus pus olanları, derin operasyonlara teşne olan başta CHP politbürosu ve Doğan Medya, kankaları, aziz milletimizce adım adım takip edildiklerini asla unutmasınlar.




Gencecik şehidimiz Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Hanım anlatıyor:
"Cumhurbaşkanımız Trabzon'a geldiğinde bizi ziyaret edeceği sözünü vermişti. Sözünü tuttu ve eşi Emine Erdoğan ile bizi ziyaret etti. Kuymağa ekmek bandırdı, yedi. Sonrasında Kur'an okudu ve hep birlikte dua ettik. Allah ondan razı olsun. Yüreğimize su serpti."

​İBRAHİM KALIN'IN DOSTÇA TAVRI
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ne güzel insan. Birlik beraberlik ufkumuza güzel örnekler veriyor.
Siyasi görüşleri farklı olsa da saz hocası Arif Sağ'ın evine gitti. 15 Temmuz şehitlerimiz için sazı eline aldı, gönül tellerimizi titreten görüntülere imza attı.
Önceki gün yanına Fransa büyükelçimizi de alarak Ahmet Kaya'nın Paris'teki kabrine çiçek koydu, dua okudu. "Duruşu hep bu ülkenin milli değerleri tarihi, coğrafyası irfanı üzerineydi" sözleri çok anlamlıydı. Siyaseti ve dostluğu birbirine karıştırmadan, güzel mesajlar veren, kendisi gibi düşünmeyen yerlere dostça giden, eski dostlarını defterden silenlere vefanın ne olduğunu gösteren İbrahim Kalın'lar, Türkiyemiz için bir şanstır.

​İLHAM ALİYEV EN İYİ DİPLOMATINI ANKARA BÜYÜKELÇİSİ YAPTI
Kardeşimiz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, candan Türkiye dostu, Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü, Washington Büyükelçisi ve NATO Daimi Temsilcisi olarak görev yapmış bir isme önemli bir görev verdi. Batı'nın kılcal damarlarını ÇOK iyi bilen Hazar İbrahim'i, Türk diplomasisine destek olması için Ankara Büyükelçisi yaptı.

FIKRAYAT
1977 seçimleri sona ermiş, akşam sandıklar açılıyor.
CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, kurmaylarından gelen bilgiler üzerine 228 milletvekili çıkaracakları hesaplanıyor. Bu rakam tek başına iktidar yani meşhur 226'yı geçiyor. Balkona çıkıyor, kendini Başbakan ilan ediyor.
Konuşurken kulağına, "226'yı aşamadık. Altında kaldık" deniyor. Ecevit şaşkın ses tonu düşüyor, aniden konuşmasını kesiyor. İçeriye giriyor. Bu durum Süleyman Demirel'e hemen haberdar edilince, "Eski hökümetin başı çıkmış balkona, kendini başbakan ilan etmiş.
Sandıklardan haberi yok. Rakam bilmez. Bu yaştan sonra Romeo- Juliet oynayacak hali yok. Sabah trajediyi görür" diyor.

DERİN SÖZ
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben, yeter ki temiz kalpleri taşıyan ayaklar geçsin üzerimden.
Mevlana...