BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 14 Kasım 2017

Değişimin ruhu

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, AK Parti'de neden bir değişime ihtiyaç duydu?
Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı'na yeniden gelişiyle bir değişim ve dönüşümün işaretini verdi. Büyük bir değişimi gerçekleştiriyor.
Genel merkez yönetiminden belediyelere, il ve ilçelerden gençlik örgütlenmelerine her alanda bir yenilenme harekatını yürütüyor. Yakın tarihe dikkatle bakanlar, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın, geçmişte Anavatan ve Doğru-Yol'un düştüğü hataya düşülmesini istemediğini görmektedirler.
Rahmetli Turgut Özal ve Süleyman Demirel sonrası, kurdukları partilerin tarihe gömülmesini Erdoğan çok iyi okumuştur. Milletin kaderiyle birleşmiş AK Parti'ye neşteri atmaktan çekinmemiştir.
Türkiyemiz, tarihin kırılma noktalarından birisinde bulunuyor. Yeni dönemde, demokrasisini derinleştirmek, hukuk sistemini yerli yerine oturtmak, ekonomisini büyütmek, ancak yeni ve genç kadroların göreve getirilmesiyle söz konusu olacak. Erdoğan, risk üstlenecek, elini taşın altına koyacak siyasetçilerin önünü açmaya çalışıyor. Bunu sadece bugün için değil, ısrarla sürdürdüğü 2023-2053-2071 stratejisine göre, geleceğimiz için gerçekleştiriyor., Belediyelerde ve teşkilatlarda başlatılan değişim ve dönüşümle partiyi yenilerken, Yeni Türkiye inşasına hayat veriyor, zihniyetleri sarsmak, siyasette çok yönlü bakışların gelişmesine zemin hazırlıyor.
Risk alan liderin güçlü olmasını sağlayan, halktır. Arkasına milleti almayan, milletle beraber yürümeyen lider, büyük değişim yapamazdı. Bu açıdan, Büyük Türkiye inşasının bugün yaşadığımız çıkış noktasında Türkiye'nin liderliğinde Tayyip Erdoğan'ın bulunması, ülkemizin büyük şansıdır. Allah uzun ömür versin...

2019'DA YÜZYILIN KAPISI AÇILACAK
1919 Samsun, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Yüzyıl sonra yeni bir yüzyılın kapısı açılacak. Bunu sağlayacak seçim sathı mailine, aslında 16 Nisan gecesi girdik.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nün balkonunda 16 Nisan gecesi, "Artık seçimi kazanmanın çıtası yüzde 50+1'dedir. Haydi AK Parti ileri" dediğinden bu yana, seçime giden yollarda hızla ilerliyoruz. Bir gerçek ortada. Türkiye'nin kaderi AK Parti'nin kaderiyle birleşti.
AK Parti'nin başarısızlığı, Büyük Türkiye yürüyüşünün durmasına yol açacağı dikkatle değerlendirilmeli. Şu anda dünyanın en tecrübeli lideri Tayyip Erdoğan'ın bir 10 yıl daha görevde kalması, Türkiye'nin çok çetin mâniaları aşması için elzemdir. 2019 seçimi bu bakımdan, partiler ötesinde, Türkiye'nin kazanması açısından çok önemli



KONUŞAN PUL
CHP-ABD aşkının başladığı günler... İsmet İnönü Cumhurbaşkanı iken (1939), ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt için özel pul bastırdı.

YERLİ OTOMOBİL FABRİKASININ YERİ YARIŞI
Yerli otomobil fabrikasının kurulacağı yer olma yarışı başladı.
İzmir Aşiağa'dan Erzurum'a, Konya'dan Aksaray'a kadar, birçok ilin ticaret/sanayi odaları ve sivil toplum platformları, bakanlar düzeyinde temaslarını artırmış bulunuyorlar.
Yerli otomobille ilgili yazım üzerine tarafıma da notlar devamlı geliyor.
Yarış içine giren; 'İzmir- Aliağa Ticaret Odası İzmir Torbalı, Aksaray, Konya, Kayseri, Erzurum, Manisa organize sanayi bölgeleri iyi çalışmalar yürütüyor. Türkiye'nin en büyük liman kompleksi Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na paralel, yerli otomobil fabrikasının da Ege Bölgesi'nde kurulması ısrarla vurgulanıyor.
Özellikle, Çin'in Doğu Asya'yı deniz ve karadan Batı Avrupa'ya bağlayacak Yeni İpekyolu Projesi'nde Çandarlı'nın rolü konuşulur.

DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN'IN YENİ KİTABI: DUVAR
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, tarihin geri dönüşünü ve yeniden duvarlarla örülmeye başlayan dünyamızı yazdı. Tarih geri dönüyor. Duvarlar yeniden yükseliyor. Berlin Duvarı'nın 1989'da yıkılışından bugüne kadar geçen sürede 70'ten fazla ülkenin sınırlarını duvar veya çitle çevirdiğini anlatan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, "Dünyanın ruhu değişti. 1987'de Ronald Reagan'ın Berlin'de yaptığı konuşmadaki 'Yıkın bu duvarı' talimatı, şimdilerde yerini Trump'ın 'Duvar korur' söylemine bıraktı.
'Sınırları olmayan dünya' kavramı çoktan tarihe gömüldü" diyor.

​FIKRAYAT
Muhalefet liderine, gazeteciler sorar:
- Sizi, sinema salonlarında pek göremiyoruz.
Muhalefet lideri cevap verir:
- Tabii göremezsiniz, sinema salonları karanlık oluyor!

DERİN SÖZ
Hür olmadan kendisini hür sayan insan, her zamankinden daha köledir. (Goethe)