BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Ekim 2017

İt ürür kervan yürür

Türkiye, kaos lobisinin tüm hamlelerine meydan okuyor... Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, "El Bab tamam. İdlib'e giriyoruz... Afrin'e, 'Bir gece ansızın girebiİiriz" dedi. Anında, Derin Amerika- Pentagon-CIA, Türkiye'ye vize yasağı koydu. Cevabımız. İT ÜRÜR, KERVAN YÜRÜR.
Türkiyemiz; FIRAT KALKANI ile çok önemli bir hamleyi başarmış oldu. Şimdi de İDLİB KILICIYLA birlikte Amerikaİsrail'in oluşturmak istediği, Akdeniz'e bir ucu dayanacak terör devletçik hattını (Petrol Baronları projesi) parçalamada 2'nci etap yürüyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Suriye satranç tahtasının etkili oyuncusu olarak, tabiri caizce, "At-Fil hamlesi" yapıyor. Yani 2'nci Sykes-Picot'u parçalayacak hamlesi, "Şah-Mat hamlesi" sırada. Metafor, bir kavramın bireyde oluşturduğu etiket, anlam ya da kavramsal ifadelerdir. Amerika-Pentagon'un DEAŞ'la mücadelesi sadece bahanedir. Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'de bugünün jeopolitikjeo- ekonomik mücadelesi vardır.
Amerika-Pentagon'un, altın tepside bir şeyler sunuyormuş gibi verdiği lokmaları sunduğu ülkelerin midesinden altın kerpetenle sökmesine, (Altın kerpeten metaforu) Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan-Türkiye, "Hayır. Artık yemiyoruz tezgahlarınızı" dediği için BÜYÜK HEDEFTİR.



DOKTOR OLACAK ÇOCUK
Rahmetli Turgut Özal çocukları çok severdi. Gezilerinde sık sık elini öpmeye gelen çocuklara ,'Büyüyünce ne olacaksın?' derdi. Heyecanla, kendisi gibi 'Mühendis olacağım' denilmesini beklerdi. Bir gün çocuklardan biri, 'Doktor olacağım' deyince, 'Gel hemen işe başla' diye kafasını uzatmıştı.

GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR
Farklı yıllarda 10 Ekim'de gerçekleşen 3 olay, tarihin kader ağlarını örmüştür.
1) 10 Ekim 1520. Yavuz Sultan Selim, Hakk'ın rahmetine kavuştu.
Bugün Türkiyemiz Irak-Suriye-Filistin Müslüman coğrafyasında ümmetin geleceği için bulunuyorsa, Yavuz Sultan Selim'e ne kadar dua etsek azdır. El Bab'a, İdlib'e göz diken Haçlılar'ın, vekâlet savaşlarında kullandığı kuklalara coğrafyayı dar eden Türkiye Ordusu'nun arkasında manevi gücün omurgasında Yavuz vardır.
Unutmayalım. GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR ..
2) 10 Ekim 1914. "Goeben" ve "Breslau" adlı iki Alman zırhlısı Türkiye'ye sığındı. İki zırhlıya "Yavuz" ve "Midilli" adlarını verdik. Bu gemileri stratejik ufku olmayan İttihat-Terakki'nin lideri Enver Paşa'nın zamansız ve yersiz biçimde Sivastopol şehrini bombalamada kullanması, Osmanlı'nın Almanya yanında dünya savaşına girmesine ve sonunda Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanmasına kadar giden bir sürece yol açmıştır.
Olayın düşündürücü yönü, İttihat Terakki zihniyetinin Osmanlı Donanma Komutanı Alman Souchon Paşa'dır. Yanlış ve düşüncesiz hamlelerle Türkler'i adeta arkadan vurmuştur.
3) 10 Ekim 1920. Sözde Sevr Anlaşması imzaladılar. Emperyalist İngiltere/Fransa, Osmanlı'yı parçaladılar. Lawrence'larla ümmeti böldüler. Cetvellerle harita yaptılar.
Haritalardaki girinti çıkıntılar, İngiliz Başbakanı Churchill, öksürürken elinin kamasından olmuştur.

​YENİ LAWRENCE'LAR KİM?
Geçen yıl, "Osmanlı'nın Çöküşü (The Fall of the Ottomans)" kitabını yazan Oxford Üniversitesi üyesiİngiliz Başbakanlarına danışmanlık yapmış Eugene Rogan, Türkiye'ye gelmişti. Bir sohbette, Suriye haritasının üzerine elini koyarak manidar bir analiz yapmıştı.
"İran'dan Irak'a, Irak'tan Suriye'nin kuzeyinden Akdeniz'e ulaşmanın önünde tek engel var, o da Türkiye'ye ait Hatay coğrafyasıdır." Derin ABD-Almanya, Avrupa'nın kuklası PKK, Hatay üzerinde yıllardır neden kullanılıyor? Hatay coğrafyasının kilidi AMANOS'TA on yıllardır yerleşme çabaları, dolaşmaları herhalde amaçsız değil. Hatay'a taşeron PKK'yı sokan Derin Amerika'dır.

​HOŞGELDİN ŞEBNEM
TAKVİM 'e hoşgeldin Şebnem Bursalı. 1990-2000'li yıllarda Ankara'nın kılcal damarlarında akan kanı beraber takip ediyorduk. Bugünden sonra da Turkuvaz ailesinin evinin bir başka salonunda buluştuk, BÜYÜK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜ'NÜN kodlarını aziz millletimize anlatacağız.

​FIKRAYAT
Önceki aylarda büyük kampanyalarla göreve getirilen bir muhalefet lideri toplantıya giderken dalmış muhabbete.
Muhalefet lideri atıp tutuyor: "Ben buradan 30 milyon lira atsam 30 kişiyi sevindiririm." "Ben buradan 50 milyon lira atsam 50 kişi sevinir." Bunları duyan pilot da yardımcısına şöyle demiş: "Ben buradan bu lideri ve kurmaylarını aşağı atsam, 80 milyon birden sevinir."

DERİN SÖZ
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür. (Yavuz Sultan Selim)