BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 5 Ekim 2017

Derin CHP’de kavga

CHP'de kurultay için delege seçimleri sürüyor. Kavgaları TV'lerde, gazetelerde görüyorsunuz. Bu kavga daha yüksek.
CHP kozmik odalarından yayılan bir fısıltıya göre MYK toplantısında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz kavga etmişler.
Derin CHP kanadından Tekin Bingöl, Yılmaz'a sert çıkınca Yılmaz da Bingöl'e, "Sen git mahallelerde bir-iki delege yaz, o işten anlarsın!" demiş.
Ortamın gerginliği nedeniyle Kılıçdaroğlu da toplantıyı kapamış. Ne iş ama. Teşkillattan sorumlu bir derin CHP'liye, "Sen git mahallende delege yaz" deniyor. Gücünü bildiğim Tekin Bingöl, bunun altında kalmaz. Öztürk Yılmaz'ı öyle köşeye sıkıştırırlar ki Öztürk şaşırır kalır. Musul'dan kurtulan Öztürk, yakında bir bakmışsınız Genel Başkan Yardımcılığı'nı da kaybeder. Tekin Bingöl'e dokunan yanar...



ÖZTÜRK YILMAZ

​ZAFER MUTLU ABD ORMANLARINA GİDİYOR
Aydın Doğan nezdinde Zafer Mutlu mu bir güç odağı, yoksa Ertuğrul Özkök mü?.. Hangisinin özgül ağırlığının daha yüksek olduğu medya köşelerinde tartışılırken, Zafer Mutlu'nun Amerika Ormanları'na 8 gün sürecek bir seyahata başladığını öğrendik.
Haber Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz'ın köşesinde: "Zafer Mutlu ile birlikte çok önceden planladığımız 8 gün sürecek bir orman yürüyüşü için ABD'ye gideceğim... Bunları neden sizlerle paylaştım?



M.YAKUP YILMAZ

İçinde bir ameliyat barındıran kısa ayrılığımızdan bile farklı yorumlar yapanların aslında senaryo yazdıklarını anlatmak için..." Yazılarına ara verince, Cumhuriyet çok panikleyerek, Mehmet Yakup Yılmaz'ın köşesinin karartıldığını ileri sürmüştü. "Sonunda köşe izine çıkarıldı.
Yazık ki yazık" ifadesini kullanmıştı.
Cumhuriyet, Hürriyet'in kankası olduğu için herhalde, "2019 muhalefet cephesi dağılıyor" korkusuna kapıldı



ZAFER MUTLU




İngiltere Başbakanı Theresa May, bu pozuyla adeta "Theresa, ABD Başkanı Donald Trump'a yürüyor" dedirtti...

​ÇADIR KURMA
Meral Akşener, 25 Ekim'de İngiliz anahtarı olacak yeni partisinin tüzüğünü yazmak için yakın arkadaşlarıyla Bursa Kervansaray'da buluştu. Meral Hanım daha iki gün önce "Bana otel vermiyorlar, salon vermiyorlar" diye ağlamaklı konuşmalar yapıyordu. Hayret, Bursa'nın en tanınmış otelinde toplantı yapabiliyor.
Meral Hanım kime inanalım? Hani toplantı yapacak vermiyorlardı.
"Çadır kurarım" diye üst perdeden konuşuyordunuz.
Çadır kurmanıza gerek yok.
Ağlamanıza gerek yok.
Siz önce, aradığınız DEVE DİŞİ İSİMLERDEN NEDEN OLUMLU CEVAP ALAMIYORSUNUZ. ONA CEVAP VERİRSENİZ, DURUMU ÖĞRENİRİZ...

FIKRAYAT
Turgut Özal, 1983'te Karadeniz'e gitti. Vefakar bir annemiz Özal'a sarıldı. Elinden mikrofonu aldı. "Ula avrat yürekli herifler. Cenderme köyde ne dedi? Bu Özal'a oy veren olursa falakaya yıkacağız. Aha gelsin, beni yıksın falakaya" dedi. Özal'ın gözleri yaşardı. Meğerse Turgut Sunalp'in partisi MDP'nin iktidara gelebilmesi için, jandarma köylülere gözdağı vermiş.

DERİN SÖZ
Başarıyı etkileyen hiçbir faktörü başıboş bırakma! Gerekenleri yaparsak bütün olasılıklar bizden yanadır. Henry Kissinger