BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 3 Ekim 2017

Gandi Kemal’den sonrası...

Bakmayın siz Meral Akşener'in etrafının kalabalık göründüğüne.
Adı sadece kalabalık, siyaseti dalgalandıracak isimler yanında yok. Bakmayın siz çok neşeli olduğuna, tebessümlerinin ardında gizlenen bir gerilim var.
Çıkışlarında beklediğini bulamamış bir tedirginlik var.
Bakmayın bugünlerde çalan telefonun sayısına, çok ihtiyacı olmasına rağmen beklediği DEVE DİŞİ GİBİ isimlerden olumlu telefon gelmiyor. Meral Akşener, hele bir 25 Ekim'de partisini ilan etsin, siyaseti dalgalandıracak isimler mercekle aranacak. Yola çıkarken, "Yanındayım" diyen DEVE DİŞİ ADAMLAR ortaya çıkmadı. Çıkmayacak, çünkü siyaseti iyi koklayan O ADAMLAR, Meral Akşener'in çıktığı günlerdeki rüzgârının zayıfladığını hissettiler. Bakmayın siz ona gaz veren İSTANBUL BARONLARINA. Doğan medya, Cumhuriyet, Sözcü ve kankalarına.
Bakmayın siz, siyasal mühendislerin yürüttüğü algı operasyonlarına. Meral Akşener'de gizlenen bir moralsizlik var.
Meral Akşener'in gizlenen moralsizliği ardındaki parametrelere göz gezdirelim.
1) Meclis'te grup kuracak kadar 20 milletvekili bulamadı. 2) Deve dişi gibi bazı isimleri partisine kurucu yapmayı başaramadı. 3) AK Parti'den koparmayı düşündüğü isimleri etkileyemedi.
4) MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi sarsacak transferler yapamadı, MHP'den umduğu kaleleri ele geçiremedi.
TBMM'de grup kurmanın önemi...
Meral Akşener'in üzerinde en çok uğraştığı konu, TBMM'de grup kurmaktı. Partisini kurarken, aynı zamanda TBMM'de mevzi kazanmayı umuyordu. Bu aynı zamanda, olası bir erken seçime katılma hakkı kazanmak için önemliydi. Siyasi Partiler Kanunu'na göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kurmak için en az 20 milletvekili gerekiyor. Meclis'te 20 milletvekilinden oluşan bir grubun faydası temelde daha etkin ve görünür muhalefet etmek. Bir de yeni kurulan bir partinin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM'DE GRUP oluşturması gerekiyor. Meral Akşener'in en büyük destekçisi Doğan Medya- Hürriyet, bu konuyla ilgili yol gösterici haberler yapıyordu. Hürriyet yazarları, "Akşener'in 20 milletvekiliyle Meclis'te grup kurması ilk başarısı kabul edilecek" diyordu. Meral Akşener, AK Parti ve MHP'den ve siyasal mahfillerden umduğu isimleri alamadı. KURUCULARI ARASINDA DEVE DİŞİ ADAMLAR YOK. Bir taraftan kısa zamanda teşkilatları kurarak seçime girebilmeyi bir taraftan da, seçime girme hakkı olan bir parti çatısı arıyor. CUMHURİYET'İN AKŞENER LOJİSTİĞİ... Meral Akşener'in İstanbul toplantısına katılan Ataol Behramoğlu yazıyor.
"Meral Akşener gerçek bir yıldız" gibi parlıyormuş. Samimi, bilgili, açık sözlü, zarifmiş. Gösterişten uzak, alçakgönüllü, fakat gerçek bir yıldız gibi parlıyormuş.
Meral Akşener'i yürekten destekleyen CUMHURİYET, aslında bitişin ilanıdır. Onu destekleyen bu karargâhın Eski Genel Yayın yönetmeni Can Dündar, Almanya'ya sığınmış.
Kırmızı bültenle aranıyor. CIA kuklası Fetullah'a hizmetten geri durulmuyor.
Köşelerinde, Selahattin Demirtaş- HDP-PKK hayranlığı sürüyor. Böyle bir karargâh arkasında olduğundan, Meral Akşener,'yaşayan bir siyasi mevta' olma yolunda demektir.

SONUÇ: İstanbul Baronları, Kemal Kılıçdaroğlu'na da çok gaz vermişlerdi.
Gandi Kemal kampanyalarıyla destek oldular. Ama umduklarını bulamadılar.
Yerine koyacak adam bulamadıkları için, Kılıçdaroğlu'na 2019 seçimlerine kadar yol vermekten başka çare bulamadılar.
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı da 'İngiliz Anahtarı' olarak kullanmaya kalkışmışlardı, Kandil çukuruna düştüler. Şimdi, Meral Akşener üzerinden yürüttükleri kampanyadan da henüz umduklarını bulmuş değiller.
Derin arayışlarla (Ümitleri ABD ve Almanya'da) çökmeye mahkûm siyasal mühendisliklerini sürdürmenin peşindeler.