Tarihi 9 Şubat 2018

Bahtsız ABD’vi

ABD çırpınıyor... Suriye'deki PKK'yı İran, Lübnan ve Irak'a karşı kullanma hayalleri vardı. Üçlüyü Akdeniz'den koparacak bir duvara ihtiyacı vardı.
PKK'nın o yüzden Kürtlerin yoğun olduğu kuzey yerine aşağılara kadar inmesi, Rakka'dan petrol yataklarının olduğu Deyr-i Zor'a kadar uzanması sağlandı. Washington, PKK'nın 30 yılı aşkın süredir Türkiye topraklarında mezara gömüldüğünü, ülkemizi asla bölemeyeceğini biliyordu. Ancak Suriye'de kurulacak bir PKK terörist devlet, aynı zamanda Türkiye'yi sürekli rahatsız edecekti. Darbelerle, içerideki hainlerle bir türlü indiremediği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı masada taviz vermeye zorlamak için çok iyi bir koz olacaktı. Nasılsa Suriye'deki PKK'nın hakim olduğu bölgelerde Amerikan bayrakları dalgalanıyordu. Ankara bir şey yapamazdı. Pentagon'daki salaklar böyle düşünüyordu. Ancak Türkiye, Amerikan şemsiyesine sığınan teröristlere balyozu indirdi. Hiç beklemedikleri durumla karşı karşıya kaldılar. Oyunları bozuldu, aptala döndüler. Şu anda 10 bin terörist Afrin'de beş koldan çembere alındı. Bazıları da Kobani'den sızarak Afrin'e gelmeye devam ediyor. Bu Amerika'nın kara gücünün büyük bölümünün imha edileceği anlamına geliyor.
Suriye'de rejim güçleri de PKK'yı bombalamaya Amerikan askerleri ile dahi çatışmaya başladı. Washington'un midesine kramplar giriyor. "Eyvah" diyorlar. Dün konuştuğum bir general "Washington Afrin'dekilerin tamamının mezara gömüleceğini biliyor. Bu onlar için çok büyük kayıp olacağı anlamına geliyor. Bu yüzden Dışişleri Bakanı Tillerson ve General McMaster'i alelacele Ankara'ya gönderiyorlar" dedi.
"İmha olma adayı" olarak Afrin'e hareket eden PKK'lılar ABD'yi tahmin edemeyeceğiniz kadar zora soktu. Bugüne kadar "Bizim Afrin'dekilerle alakamız yok" diyerek sıyırıyorlardı. Afrin'e Kandil'in talimatıyla diğer bölgelerden yapılan sevkiyat uluslararası arenada ABD'ye afaganlar bastıracak. "Bizim alakamız yok" diyerek sıyıramayacaklar.
Bunu çok iyi biliyorlar. Nitekim dün Wall Street Journal'a demeç veren bir ABD'li General "Eğer PYD saflarından Afrin'e geçiş olursa örgüt dağılabilir" diyerek yaşadıkları paniği açığa vurdu.
Teröristlerle bölgeye ve İpekyolu'na hakim olabileceğini zannederek yönetimi buna inandıran Pentagon'daki bazı ahmaklar, bugün tüm planlarının çorbaya döndüğü gerçeği ile yüzleşiyorlar. Onları bu hale getiren de Türkiye oldu. Ankara'yı dışlayarak, üstelik Türkiye düşmanı teröristleri kucaklayarak yola çıkanlar şu anda çöldeki Bahtsız Bedevi'ye döndü.
The Wall Street Journal, ABD Dışişleri eski Bakanları'ndan Kissinger ile röportaj yaptı. Kissinger Amerikan tarihinin gelmiş geçmiş en büyük stratejistlerinden biri olarak kabul ediliyor. Son dönemde neredeyse tüm Başkanlar onun ortaya koyduğu stratejileri uyguladı.
İşte o Kissinger'e gazete "Asrın en büyük olayları nedir" diye soruyor.
Kissinger "Asrın en büyük olayı Avrupa Birliği'nin kurulmasıdır.
Ancak ondan daha büyük olan Sovyetlerin dağılmasıdır. Fakat her ikisinden daha da büyük olan ise Hindistan ve Çin'in yükselişidir" diyor. Yani son yüzyılın tüm çatışmalarında stratejiyi yazan ve imzasını atan Kissinger "Asrın en büyük olayı İpekyolu'dur" diyor. Tüm kavgalar bu yüzden...
Washington Suriye'de teröristlerle işbirliği yaparak "Terör Devleti" oldu, dünyada yalnızlaştı, İpekyolu'nun tam ortasındaki Ankara'yı kaybetti. Şu anda ABD'de "Biz nerede hata yaptık" diye sorgulayan ve yönetimi suçlayanlar çığ gibi artıyor.
Fena çuvalladılar. Dün konuştuğum General "Türkiye sadece Afrin veya Menbiç'le sınırlı kalmamalı. Fırat'ın doğusu da bize sınır ve orası da güvenliğimizi tehdit ediyor. İsrail bile güvenlik bahanesiyle bizden daha fazla Suriye topraklarına gireceğini ve işgal edeceğini açıkladı. Biz Fırat'ın doğusunu seyredecek miyiz?" diyor. Ve cevap Başkomutan Erdoğan'dan dün geliyor. "Suriye sınırımızın tamamını teröristlerden arındıracağız. Hatta Irak'ta da gereğini yapacağız" diyor Erdoğan.
"Afrin'e girmeyin" diyen Bahtsız CHP ve Bahtsız ABD'Vİ'nin karnı ağrıyor!