Tarihi 7 Şubat 2018

Odaklanmayı göstereceğiz

Amerika öncülüğündeki Uluslararası Koalisyonu sözcüsü Albay Ryan Dillon'a "PKK bir terörist örgüt diyorsunuz.
O halde neden teröristlere silah yağdırılıyor" diye soruluyor. Albay Ryan Dillon "Arkadaşlar DEAŞ ile mücadeleye odaklanmalıyız" diyor. ABD Dışişleri bakanlığı sözcüsü Heather Nauer de aynı sorulara çalım atarak "Arkadaşlar DEAŞ'a odaklanmalıyız." diyordu. Hatta "Gözümüzü toptan ayırmamamız lazım" çağrısını yapıyordu. DEAŞ ona göre bir toptu, Suriye'de kurdukları terör mekanizması ve akan kan da bir futbol maçıydı. Pentagon sözcüsü Adrian Rankine Galloway ne zaman "ABDterör- PKK - silah" dense "Arkadaşlar DEAŞ'a odaklanmalıyız" diye defalarca açıklama yaptı. Pentagon sözcülerinden Dana White'ın da Galloway'dan bir farkı yoktu. Al birini vur diğerine idi durumlar. Dana White'a basın toplantısında "Yahu PKK hem terör örgütüdür diyorsunuz hem de Rakka'ya birlikte girdiğiniz YPG dediğiniz grup şehir merkezinde PKK posteri asıyor.
Bu ne menem iştir" diye soruluyordu.
Dana White da "Arkadaşlar DEAŞ ile mücadeleye odaklanmalıyız" cevabını veriyordu. Dışişleri bakanı Tillerson, Türk düşmanı General Jospeh Votel ve daha nice isim hep aynı sakızı çiğnedi. DEAŞ'a karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik- Ortak Görev Gücü Komutanı Korgeneral Stephen Townsend daha Türkiye El-Bab'a girdiği günlerde "Aman Ankara Rakka'ya süreceğimiz güçlere zarar verecek girişimlere başvurmasın. Sadece DEAŞ'a odaklanmalı" diyordu. Türkiye Afrin'e operasyon hazırlıklarına başladığında Pentagon sözcüsü Nauer yine sahneye çıkıyor "Ankara böyle bir adım atmamalı" diyordu. Ardından daha önce defalarca tekrarladığı "Odaklanma" kelimesini ilk kez kullanmıyordu. Bu defa "Herkes DEAŞ'a yoğunlaşmalı" diyordu. ABD Dışişleri bakanlığı sözcülerinden John Kirby de defalarca "Aman Türkiye PYD'ye operasyon yapmasın, DEAŞ'a odaklansın" çağrıları yapanlar kervanına katılıyordu. Hatta Ekim 2016'da medya önüne çıkıyor "YPG'ye kesinlikle mühimmat,silah ya da başka malzeme vermiyoruz. Bu bir yalan.
PKK de bir terörist örgüttür" diyor, bir tek "Vallahi-billahi" demediği kalıyor, ardından yine "Arkadaşlar Türkiye DEA Ş'a odaklanmalı" diyordu. Suriye'deki Uluslararası Koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian da "Türkiye DEAŞ'a odaklanmalı" çağrısı yapanlar listesine giriyordu. ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Korgeneral Kenneth Mckenzie bile daha on gün önce "Zeytin Dalı operasyonu dikkatleri dağıtıyor. Bizi olumsuz etkiliyor. Türkiye DEAŞ'a odaklanmalı" diyordu. Eveet...
Suriye'de DEAŞ artık neredeyse buharlaşma sürecinde... Gelelim sadede... Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump "DEAŞ'ı Amerika kurdu" dedi... En yetkili ağız, en ciddi ve resmi açıklamayı yaptı. Madem DEAŞ Suriye'de görevini tamamlayıp bitme noktasına geldi... Madem koskoca Başkanınız "DEAŞ'ı Amerika kurdu" diyorsa... Artık "DEAŞ'I KURANLARA ODAKLANMA" zamanı gelmedi mi? Evet... Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu CJTFOIR'den Amerikalı Tuğgeneral Jonathan Braga yazılı açıklama yaptı. DEAŞ ile mücadelenin artık bitme noktasına gelmesi nedeniyle Amerikan askerlerinin Irak'tan çekileceğini duyuruyordu bu açıklamayla. Artık teröristlere yol veren, silah dağıtan, eğiten, donatan, maaş veren ve komutanlık bile yapan Amerikalı SUBAYLARA-YÖNETİCİLERE ODAKLANMA dönemi başlıyor. Bir hafta önce bu sütunlarda yazmıştım. "Beşgen Kafa Pentagon yargılanacak" başlığı atark hem de... Teröre destek veren, kuran, silah dağıtan Amerikalı komutanların mahkemeler önünde hesap verme günlerinin yakın olduğunu söylemiştim. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıkladı... Amerika'nın PYD ve YPG'ye silah desteğine karşı uluslararası hukuk kapsamında çalışmalar yapıldığını söyledi. "Uluslararası mahkemeler noktasında gerekli adımları da atacağız" dedi. Hem "Terörle mücadele ediyorum" diyeceksin, hem işine geleni terörist ilan edeceksin hem de teröristlere silah yağdıracaksın.... Elde kapı gibi belgeler var. Bir dönem önceki Milli Savunma Bakanı Carter'ın kongredeki komisyonda "PYD'nin PKK ile ilişkisi var" şeklindeki görüntülü ifadesi hem de... Türkiye organize etmeli, iki Amerikan vatandaşına da Carter'ın bu açıklaması eşliğinde Amerikan mahkemelerine başvurma ve suç duyurusunda bulunma zemini mutlaka sağlamalı. Amerika'da da yargılanmaları ibretlik olur. Artık FETÖ'yü koruyanlara, DEAŞ'I KURANLARA, PKK'ya KOMUTANLIK yapanlara ODAKLANMA zamanı.