Tarihi 5 Aralık 2017

Ters operasyon

Röportaj için gittiğimiz Rusya'da tanıştığımız bir generalle sohbet ettik önceki gün. Merak ettiğim bir konu vardı, sordum; "Rusya FETÖ 'nün CIA'ya çalıştığını ilk belirleyen ve okulları kapatan bir ülke. CIA-FETÖ bağlantısına nasıl ulaştınız?" diye.
Rus General ilginç detaylar anlattı. Mesela Moskova'daki FETÖ okullarında öğretmen olarak çalışan Amerikalıları yakın takibe alıyorlar. Amerikalı öğretmenlerin tamamı 500 dolar maaş alıyor. Buna karşılık her ay sadece Amerika'ya seyahat için 2000 dolar harcıyor. Bundan şüpheleniyorlar. FETÖ okullarındaki o Amerikalı öğretmenler hakkında gizli soruşturma yürütüyorlar.
Hiçbirinin ABD'de öğretmen olmadığı belirleniyor. Rus general "Bomba kimlikleri araştırdığımızda patladı" diyor ve devam ediyor; "O öğretmenlerin Rusya'ya girdikleri pasaportlarda yazan isimleriyle Amerika'daki gerçek adlarının farklı olduğunu belirledik.
Mahkemede belgelenen bu sahte kimliklerle soruşturma derinleşti.
FETÖ okullarında 500 dolara çalışan Amerikalı öğretmenlerin tamamının CIA'ya çalıştığı ortaya çıktı. Gerçek isimleriyle Moskova'ya gelseler CIA bağlantılarını kapıdan ilk girdiklerinde bulurduk." Biz hep sahaya sürülen ve karşımıza çıkarılan örgütlere bakarak dar alanda olayları yorumluyoruz. Türkiye FETÖ ile savaşmıyor. "Ahmakları kullanma" kılavuzunu yazan güçlerle mücadelemiz.
Aynı kanatla ABD Başkanı Trump'ın da başı dertte. Trump'ın özel güvenlik danışmanı Michael Flynn'ın da Trump aleyhine itirafçı olabileceğini yazmıştım. Bu sütunlarda "Büyük Balık" başlığı ile "FBI eski Başkanı ile CIA eski Başkanı, Flynn üzerinden Trump'ı indirmek istiyor" iddiasında bulunmuştum. Bu yazımdan 48 saat sonra Flynn itirafçı oldu. "Rus elçi ile görüştüm. Yanlış bilgi vererek devleti yanılttım.
Türkiye'nin lobiciliğini yürütmek için de anlaşma yaptım." diye ifade verdi. Ardından "Ancak bu yanlış işlere girmemde beni üst düzey bir yönetici görevlendirdi" dedi. Amerikan gazeteleri şimdi itirafçı Flynn'ın iddia ettiği "Üst düzey yöneticiler"den birinin Trump'ın damadı Jared Kushner olduğunu iddia ediyor.
Bazıları da Trump'ın kendisi olduğunu yazıyor. Amerika'dan Türkiye'ye saldırı üzerine saldırı düzenleyip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek isteyenler, Trump'ı da Putin'i de indirmek için muazzam bir savaş yürütüyor. Şu anda "Trump-Putin- Erdoğan"sız bir dünya kurma savaşına tanıklık ediyoruz. Yakında önce Trump'ın damadının sonra da kendisinin kellesini isteyecekler. Çok ilginçtir bu savaşın içinde Hillary'i destekleyen FETÖ'cüler de yoğun olarak tasmalarıyla çalıştırılıyor. Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nı piyonlarıyla indirmek isteyip başaramayanlar, belki de şaşmaz olan "İlahi hesabın" ayaklarına dolanmasıyla Amerika'yı başkansız bırakacak. Bu da onların sonunu hazırlayacak. FETÖ'den tutun, PKK-YPG-SGD, DEAŞ'a kadar tüm örgütler zavallı cücük piyonlardır. Rus Generali "Suriye'den ABD'nin otobüs kaldırdığı DEAŞ şu anda nerede?
Tam 7 bin teröristi Rusya'ya tehdit olarak Kafkaslara soktular. Yakında terör estirecekler" diyor. "DEAŞ bitti" diye açıklamalar yapılıyor, bunların hepsi yalan... DEAŞ tıpkı FETÖ gibi artık "CIA çıkarlarına hizmet eden" bir ideolojidir.
Bakın Türkiye'yi yıllarca içerideki maşalarını kullanarak "DEAŞ ile ortak" diye suçladılar. Sonra içerideki FETÖ ve paralı askerleri hainlerin pişirdiğini alıp dünya medyasına taşıyarak ülkemize karşı büyük bir algı operasyonu yaptılar. Bugün CIA'nın DEAŞ için kaldırdığı otobüsler, Rakka'dan çekilme karşılığında petrol bölgelerinin ABD komutasındaki PKK'lılara bırakılma anlaşmaları gün yüzüne çıkıyor. CIA artık açık açık teröristlerle "Devlet"miş gibi anlaşmalar yapıyor. Dün BBC'de bir haber vardı; "İngiliz hükümeti, Suriye'de yerel halkın polis gücü kurması için geliştirilen bir yardım projesini, verilen ödeneklerin cihatçı örgütlerin eline geçtiğinin ortaya çıkması üzerine durdurdu." diyordu. Cihatçı örgüt dediği "El-Kaide" iyi mi? Hala terörist diye yazmayarak kolluyorlar. Beş ülkeyle birlikte Suriye içindeki El-Kaide unsurlarına yıllarca milyonlarca dolar para akıtmışlar. O beş ülkeden biri de mutlaka Amerika'dır ancak ortaklarını ele vermiyorlar. Kendileri artık açığa çıktığı için suçlu gibi hareket edip boyun bükmek yerine "Paranın gidişini durdurduk" diye de hava atıyorlar. Bunun adına "TERS OPERASYON" deniyor.
Dünya bunlarla boğuşuyor!