Kırmızı soğanla unutkanlığa son!

İçerisindeki bileşenlerle tam bir zihin açıcı olan kırmızı soğan, hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşıyor. Balık ve kuruyemişler de hafıza geriliğine iyi geliyor...

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Kırmızı soğanla unutkanlığa son!
Son dönemde birçok kişinin ortak şikayeti unutkanlıkla mücadelede imdada yine özel gıdalar yetişiyor. Unutkanlığı azaltmak için hafızayı güçlendirmek gerektiğini söyleyen diyetisyen Elif Özcan, "Bunun için temel şart; haftada bir kez balık tüketmek, soğanı da sofralardan eksik etmemek. Özellikle kırmızı soğan içerisinde bulunan hafıza güçlendirici bileşenlerle tam bir zihin açıcı" diyor. Omega 3 zengini derin deniz balıklarının unutkanlığa birebir olduğunu belirten Elif Özcan, hafızayı güçlendiren diğer gıdaları şöyle sıralıyor:

ZİHNİ DOYURAN GIDALAR
* E vitamini deposu fındık, fıstık, ceviz ve susam gibi yemişleri yaşantımızda bulundurmakta yarar var.
*
Yaban mersini, antioksidan etkisinden dolayı yaşa bağlı, yaşla gelişen hafıza geriliğiyle savaşıyor. Her gün bir avuç yaban mersini tüketmek gerekli.
* Folik asit beyin hücrelerini ve hafızayı dolaylı olarak gaçlendirir. Ispanak folik asit deposudur. Ancak faydasını görmek için çiğ tüketmek önemlidir.